Αντιπλημμυρική «ασπίδα» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την κατασκευή ενός από τα πιο σηµαντικά αντιπληµµυρικά έργα, τον νέο συλλεκτήριο αγωγό οµβρίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόµενος από τον δήµαρχο Γιάννη Τοµπούλογλου. Το έργο, προϋπολογισµού 4,4 εκατ. ευρώ, αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου 2025 και θα θωρακίσει την ευρύτερη περιοχή, που έχει πληγεί πολλές φορές από κακοκαιρίες τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς ο παλαιός αγωγός εξέβαλε χαµηλά στον Κηφισό, σε ύψος ενός µέτρου, µε αποτέλεσµα να µη διοχετεύονται τα όµβρια σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης. Στο παρελθόν, ο ∆ήµος Ν. Φιλαδέλφειας είχε εκπονήσει µελέτη για την κατασκευή νέου αγωγού, χωρίς όµως να προβλέπεται αύξηση του ύψους εκβολής. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας, όµως, διαπίστωσαν ότι υπήρξε µελέτη του αρµόδιου υπουργείου, βάσει της οποίας έπρεπε να υπάρχει αύξηση του ύψους εκβολής, και δόθηκε εντολή στον ανάδοχο για την τροποποίηση της αρχικής µελέτης, ώστε ο νέος αγωγός να ανυψωθεί στα 2,5 µέτρα. Με την εντατική συνεργασία της περιφέρειας και του δήµου και µε την προσωπική συµβολή του Νίκου Χαρδαλιά, το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ ο «µετροπόντικας» έχει ήδη διανύσει τα 1.200 µέτρα από την οδό Σκρα µέχρι τον Κηφισό, κάτω από την εθνική οδό. Το τελευταία 3-4 µέτρα του έργου ενδέχεται να απαλειφθούν στο µέλλον, σε περίπτωση που θα υλοποιηθεί η µελέτη για τη διαπλάτυνση του Κηφισού στην περιοχή.

Ισχυρό «οπλοστάσιο»

Σε όλα παρών ο δήµαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγµένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Τρέχει τόσο εντός (στον δήµο) όσο και εκτός (στην ΚΕ∆Ε) για τα πάντα. Στα εντός, προσφάτως παρέλαβε επτά νέα υπερσύγχρονα οχήµατα, ώστε να «δυναµώσει» ακόµα περισσότερο την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήµου. ∆ιότι γνωρίζει καλά πως ο αγώνας για τη βελτίωση της καθηµερινότητας των δηµοτών είναι συνεχής και χρειάζεται ισχυρό «οπλοστάσιο».

Ποιος δήμαρχος «ξεδοντιάζει» το σύστημα του προκατόχου του, όχι μόνο στο δημαρχείο, αλλά σε όλες τις δομές του Δήμου;


Πετάνε το μπαλάκι

«Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα» (σ.σ.: ένα πράγµα γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα) λέει ο δήµαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, για την παρέµβαση της Αστυνοµίας στο πρόσφατο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Μάλιστα, δεν αποκλείει ακόµα και προβοκάτσια από την αντιπολίτευση. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση ζητάει να αποκαλυφθεί το πρόσωπο που κάλεσε την Αστυνοµία. Θα µαδάει καιρό «µαργαρίτες» αυτό το ∆ηµοτικό Συµβούλιο και τα προβλήµατα της πόλης πιέζουν.

Εγκαλεί τη νυν

Ανακοίνωση για το ζήτηµα των ανοικτών αύλειων χώρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξέδωσε η «Συµπολιτεία» της πρώην δηµάρχου Πεντέλης ∆ήµητρας Κεχαγιά. Η παράταξη της µείζονος µειοψηφίας εγκαλεί τη δήµαρχο, Νατάσσα Κοσµοπούλου, εκτιµώντας ότι «αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί ακόµα και τις έτοιµες δράσεις που παρέλαβε από την προηγούµενη διοίκηση».

Αλλάζει τη… βιτρίνα

Στόχος του δηµάρχου Ασπροπύργου, Γιάννη Ηλία, είναι να αλλάξει την εικόνα της πόλης, και µάλιστα ξεκίνησε από τη… βιτρίνα, που είναι η Πλατεία ∆ηµαρχείου. Ετσι, µε άµεσες παρεµβάσεις τοποθέτησε χλοοτάπητα, φρόντισε τα φυτά που ήδη υπήρχαν, ενώ πρόσθεσε και νέα.

Ετοιμος για τα δύσκολα

Σε ειδική αποστολή να λύνει προβλήµατα που προκύπτουν και να προχωρά άµεσα διαδικασίες βρίσκεται από την πρώτη ηµέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο γραµµατέας της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. Οπως µαθαίνουµε, έχει αναλάβει πολλές ευθύνες και δεν αποκλείουµε στο άµεσο µέλλον να αναλάβει ακόµα περισσότερες, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι για τα… δύσκολα!

Βρίσκεται σε «κρίση»

Ποια δηµοτική παράταξη βρίσκεται σε «κρίση»; ∆εν υπάρχει βηµατισµός κανένας και άλλοι τηρούν «σιγήν ιχθύος», ενώ άλλοι έχουν ξεκινήσει την γκρίνια. Πάντως, το δηµοτικό έργο δεν προχωράει...