Τι από τα δύο;

Επειδή δεν έχω καταλάβει τι ρόλο βαράει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, µήπως θα ήταν φρόνιµο εκ µέρους του να µας ξεκαθαρίσει εάν για ζητήµατα που αφορούν τις επιχειρηµατικές δραστηριότητες του εργοδότη του, ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετείται ως δικηγόρος ή ως στέλεχος του κόµµατος; Ναι µεν δηλώνεται διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στ. Κασσελάκη, αλλά στην κριτική που δέχεται ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τις επιχειρηµατικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό απαντά ως νοµικός του σύµβουλος.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Στην περίφηµη οικονοµική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει να εκπονήσει το σχέδιο εξυγίανσης των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης της Κουµουνδούρου, συµµετέχουν και δύο πρόσωπα που µισιούνται θανάσιµα. Ποια είναι αυτά; Η απάντηση βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς.

Δεν τον συγχωρεί

Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, στην τελευταία του συνέντευξη στο Mega το έπαιζε άνετος κι ωραίος µε όσους θα έχει αντίπαλους στη µάχη για την προεδρία του κόµµατος, εκείνον που φάνηκε να µη συγχωρεί και να µην του δίνει άφεση αµαρτιών ήταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Σε αυτόν χρέωσε και την αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το εάν τελικά ο Χ. ∆ούκας µπορεί να θέσει ή όχι υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόµµατος. Σύµφωνα µε τον Ν. Ανδρουλάκη, ο Χρ. Πρωτόπαπας είναι ο άνθρωπος που εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια «σβήνει και γράφει» το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Να είναι πιο προσεκτικός

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, επειδή φέρει την ιδιότητα του δηµοσιογράφου, ενώ έχει διατελέσει και υπουργός Τύπου και Ενηµέρωσης την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραµανλή του νεότερου, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Οταν καλείται να σχολιάσει το κλείσιµο µιας ιστορικής εφηµερίδας, όπως είναι η «Αυγή», δεν του ταιριάζει να εµφανίζεται ως κυνικός τεχνοκράτης, που υπερθεµατίζει στο να βάλει λουκέτο. Γιατί µπορεί να το κάνει; Ενδεχοµένως να ελπίζει ότι θα κερδίσει τη συµπάθεια του Στ. Κασσελάκη, που τους έχει βάλει όλους στον ΣΥΡΙΖΑ να συµπεριφέρονται σαν «επιχειρηµατίες». Οµως αυτό είναι κάτι που τον αδικεί. Καµία εφηµερίδα δεν πρέπει να κλείνει, κύριε Αντώναρε, όταν για την έκδοσή της παλεύουν κάποιοι άνθρωποι για να τη βγάλουν στα περίπτερα. Απορώ όµως γιατί η ΕΣΗΕΑ, στην οποία δεν είµαι µέλος, δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση για να αποδοκιµάσει τις απόψεις του κ. Αντώναρου. Επίσης, πού στο διάολο είναι όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι», που τα προηγούµενα χρόνια έκαναν σαµατά και πρωταγωνιστούσαν γενικώς και αορίστως για το «µαύρο» που, υποτίθεται, έπεσε στην ΕΡΤ, αλλά σήµερα δεν βγάζουν άχνα για την «Αυγή»;

Για γέλια και για κλάµατα είναι τα επικοινωνιακά κόλπα που σκαρφίζεται ο Στ. Κασσελάκης στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι η σχέση του µε τον κόσµο βασίζεται στο µοντέλο της αδιαµεσολάβητης επαφής που θέλει να έχει µαζί του.

Ποιοι φταίνε για την απαξίωση της «Αυγής»


Είναι άδικο να χρεώνεται το κλείσιµο της «Αυγής» ο σηµερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την απαξίωση της συγκεκριµένης εφηµερίδας, αυτοί πρωτίστως είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς, οι οποίοι, µόλις κατάλαβαν ότι µπορεί να κοροϊδέψουν την ελληνική κοινωνία, πουλώντας «αντιµνηµονιακά» φούµαρα, για να κερδίσουν την εξουσία, ήθελαν να τα έχουν όλα δικά τους, κοµµένα και ραµµένα στα µέτρα τους. Και τη ∆ικαιοσύνη και τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης. Στην «αντιµνηµονιακή» εκλογική άνοδό τους δεν τους ενδιέφερε πώς θα βοηθήσουν την «Αυγή» να γίνει η επικοινωνιακή ναυαρχίδα των θέσεών τους, αλλά τι µεθόδους θα σκαρφίζονταν προκειµένου να ποδηγετούσαν τη δηµοκρατική ενηµέρωση των πολιτών διά της αλώσεως και του ελέγχου των παραδοσιακών αστικών Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης. Και στο τέλος τι κατάφεραν; Μια τρύπα στο νερό. Νόµιζαν πως, εάν εκπορθούσαν ιστορικές εφηµερίδες της χώρας, όπως το «Εθνος», τα «Νέα» και το «Βήµα», θα ξεγελούσαν και τους αναγνώστες τους, οι οποίοι µε το που πήραν χαµπάρι τι γινόταν, δήλωσαν «ευχαριστώ, δεν θα πάρουµε». Επίσης, εάν τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Παππά τούς ενδιέφερε να ενισχύσουν την «Αυγή» και να την αναδείξουν σε επιδραστική εκδοτική δύναµη του αριστερού χώρου, δεν θα έστηναν σε βάρος της παράλληλες εκδοτικές ενέργειες, που θεωρήθηκαν «µαγαζιά» της Κουµουνδούρου.

«Βαρβάτες» συνεντεύξεις

«∆εν είµαι λαγός κανενός, µήτε και ετεροκαθορίζοµαι» είναι το µήνυµα που στέλνει η Νάντια Γιαννακοπούλου, µε αφορµή τις ερµηνείες που έχουν δοθεί για το εάν πίσω από την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ µπορεί να κρύβεται κάτι άλλο. «Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα γιατί θέλω να πω τη δική µου θέση, το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει για την παράταξη, ποια είναι η δική µου θέση για τη χώρα. ∆εν έβαλα γιατί θέλω να κάνω πασαρέλα, όπως ειπώθηκε από τον κ. Ανδρουλάκη. Εβαλα υποψηφιότητα για το τι πιστεύω ότι µπορώ να πω και να κάνω διαφορετικά για την παράταξή µου. Αυτό θα το πάω µέχρι τέλους», αναφέρει µεταξύ άλλων στις δηµόσιες παρεµβάσεις της.

Ζητάει αποτελεσματικά μέτρα

Την ανάγκη θέσπισης συνδυασµένων και πιο αποτελεσµατικών πολιτικών αντιµετώπισης και διαχείρισης του µεταναστευτικού ζητήµατος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, µε έµφαση στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, υπογράµµισε το µέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (CoR), δηµοτικός σύµβουλος Αλεξανδρούπολης, ∆ηµήτρης Πέτροβιτς, στη διάσκεψη της Επιτροπής CIVEX, που συνεδρίασε στις 8 και 9 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στην αποτελεσµατική διαχείριση ενήλικων και ανήλικων µεταναστών από την ελληνική κυβέρνηση και τις τοπικές Αρχές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα σύνορα του Εβρου και στην αντιµετώπιση της υβριδικής επίθεσης που έγινε τον Μάρτιο του 2020 κατά µήκος της ελληνοτουρκικής µεθορίου.