Χέρι βοηθείας Χαρδαλιά στην Ελληνική Αστυνομία

Την προµήθεια 62 περιπολικών, 29 µοτοσυκλετών και λοιπού βοηθητικού εξοπλισµού (φορητά ραντάρ, αλκοολόµετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου), που θα παρασχεθούν το συντοµότερο δυνατόν στην ΕΛ.ΑΣ., υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο στόλος των νέων οχηµάτων, συνολικού προϋπολογισµού 4 εκατ. ευρώ, αναµένεται να συµβάλει στη µείωση των τροχαίων ατυχηµάτων έως και 50% µέχρι το 2030 στο λεκανοπέδιο. Εντός των επόµενων εβδοµάδων ο δικαιούχος αναµένεται να υποβάλει την αίτηση χρηµατοδότησης, µε στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέµβριο και η δηµοπράτηση να έχει πραγµατοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. «Η οδική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Αµέσως µετά την υπογραφή της σχετικής πρόσκλησης ο περιφερειάρχης Αττικής σε δήλωσή του έσπευσε να εκθειάσει την αγαστή συνεργασία που έχει µε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οπως τόνισε, «το έργο που παράγεται στο υπουργείο, υπό την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, είναι πολύ σηµαντικό και ως περιφερειακή Αρχή συµβάλλουµε αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια».

Σηµειωτέον ότι οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας κληθεί να διαχειριστούν κατά καιρούς από κοινού µια πλειάδα κρίσεων. Μάλιστα, όταν τον περασµένο Αύγουστο ανακοινωνόταν πως ο «Νικ Χαρντ» θα ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης, ο κ. Χρυσοχοΐδης µιλούσε για έναν «γνήσιο αυτοδιοικητικό», που «η σκληρή δουλειά όχι µόνο δεν τον καταβάλλει, αλλά, απεναντίας, την επιζητεί κιόλας».

Πόρτα-πόρτα

Εναν-έναν τους επιχειρηµατίες της πόλης ενηµερώνουν τα στελέχη της παράταξης του δηµάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Τοµπούλογλου, για την πορεία του µεγάλου έργου αντιπληµµυρικής προστασίας της οδού Σκρα, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Η διοίκηση αντιλαµβάνεται απόλυτα την όχληση που προσωρινά υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγµατοποιούνται εργασίες. Μάλιστα, στόχος είναι να ενηµερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήµατα για την εξέλιξη του έργου.

Στη λύση των αναπτυξιακών οργανισμών, για μεγαλύτερη ευελιξία, προσχωρούν δύο νέοι δήμαρχοι, ο Γιάννης Μυλωνάκης και ο Στέλιος Μαμαλάκης.

Crash test

Συγκρατηµένα αισιόδοξος για την αντιπυρική περίοδο εµφανίζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕ∆Ε, Βλάσσης Σιώµος. Σύµφωνα µε τον κ. Σιώµο, στο πρώτο crash test µε τις πυρκαγιές στην Αττική ήταν καλύτερη η αντιµετώπιση σε σχέση µε άλλες χρονιές, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουµε. Μάλιστα, όπως τονίζει, όλα τα στοιχεία δείχνουν, αλλά και είναι ορατό ήδη, ότι αυτό θα είναι ένα από τα δυσκολότερα καλοκαίρια των 30 - 40 ετών. Επίσης, υποστηρίζει ότι σε καµία περίπτωση δεν θα πρέπει να είµαστε ικανοποιηµένοι όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, αλλά και φυσικός πλούτος.

Ποιος πρώην δήµαρχος «ζύγισε» τα πράγµατα και κλίνει περισσότερο στο να µην κατέβει το 2028; Θέλει τη ρεβάνς µεν, αλλά βλέπει ότι είναι δύσκολα τα πράγµατα.


Αποτίμηση ζημιών

Τις πληγές από τη µεγάλη φωτιά στη Σταµάτα µέτρησε ο ∆ήµος ∆ιονύσου. Σύµφωνα µε την αυτοψία που πραγµατοποίησε η δήµαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οκτώ κατοικίες (στις οδούς Ρόδων και Χίου) και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, η δήµαρχος δεσµεύτηκε να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πρόληψη τυχόν νέας πυρκαγιάς.

Μοχλός ανάπτυξης

Τον καθοριστικό ρόλο των Περιφερειών στην ανάπτυξη της χώρας ανέλυσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Σύµφωνα µε τον κ. Τζιτζικώστα, οι Περιφέρειες αποτελούν αναπτυξιακό -και όχι µόνο- µοχλό, για να µπορέσει πραγµατικά να πάει η Ελλάδα µπροστά.

Ποιος επικεφαλής παράταξης µετάνιωσε για την αυτόνοµη κάθοδό του στις εκλογές του περασµένου Οκτωβρίου και ήδη «φλερτάρει» πολύ έντονα µε τη διοίκηση, για να κατέβει στις επόµενες;


Ασφαλές καταφύγιο

Το µεγάλο έργο της αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών στο αλιευτικό καταφύγιο των Αγίων Αποστόλων Καλάµου, που αποτελούσε βασικό στόχο και προτεραιότητα της δηµοτικής Αρχής του δηµάρχου Γιώργου Γιασηµάκη, ολοκληρώθηκε. Το λιµάνι των Αγίων Αποστόλων αναβαθµίζεται σε ένα σύγχρονο και ασφαλές καταφύγιο σκαφών.

Πρώτος

Ο πρώην δήµαρχος ∆ιονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της Σταµάτας.