Οι παθογένειες, η αποκήρυξη και η διεκδίκηση της αρχηγίας

Παρακολουθώ µε ενδιαφέρον τον τρόπο µε τον οποίο η Αννα ∆ιαµαντοπούλου επιχειρεί να συγκινήσει το εκλογικό σώµα της Κεντροαριστεράς και κυρίως τη νεολαία, προκειµένου να εξασφαλίσει την ψήφο τους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Οπως επίσης διάφορους επικοινωνιακούς παράγοντες µε δηµόσιο λόγο, που έχουν αναλάβει να διαφηµίσουν την υποψηφιότητά της. Οµως, για µισό λεπτό, διότι καλές είναι οι «αγιογραφίες», αλλά εµείς, οι «άπιστοι», τους πολιτικούς δεν πρέπει να τους αντιµετωπίζουµε σαν εικονίσµατα στην ωραία πύλη των εκκλησιών. Το πολιτικό προφίλ της Αννας ∆ιαµαντοπούλου παραπέµπει σε µια «συστηµική» υποψηφιότητα, που είναι εξόχως προβληµατική, όταν πρέπει να αξιολογηθεί µε ιδεολογικούς όρους. Και αυτό διότι ως πρόσωπο ενσαρκώνει όλες τις παθογένειες του «καθεστωτικού» ΠΑΣΟΚ. Παιδί του κοµµατικού σωλήνα είναι η ίδια από τα νιάτα της. Πολιτική καριέρα ως ευνοηµένο κοµµατικό στέλεχος, ναι, έκανε. Κοινωνική όµως, ως σκληρά εργαζόµενη επαγγελµατίας, όχι. Οσες θέσεις και αξιώµατα απέκτησε στη ζωή της τα περισσότερα ήταν δοτά. Από τότε που ήταν 25 ετών και µε τη βοήθεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου διορίστηκε νοµάρχης Καστοριάς µέχρι στην ώριµη ηλικία της, που ο Κ. Σηµίτης την έκανε επίτροπο της Ελλάδας στην Κοµισιόν. Από την άλλη, διεκδικεί την αρχηγία ενός κόµµατος που ιδεολογικά και πολιτικά το έχει αποκηρύξει στο πρόσφατο παρελθόν, ταυτιζόµενη µε τη Ν.∆. και τον Κ. Μητσοτάκη στα καλύτερά τους.

Οταν ο «μπρούκλης» απολύει

Ο Στ. Κασσελάκης συστήθηκε στην ελληνική κοινωνία ως ένας ευκατάστατος τύπος, που δεν µπήκε στην πολιτική για να κονοµήσει, αλλά για να αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ως εν δυνάµει πρωθυπουργός. Κοινώς, έπεισε τους πάντες ότι «Εγώ διαθέτω την οικονοµική δύναµη να σας σώσω όλους», επειδή δεν ανήκω στην κατηγορία των «κηφήνων» της πολιτικής, που εδώ και χρόνια ζουν παρασιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ όλο αυτό το διάστηµα παρίστανε τον «µπρούκλη» εξ Αµερικής, που για κάθε πρόβληµα έχει εύκολα τη λύση, ξαφνικά αρχίζει και κάνει απολύσεις, κλείνει την «Αυγή» και οδηγεί στην εργασιακή αβεβαιότητα δεκάδες εργαζοµένους. Από την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας διέρρευσε ότι δεν υπάρχουν χρήµατα για να οργανώσει το κόµµα την οµιλία του στη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ποιος δουλεύει ποιον!

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Ραγκούσης φέρεται να ήταν αυτός που ζήτησε από τον Στ. Κασσελάκη να δώσει εξηγήσεις για τις θέσεις που διατυπώνει δηµοσίως στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά µε την Τράπεζα Αττικής.


«Το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί»

Στο διακύβευµα της εσωκοµµατικής κάλπης στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, µιλώντας σε πολίτες στην Παιανία, ο Χάρης ∆ούκας. Οπως τόνισε, το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί. Και για να γίνει αυτό, πρέπει το κάλεσµά µας να είναι σε όλους τους προοδευτικούς και δηµοκράτες πολίτες. Αξιακά. Οχι σε αυτούς που µας λοιδόρησαν, όχι σε αυτούς που έβρισαν το ΠΑΣΟΚ και ευτέλισαν την προσπάθεια που κάναµε. ∆ιότι είναι αλήθεια. πρόσθεσε ο κ. ∆ούκας, «ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε µάχες, πολύ µεγάλους αγώνες, τα δύσκολα χρόνια. Σηκώσαµε µεγάλο φορτίο, πολύ µεγαλύτερο από αυτό που µας αναλογούσε, για να κρατήσουµε τη χώρα όρθια. Οµως, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι στεναχωρήθηκαν, οι οποίοι αδικήθηκαν, όπως και εµείς, γιατί τα µέτρα ήταν σκληρά. Εχασαν τις δουλειές τους, έφυγαν τα παιδιά στο εξωτερικό και είναι ακόµη εκεί. Στεναχωρήθηκαν, πικράθηκαν, δεν µας λοιδόρησαν ποτέ. Και θέλουν να επιστρέψουν. Και αξιακά να µπουν στην πρώτη γραµµή των συγκρούσεων».

Τα γλυκά και η δίαιτα


Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς (φωτ.) εµφανίστηκε µε ένα κουτί γλυκά, προκειµένου να κεράσει τους συντρόφους του για τα γενέθλιά του. Εγινε 48 ετών. Ρώτησα εάν το γλυκό που τους πρόσφερε ήταν «εργολάβος», επειδή τον συγκεκριµένο πολιτικό τον έχω στο µυαλό µου ως «ψυχοπαίδι» του Χρήστου Καλογρίτσα. Ξέρετε, «Νίκο µου, αγόρι µου, λεβέντη, παλληκάρι µου» κ.λπ. ∆εν τους κέρασε λοιπόν «εργολάβους», αλλά κάτι σιροπιαστά, που δεν ταιριάζουν µε τις προτιµήσεις ανθρώπων που προσέχουν τη σιλουέτα τους. Ενας από αυτούς ήταν και ο πρόεδρος του κόµµατος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Νίκο Παππά, αλλά δεν πήρε το γλυκό, που πιεστικά τον παρότρυνε να δοκιµάσει ο τοµεάρχης Οικονοµικών του ΣΥΡΙΖΑ. «Οχι, ευχαριστώ, έχω και έναν γάµο µπροστά µου να σκεφτώ», του απάντησε ο Στ. Κασσελάκης. Οσοι τον άκουσαν να δίνει τη σχετική απάντηση κατάλαβαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της γαµήλιας τελετής που θα κάνει µε τον άνθρωπο της ζωής του, τον Τάιλερ Μακµπέθ, θέλει να διατηρηθεί στα κιλά του και γι’ αυτό αποφεύγει τους «γλυκούς πειρασµούς».

Ενημέρωση

Με ανανεωµένο layout και διάταξη εξαιρετικά φιλική προς τους χρήστες του ∆ιαδικτύου, βγήκε στον «αέρα» το ανανεωµένο site του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σε αυτό οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται σε πρώτο χρόνο τις παρεµβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη και των βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε Βουλή και Ευρωβουλή, καθώς και όλες τις εκδηλώσεις. Στην ειδική ενότητα «Θέσεις» οι πολίτες µπορούν να πληροφορούνται τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., το πρόγραµµα και τις προτάσεις του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για όλα τα θέµατα που απασχολούν την κοινωνία. Παράλληλα, µπορούν να περιηγηθούν σε όλες τις αποφάσεις των Συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε όλες τις αποφάσεις της Κ.Ε. του κόµµατος, καθώς και στο τι προβλέπει το καταστατικό.

Ποια, θέλω να ξέρω ποια

∆ικαστικούς αντιπροσώπους στις εσωκοµµατικές κάλπες του Οκτωβρίου ζήτησε υποψήφια από την Επιτροπή ∆εοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Πάλι καλά που δεν πρότεινε και διεθνείς παρατηρητές, όπως έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης µε τις ευρωεκλογές


Εχει πυρήνα

Ο λόγος που κανένας αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαγράψει τον Π. Πολάκη είναι ότι ο αποκαλούµενος αψύς Κρητικός έχει εδώ και χρόνια καταφέρει να στήσει έναν ισχυρό πυρήνα µε οπαδούς όχι τόσο στα Χανιά όσο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και «καληµέρα» να τους πει τα «µεσάνυχτα» στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, κανένας τους δεν πρόκειται να του πει: «Τι καληµέρα µάς λες, ρε σύντροφε, µες στη µαύρη νύχτα;». Του προσφέρουν «τυφλή» υποστήριξη σε οτιδήποτε κάνει ή δηλώσει. Πόσοι µπορεί να είναι όλοι αυτοί; Θα το µάθουµε εάν κάποια στιγµή ο Π. Πολάκης φτιάξει δικό του κόµµα.


Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ