Τα «ψεύτικα παράσημα» της Ακρίτα στον Πολάκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Ακρίτα στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον Π. Πολάκη, µεταξύ πολλών άλλων χαριτωµένων, έγραψε για τον τάχα µου αψύ Κρητικό: «Εµένα µε στεναχώρησες και µε θύµωσες όταν δεν ψήφισες την ισότητα στον γάµο στο νοµοσχέδιο που ήµουν εισηγήτρια. Οµως, οφείλω να παραδεχτώ πως, ως βουλευτής και υπουργός, άφησες σπουδαίο έργο στον τοµέα της Υγείας. Κι αν κάποια βδελύγµατα είναι τώρα φυλακή το οφείλουν στις αποκαλύψεις σου στον Τοµέα ∆ιαφάνειας». Επειδή η κυρία Ακρίτα είναι βουλευτής και οφείλουµε να την παίρνουµε στα σοβαρά, µήπως µπορεί να µας δώσει τα ονόµατα όλων εκείνων των «βδελυγµάτων που µπήκαν φυλακή» εξαιτίας των «αποκαλύψεων» του Π. Πολάκη; Αλήθεια, κυρία Ελ. Ακρίτα, πόσοι και ποιοι µπήκαν φυλακή από τις αποκαλύψεις του κ. Πολάκη; Μήπως µπερδεύετε την παλαιότερη επιθυµία του Π. Πολάκη να βάλει κάποιους φυλακή χωρίς στοιχεία, για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; Η Ελ. Ακρίτα οφείλει εδώ µια απάντηση. Πόσους και ποιους έστειλε στη φυλακή µε τις αποκαλύψεις του ο Π. Πολάκης; ∆ιότι το να βγαίνει και να τον αποθεώνει, πιστώνοντάς του κάτι το οποίο δεν έχει συµβεί µέχρι τώρα, δείχνει αν µη τι άλλο πως δεν ξέρει τι της γίνεται. Απονέµει µε σιγουριά «ψεύτικα παράσηµα» στον Π. Πολάκη δίχως να εξηγεί ποιους κέρδισε στις µάχες που έδωσε και τους έστειλε φυλακή.

Θέμα ανταγωνισμού

Οι ανταγωνιστικές σχέσεις των κοµµάτων της αντιπολίτευσης για το ποιος θα διακριθεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών αποτυπώνονται περίτρανα στην οικειοποίηση του αιτήµατος για άµεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσµών και ∆ιαφάνειας της Βουλής µε θέµα την υπόθεση των υποκλοπών. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας εµφανίστηκαν µε διαφορετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν να διεκδικούν την πατρότητα της επίµαχης πρωτοβουλίας. Υποτίθεται πως πριν το κάθε κόµµα βγει στο τέλος ξεχωριστά να ανακοινώνει ως δική του πρωτοβουλία το συγκεκριµένο αίτηµα είχε γίνει στο παρασκήνιο µια συνεννόηση, ώστε να κινηθούν «όλοι µαζί» προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρωτοτυπία Γκιουλέκα στο Άγιον Όρος

Σε µια πρωτοτυπία προχωρά ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, καθώς στην πρόσφατη τριήµερη επίσκεψη που πραγµατοποίησε στο Αγιον Ορος ανακοίνωσε ότι µία από τις επόµενες συνεδριάσεις του ∆.Σ. του Κέντρου ∆ιαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονοµιάς, του οποίου είναι ex offi cio πρόεδρος, θα πραγµατοποιηθεί στις Καρυές, παρουσία εκπροσώπων των ιερών µονών. Κατά την επίσκεψή του, ο ΥΜΑΘ συναντήθηκε µε την Ιερά Κοινότητα και την πολιτική διοίκηση της αθωνικής πολιτείας, προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και επισκέφθηκε διαδοχικά τις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Κουτλουµουσίου, Σταυρονικήτα, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Καρακάλλου, Σίµωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, ∆ιονυσίου, Οσίου Γρηγορίου, Ξενοφώντος και ∆οχειαρίου.

Η Ράνια Θρασκιά είναι ίσως η πιο εργατική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και, το κυριότερο, αποφεύγει τις εσωκοµµατικές κακοτοπιές. ∆εν παίρνει σβάρνα τα κανάλια για να σχολιάζει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόµµατος.


Το στίγμα του Δούκα

«Για να αλλάξουν τα πράγµατα, ο µόνος δρόµος που υπάρχει είναι ένα µεγάλο ΠΑΣΟΚ, αποφασισµένο να σπάσει αυγά», επεσήµανε ο δήµαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του κόµµατος, Χάρης ∆ούκας δίνοντας το στίγµα της πολιτικής του πρότασης, η οποία στοχεύει στη χάραξη νέας ρότας στο Κίνηµα και ανατροπής στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Flashnews.gr, στο περιθώριο της περιοδείας του στην Κρήτη, o κ. ∆ούκας έκανε λόγο για ένα διαφορετικό µοντέλο ηγεσίας, που θα υπηρετήσει το όραµα µιας ισχυρής Ελλάδας.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιµοι να ανεξαρτητοποιηθούν, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο Στ. Κασσελάκης θα επαναφέρει στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος τον Π. Πολάκη πριν από τη διεξαγωγή του καταστατικού συνεδρίου τον Οκτώβριο;

Ίδιες απόψεις

∆εν ξέρω εάν ο συµπατριώτης µου Γιάννης Κανελλάκης θα καταφέρει να συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αλλά, αν δεν τα καταφέρει, κάλλιστα θα µπορούσε να προσχωρήσει σε ένα κόµµα υπό την προεδρία του Π. Πολάκη. Πάνω-κάτω τις ίδιες απόψεις έχουν, ενώ σε πολλές αναρτήσεις του «δικαιολογεί» τον, τάχα µου, αψύ πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που λέει και πράττει. Ισως µετά την Ελενα Ακρίτα ο Γ. Καννελάκης να είναι ο µεγαλύτερος θαυµαστής του Π. Πολάκη. Ο τελευταίος, αν κάνει κόµµα δικό του, πρέπει να τους έχει στις πρώτες θέσεις του Επικρατείας.

Συνειδητή επιλογή η «μανούρα»

Ας µη γελιόµαστε. Το φανατικό κοινό που διαθέτει ο Π. Πολάκης στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει και µεγάλες διαφορές από αυτό που στο πρόσφατο παρελθόν «γούσταρε» τη βίαιη συµπεριφορά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Αλλωστε, µαζί «αγανακτούσαν» στις πλατείες την περίοδο της οικονοµικής κρίσης. Ο Π. Πολάκης, επειδή δεν είναι χαζός, έχει επιλέξει «συνειδητά» να «χρυσαυγίζει», καθώς σε ψηφοθηρικό τουλάχιστον επίπεδο ο συγκεκριµένος χώρος έχει µείνει ακάλυπτος τα τελευταία χρόνια. Οι απανταχού «ψεκασµένοι», «συνωµοσιολόγοι», αντιεµβολιαστές, αντιευρωπαϊστές, «κρυφοχουντικοί» και «αντιδηµοκράτες» έχουν βρει «επικοινωνιακό απάγκιο» στις σελίδες που διαθέτει ο Π. Πολάκης στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο πρόσωπο του, τάχα µου, αψύ Κρητικού βλέπουν τον Ηλία Κασιδιάρη της Αριστεράς. Χαρακτηριστικό γνώρισµα των «χρυσαυγιτών», όπως τους ζήσαµε την περίοδο της κοινής τους «αντιµνηµονιακής» πορείας µε τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να «παρεξηγούνται» και να κάνουν στη συνέχεια «µανούρα», επειδή κάποιος ανυποψίαστος πολίτης µπορεί να τους «στραβοκοιτούσε» από περιέργεια ή απέχθεια. Ε, κάπως έτσι «αντιµετωπίζει» και ο Π. Πολάκης στη Βουλή όσους δεν στέκονται προσοχή απέναντί του.