Η Ακρίτα διεκδικεί τον ρόλο του «θηλυκού Πολάκη»

Σε κατινίστικο µισογυνισµό παραπέµπουν τα χλευαστικά σχόλια της Ελενας Ακρίτα κάθε φορά που κρίνει µια γυναίκα µε βάση τις ενδυµατολογικές της επιλογές ή την προσωπική της ζωή. ∆εν ξέρω εάν στόχος της είναι να κερδίσει τον τίτλο του «θηλυκού Πολάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα, µε τη φόρα που έχει πάρει, µπορεί και να τον ξεπεράσει. Αλλωστε, τον είχε υπερασπιστεί και όταν ο τάχα µου αψύς Κρητικός έλεγε στη γραµµατέα της Π.Ε. της Νέας ∆ηµοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, να το βουλώσει και να πάει να κάνει καµιά δουλειά. Προσωπικά, την κυρία Ακρίτα την είχα υπερασπιστεί όταν στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφοροι βλαµµένοι σχολίαζαν τα ρούχα που είχε φορέσει όταν πήγε στις Σπέτσες για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο αρχοντικό του Στέφανου Κασσελάκη. Επίσης, επειδή στις αναρτήσεις της είδα να σνοµπάρει και τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της ∆ηµοκρατίας, καθώς είχε επικεντρωθεί στο να «γράφει» κόσµο ως χωροφυλακίνα µόδας, εκείνο που δεν πρόλαβα να «τσεκάρω» είναι εάν στο παρελθόν είχε κοσµήσει µε την παρουσία της αυτή την εκδήλωση. Είτε ως δηµοσιογράφος είτε για να συνοδεύσει τη µητέρα της, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ή τον σύζυγό της και πρώην βουλευτή της ∆ΗΜ.ΑΡ., Γ. Κυρίτση. Ισως µπορεί να µας απαντήσει και η ίδια σε αυτό.

Τι να λένε τα πρακτικά

Αν και µε σηµαντική καθυστέρηση, έχει ενδιαφέρον το αίτηµα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να δοθούν στη δηµοσιότητα τα πρακτικά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιουλίου του 2015, προκειµένου να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συζητήθηκε και το «όχι» του δηµοψηφίσµατος έγινε στο τέλος «ναι». Η πρωτοβουλία της αυτή σίγουρα αποσκοπεί στο να εκθέσει κυρίως τρία πρόσωπα: τον τότε Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον τότε αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καµµένο. Το ερώτηµα είναι εάν σε εκείνη τη συνεδρίαση είχαν κρατηθεί πρακτικά, τα οποία δύναται να δοθούν αναλυτικά στη δηµοσιότητα. ∆ιότι είχε κυκλοφορήσει µια φήµη ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συνεννοηθεί να µην καταγραφούν λέξη προς λέξη τα πάντα. Κάτι τέτοιο πιστεύει ότι µπορεί να έχει συµβεί και ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος εκείνη την ηµέρα είχε «µπουκάρει» στο Προεδρικό Μέγαρο µε την ιδιότητα του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος της κυβέρνησης της Αριστεράς, προκειµένου να αποτρέψει τον Αλ. Τσίπρα να «καταπατήσει το “όχι” του ελληνικού λαού», µέσα από µια «σύναξη των πολιτικών αρχηγών».

Επόμενος πρόεδρος;

Επειδή τις τελευταίες ηµέρες παρατηρώ ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «εισπράττει» πολλές συγγνώµες για την άδικη κριτική που δέχτηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, αρχίζω να υποψιάζοµαι µήπως το επόµενο διάστηµα η αποκατάσταση της υστεροφηµίας του δροµολογηθεί µέσα από την κατάθεση πρότασης να είναι αυτός ο επόµενος Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας. Εάν ο σηµερινός Χρήστος Σαρτζετάκης της δεκαετίας του 1980 είναι η επίσης προερχόµενη από το δικαστικό σώµα Αικ. Σακελλαροπούλου, κάλλιστα η διάδοχη κατάσταση µπορεί να φέρει τον Γ. Παπανδρέου στη θέση του αείµνηστου Κ. Καραµανλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τούς έπιασε ο πόνος για το εάν είναι δεοντολογικά ορθό το καταστατικό συνέδριο να διεξαχθεί την ίδια περίοδο µε τις εσωκοµµατικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Επί προεδρίας Τσίπρα, πόσες παρόµοιες «αντιεκδηλώσεις» έγιναν, για να επισκιάσουν τη Χαριλάου Τρικούπη;


Το έμαθαν πρώτοι

Η Μιλένα Αποστολάκη είχε αποφασίσει εδώ και µέρες να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε προγραµµατίσει συνάντηση µε τους ανθρώπους που εθελοντικά τη στήριζαν, στην ταβέρνα «Ρωµανάκια» της Αγίας Παρασκευής. Το βράδυ, λοιπόν, της Τετάρτης, αποχωρώντας από τη δεξίωση της Προεδρίας της ∆ηµοκρατίας, κατευθύνθηκε στη συγκεκριµένη ταβέρνα και ανακοίνωσε στους συνδαιτυµόνες της ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφια. Μετά εξέδωσε επίσηµη ανακοίνωση. Αρα, όλοι όσοι αγωνίζονταν για την υποψηφιότητά της ήταν εκεί και πληροφορήθηκαν από πρώτο χέρι τα καθέκαστα.

Από το προσωπικό του τηλέφωνο

Επειδή στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν σχόλια εναντίον του Χάρη ∆ούκα, µε υπαινιγµούς ότι χρησιµοποιεί το τηλεφωνικό κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων για να προπαγανδίσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, µπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Προ ηµερών, συγγενικό µου πρόσωπο, που ασχολείται µε τα κοινά στην Τρίπολη Αρκαδίας, µε ενηµέρωσε ότι δέχτηκε τηλεφώνηµα από τον κ. ∆ούκα, προκειµένου να παραστεί στην οµιλία που θα πραγµατοποιούσε στην πρωτεύουσα του Μοριά. Τον ρώτησα εάν του τηλεφώνησε από σταθερό ή κινητό. Και η απάντηση που µου έδωσε ήταν από το προσωπικό του τηλέφωνο, το οποίο και µου το έστειλε και ήταν όντως αυτό.

Πονηριές

Ας αφήσει τις κουτοπονηριές ο Π. Πολάκης, πως τάχα µου η «χούντα» του Κ. Μητσοτάκη τον «έκοψε» από την ΕΡΤ, στην οποία εµφανίστηκε σαν τον «Μητσάρα» πίσω από τις κάµερες, και, αν όντως θέλει να πει την άποψή του, ας πάει κανονικά σε µια εκποµπή της κρατικής τηλεόρασης, προκειµένου να δώσει εξηγήσεις για το πώς κατάφερε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί προνοµιακός δανειολήπτης από συγκεκριµένη τράπεζα. Και επειδή το σόου το έκανε την ώρα που έκλεινε την ανταπόκρισή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ συνάδελφος που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω να µην ήταν και «στηµένο».

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος θα είναι ο επόµενος που θα αποσύρει την υποψηφιότητά του στο ΠΑΣΟΚ; Πάντως, η Ν. Γιαννακοπούλου µάς διαβεβαιώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα της διεκδίκησης της αρχηγίας. «∆εν υπάρχει καµία απολύτως περίπτωση να αποσυρθώ. Θα πάω µέχρι τέλους», δηλώνει.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 27/7