O Φαναράς «μετράει» την Αννα Διαμαντοπούλου

Επειδή η Αννα ∆ιαµαντοπούλου δεν ανήκει στην κατηγορία των επιπόλαιων πολιτικών, αλλά ζυγίζει τα πράγµατα µε επαγγελµατική µαεστρία, σίγουρα δεν θα πάρει το ρίσκο να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, εάν διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί στην ίδια µοίρα µε τους Μιχάλη Κατρίνη, Γιάννη Κανελλάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιλένα Αποστολάκη. Ή θα κατέβει µε σκοπό να περάσει στον δεύτερο γύρο της εσωκοµµατικής αναµέτρησης -ή έστω να βρεθεί στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων- ή δεν θα διακινδυνεύσει καθόλου την πολιτική της υστεροφηµία, πηγαίνοντας από πείσµα ή γινάτι κόντρα σε δυσάρεστα για την ίδια προγνωστικά. Πάµε τώρα στο «ζουµί» του ρεπορτάζ: Και πέντε χιλιάδες υπογραφές να µαζέψει από τα µέλη και φίλους του κόµµατος για να καταθέσει υποψηφιότητα, στο τέλος εκείνον που θα εµπιστευτεί θα είναι ο γνωστός δηµοσκόπος και πολιτικός αναλυτής Στράτος Φαναράς. Ο τελευταίος φέρεται να έχει αναλάβει να τη «µετρήσει», διενεργώντας κυλιόµενες δηµοσκοπήσεις, ώστε να έχει και η ίδια µια εικόνα µέχρι πού φτάνει το «εκλογικό µπόι» της στις εσωκοµµατικές κάλπες. Αν εισπράξει αρνητικά µηνύµατα από τους δηµοσκόπους, τότε δύσκολα θα διακινδυνεύσει την κάθοδό της σε µια εσωκοµµατική αναµέτρηση που µπορεί να αποβεί µοιραία για την υστεροφηµία της.

Θα τους γράψει ακόμα περισσότερα

Είναι άλλο θέµα εάν ο Αλέξης Τσίπρας συµφωνεί µε τον Θανάση Καρτερό και µε αυτά που ο τελευταίος έγραψε για τον Στέφανο Κασσελάκη, µε κύριους αποδέκτες όµως όλους αυτούς που δεν έχουν το ψυχικό σθένος να υψώσουν το ανάστηµά τους απέναντι στον «ουρανοκατέβατο» αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφωνώντας «ο βασιλιάς είναι γυµνός», και άλλο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι πήρε εντολή από τον πρώην πρωθυπουργό να τοποθετηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Θανάσης Καρτερός, επειδή τον ξέρω από τότε που ήµουν µικρό παιδί και τον είχα διευθυντή σε διάφορα ιδιωτικά ΜΜΕ, όταν πάρει ανάποδες µε τα παράξενα που βλέπει, δεν υπάρχει περίπτωση να µη βρει τρόπο να ξεσπάσει. Είτε ιδιωτικώς είτε δηµοσίως. Και επειδή θέλω να είµαι δίκαιος απέναντί του, θεωρώ ότι δεν τον έβαλε κανένας Αλ. Τσίπρας να γράψει αυτά που έγραψε. Και αν συνεχίσουν κάποιοι «αυλοκόλακες» του Στ. Κασσελάκη να του επιτίθενται, θα τους γράψει ακόµα περισσότερα. Στο fb, γιατί στην «Αυγή» δεν βλέπω να του ξαναδίνουν βήµα.

Εστειλαν μήνυμα και στη Μουρελάτου

Σε κάθε εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, όσοι είναι υποψήφιοι, για να προβάλουν τις θέσεις και τις δραστηριότητές τους, ενηµερώνουν τους δηµοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόµµατος µέσα από τις εφαρµογές Viber και WhatsApp. Οπως οι συνεργάτες της Μιλένας Αποστολάκη, που πήραν µια λίστα µε τηλέφωνα δηµοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ και έφτιαξαν µια οµάδα στις συγκεκριµένες εφαρµογές. Ανάµεσα σε αυτούς που συµπεριέλαβαν ήταν η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Ν. Ανδρουλάκη, Στεφανία Μουρελάτου, η οποία κάλυπτε στο παρελθόν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ για λογαριασµό του τηλεοπτικού σταθµού ΑΝΤ1. Η Στεφανία, µόλις διαπίστωσε πως το κινητό της τηλέφωνο «µπήκε» στην οµάδα ενηµέρωσης, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει πως κάτι τέτοιο δεν την αφορά. Οπότε τους έστειλε το εξής µήνυµα: «Καλησπέρα, νοµίζω ότι εκ παραδροµής προσθέσατε και εµένα. Καλή επιτυχία».

Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των νέων

Επεσε στην αντίληψή µου µια είδηση, ότι ο Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας, που δηλώνει επάγγελµα YouTuber, έσµιξε µε έναν Ελλαδίτη «συνάδελφό του», ονόµατι Κοψιαλή, και πήγαν στο Σύνταγµα να µοιράσουν 50ευρα, βάζοντας εφήβους να φέρουν σε πέρας εξευτελιστικές δοκιµασίες. Εάν αυτοί οι δύο µαντραχαλάδες, ειδικά αυτός, που είναι και εκλεγµένος ευρωβουλευτής, αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό το επικοινωνιακό ανδραγάθηµά τους, τότε µε γεια τους και χαρά τους. Εάν είναι τόσο κοκορόµυαλοι και δεν αντιλαµβάνονται πόσο ντροπιαστικό είναι για τους ίδιους το να στήνουν τέτοιου είδους παραστάσεις, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια νέων παιδιών, τότε εύχοµαι να το πληρώσουν µε το ίδιο νόµισµα. Προσωπικά εύχοµαι να βρεθεί κάποιος το προσεχές διάστηµα να δώσει 500 ευρώ σε πιτσιρικάδες, σαν αυτούς που χρησιµοποιούν οι ίδιοι, και να τους βιντεοσκοπεί την ώρα που θα τους φτύνουν εκεί που κυκλοφορούν. Να δείτε µετά πώς θα «κονοµήσει» από τις προβολές όποιος το κάνει. Τον ευρωβουλευτή Φειδία άνετα θα τον έφτυνα τζάµπα. Και αν παρεξηγηθεί, η απάντηση θα είναι: «Ηθελα να σε ξεµατιάσω».

Ο ∆ιονύσης Τεµπονέρας έχει κηρύξει ανένδοτο εναντίον του Στ. Κασσελάκη και ο λόγος που δεν πηγαίνει στις συνεδριάσεις των οργάνων είναι ότι δεν θέλει να νοµιµοποιήσει µε την παρουσία του τις αποφάσεις που λαµβάνονται σε αυτά. Ούτε καν ως µειοψηφούσα άποψη δεν θέλει να καταγραφεί η θέση του.

Μετάνοιες

∆ιαφωνώ πλήρως µε όσους αναζητούν οµοιότητες ανάµεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Παύλο Πολάκη. Και αυτό διότι ο τελευταίος έχει µόνο το όνοµα του αψύ Κρητικού και όχι την κακιά χάρη του Αυγενάκη. «Γκλαφουνάει» σαν τα σκυλιά, που λέµε και στη Γορτυνία, απειλώντας κόσµο και κοσµάκη, αλλά, έτσι όπως τον έχω κόψει, εάν τον πετύχεις σε καµία γωνία µόνο του και του φωνάξεις «µπαµ», θα φάει τέτοια λαχτάρα, που θα τρέχει σαν λαγός στον ανήφορο. Συνεπώς τα νταηλίκια του Π. Πολάκη δεν είναι να τα παίρνεις στα σοβαρά. ∆εν θυµάστε όταν πήγε να τον διαγράψει ο Αλ. Τσίπρας τι ζόρι τράβηξε και πόσες µετάνοιες έκανε για να γλυτώσει το κεφάλι του; Ετσι είναι, µωρέ, οι λεβέντες; Να γονατίζεις δειλά-δειλά, αντί να το πηγαίνεις µέχρι τέλους και να πέφτεις ηρωικά;

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και παλαιός στενός συνεργάτης του Α. Παπανδρέου σκοπεύει να κάνει παρέµβαση στις εσωκοµµατικές εξελίξεις, µαζί µε καµιά δεκαριά ακόµα παλαιούς βουλευτές; Και πάντα στη λογική να συνέλθουν όλα τα µέτρια πλάσµατα που το παίζουν εν δυνάµει αρχηγοί ενός ιστορικού κόµµατος...

Το έθιμο

Το ΠΑΣΟΚ παίζει να είναι το µοναδικό κόµµα από την περίοδο της Μεταπολίτευσης έως σήµερα που ύστερα από κάθε εκλογική αναµέτρηση σε εθνικό επίπεδο στήνει κάλπες για την εκλογή νέου αρχηγού. Πλέον η κατάσταση αυτή αρχίζει και θυµίζει τη γνωστή ρήση «Οι γύφτοι τα µαλώµατα τα έχουν για πανηγύρια». Και επειδή οι εσωκοµµατικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει πλέον πανηγυριώτικος θεσµός, κάτι σαν το παραδοσιακό αλώνισµα που κάνουµε εµείς κάθε χρόνο στο χωριό µου, το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, να δείτε που ακόµα και πρώτο κόµµα να έρθει µε τον Ν. Ανδρουλάκη στις επόµενες εθνικές εκλογές, πάλι θα τηρήσουν το έθιµο.