Τι κάνει η Νιάρχου στην Αντίπαρο

∆εν ορκίζοµαι πως έκανε βόλτα µε τον «θρυλικό», όπως αποκαλείται, Γιώργο Μαριανό και το καΐκι του, τον «Σαργό», η Ευγενία Νιάρχου, είναι όµως στην Αντίπαρο και από εκεί η µαντεµουαζέλ Venyx, όπως λέγεται η εταιρεία της, µας παρουσιάζει τη νέα της συλλογή κοσµηµάτων, µε κοµµάτια 24 καρατίων αξίας χιλιάδων ευρώ. Η έκθεση φιλοξενείται στο «The Rooster», ξενοδοχειακό συγκρότηµα, χλιδάτο (φυσικά), που συνάδει και µε την «πράσινη» φιλοσοφία της, καθώς φιλοξενεί «µυστική οργανική φάρµα». Αυτό, πάντως, που ορκίζοµαι ότι έχει ήδη επισκεφτεί -και το έχει απολαύσει- είναι το «Θεραπευτικό Σπίτι» του, έναν µίνιµαλ χώρο, όπου αγγίζεις το ζεν.

Τip: Ανάµεσα στις εκεί παρέες της είναι η Κατερίνα Εµπειρίκου, της πασίγνωστης επίσης εφοπλιστικής οικογένειας και µέλος του Κυκλαδικού Μουσείου.

«Έτσι διατηρώ το (φιδίσιο) κορμί μου»

Πώς µια µαµά και επαγγελµατίας φωτογράφος, που τρέχει ανά την υφήλιο -για να «µπουστάρει» σωστά τη δουλειά της- κατορθώνει και λίγο πριν από τα 48 της διατηρεί φιδίσιο κορµί; ∆εν είναι ρετουσαρισµένη η λήψη της Μαρίνας Βερνίκου, ούτε τραβήχτηκε «από χαµηλά, ώστε τα πόδια και όλο το σώµα να επιµηκύνεται, άρα να δείχνει κοµψότερο», όπως µου έχει πει. Το µυστικό της συνοψίζεται σε δύο λέξεις: διαλειµµατική νηστεία. Κάνει δεκαεπτά ώρες αφαγία, ενώ καθηµερινά ασκείται επί µισή ώρα. «Βοηθάει και το καλό DNA», προσθέτει. Ετσι είναι, ωραίες µου κυρίες: Ο,τι κι αν κάνεις, όσο και αν το παλεύεις, αν η µαµά (όπως της Μαρίνας) είναι λεπτή, η λογική λέει πως κι εσύ θα παραµείνεις αδύνατη. Εως τα βαθιά γεράµατα.

Reunion για τρεις famous ομογενείς 

Μαρία Μενούνος, Μελίνα Κανακαρίδη και Οτοµ Τσίκλις έκαναν reunion και σύσσωµη η Οµογένεια των ΗΠΑ αναπαρήγαγε την κοινή τους λήψη, καθώς σπανίως τις βλέπουµε µαζί. Τα σχόλια για τη Μαρία, από τις δηµοφιλέστερες παρουσιάστριες στην Αµερική, είναι περιττά. Απλώς προσθέτουµε πως έχει στήσει ολόκληρη βιοµηχανία γύρω από το όνοµά της - µια µατιά στο site της αρκεί για να πειστείτε. Μεταξύ άλλων, συνεργάζεται µε τα φηµισµένα πολυκαταστήµατα Macy's. Τη Μελίνα τη γνωρίσαµε από το «15 minutes», το φιλµ όπου έµαθε και λίγα ελληνικά στον Ρόµπερτ ντε Νίρο. Συνέχισε µε την top σειρά µε τον Γκάρι Σινίζ «CSI: N.Y.» και άλλα δηµοφιλή σίριαλ. Η δε Οτοµ είναι η «best selling», αυτή που έχει µοσχοπουλήσει, συγγραφέας των «L.A. Times» και ηθοποιός: Το κασέ της απογειώθηκε αφότου υποδύθηκε την Κάσιντι Μακί («The shield»).

Από άλλο έργο

  • Πολλές γυναίκες που δεν έχουν γευτεί -ακόµη- τη χαρά της µητρότητας, επειδή δεν τους έχει βγει το µητρικό ένστικτο, επειδή δεν βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο για πατέρα, επειδή, επειδή... -χίλια «επειδή» ανακαλύπτει κανείς ψάχνοντας- προβαίνουν σε κατάψυξη ωαρίων. Οπως η φίλη ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή. Τα ωάρια επιβάλλεται να είναι «κατάλληλα», ώστε να επιβιώσουν κατά την απόψυξη και να γονιµοποιηθούν µέσω εξωσωµατικής γονιµοποίησης. Μόνον έτσι έχουν σοβαρές πιθανότητες να εµφυτευθούν και να εξελιχθούν σε υγιή έµβρυα. Κάπου εδώ έρχεται η είδηση που θα εκπλήξει πολλούς. Πρόσφατη µελέτη, που παρουσιάστηκε στο Life Whisperer, στο Επιστηµονικό Συνέδριο της Αµερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), αποκάλυψε ότι η Τεχνητή Νοηµοσύνη µπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωµατικής γονιµοποίησης µέσω της επιλογής «καλύτερων», «ποιοτικότερων», ωαρίων δηλαδή, για κατάψυξη. Πώς µπορεί, λοιπόν, να εφαρµοστεί; Ο δρ Ιωάννης Βασιλόπουλος, ειδικός υποβοηθούµενης αναπαραγωγής και συνεργάτης του Institute of Life, υποστήριξε ότι «ερευνητές ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθµο Τεχνητής Νοηµοσύνης, που αξιολογεί µη επεµβατικά την ποιότητα των ωαρίων µιας γυναίκας».
  • Προβλέπει, µε άλλα λόγια, «ποια ωάρια έχουν µεγαλύτερες πιθανότητες να εξελιχθούν µετά τη γονιµοποίησή τους σε κατάλληλα για εξωσωµατική έµβρυα». Να επισηµάνω εδώ ότι η εκτίµηση ενός εµβρυολόγου για το δυναµικό γονιµότητας περιλαµβάνει την κατανόηση της ποιότητας σπέρµατος και, αντίστοιχα, των ωαρίων και των εµβρύων. «Η αξιολόγηση της ποιότητας των ωαρίων έως τώρα παρέµενε στατιστικό στοίχηµα. Οταν κοιτάζουµε ένα φαινοµενικά “καλό” ωάριο, δεν µπορούµε να προσδιορίσουµε µε ακρίβεια ποιο έχει τις περισσότερες πιθανότητες για επιτυχή γονιµοποίηση και, κατ' επέκταση, εξέλιξη σε υγιές έµβρυο. Η επιλογή του “καλύτερου” ωαρίου για την επίτευξη εγκυµοσύνης συνήθως βασίζεται σε στατιστικές µεθόδους, που, µε τη σειρά τους, βασίζονται στην ηλικία της γυναίκας. Οι εµβρυολόγοι αναλύουν την ποιότητα των ωαρίων βάσει της ωριµότητας και των χαρακτηριστικών τους (µέγεθος, υφή, σχήµα, αποχρωµατισµός, κατακερµατισµός). Ωστόσο, αυτά -τελικάείναι υποκειµενικά», λέει ο δόκτωρ.
  • Εδώ, λοιπόν, έρχεται να ξεκαθαρίσει τα πράγµατα η A.I., καθώς η εταιρεία γονιµότητας Fairtility ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της 39ης ετήσιας συνάντησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εµβρυολογίας (ESHRE), στην Κοπεγχάγη, την κυκλοφορία του CHLOE OQ, εργαλείου A.I., που εξασφαλίζει υψηλότερο ποσοστό διατήρησης της γονιµότητας, παρέχοντας πληροφορίες για την ποιότητα των ωαρίων και προβλέποντας παράλληλα τη δυνατότητα ενός ωοκυττάρου να εξελιχθεί στο στάδιο της βλαστοκύστης µετά τη γονιµοποίηση. Οι ειδικοί µάς υπόσχονται ότι βαδίζουµε σε πιο υγιή δρόµο. Γιατί πλέον οι κυρίες που θέλουν να προχωρήσουν στη διαδικασία εφεξής γνωρίζουν όσα χρειάζεται για να αισθάνονται ασφαλείς, βέβαιες πως τα ωάριά τους δεν θα γίνουν frozen... τζάµπα. Με αυτά και µε αυτά, αγαπηµένες wanna be µανούλες, χαρείτε τον ήλιο, τη θάλασσα, το κρασί. Και το αγόρι σας.