Ας σεβαστούν ως αριστεροί την υστεροφημία τους

Από επαγγελµατική διαστροφή µπήκα και διάβασα τα σχόλια των ακολούθων του Στ. Κασσελάκη στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, µε αφορµή τα επιχειρήµατα που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την κατασκευή πισίνας στην εξοχική του κατοικία στις Σπέτσες. Ενας, λοιπόν, πήγε και του έγραψε ότι η πισίνα δεν είναι πισίνα, αλλά ποτίστρα για να πίνουν νερό τα ζώα που τον ακολουθούν, ενώ τον πιστεύουν ακόµα και όταν τους λέει «καληµέρα» και ας είναι έξω άγρια µεσάνυχτα. Και καλά οι φανατικοί του οπαδοί, που τους περισσότερους τους έχει «δανεικούς» από τον Π. Πολάκη, δεν πρόκειται να ενοχληθούν µε οτιδήποτε και αν πράξει ή αν κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Οµως, εκείνοι που ξεφτιλίζονται µε το να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα ή να υπερασπίζονται τα γελοία ιδεώδη του νεοπλουτισµού που προβάλλει ο Στ. Κασσελάκης είναι οι βουλευτές του κόµµατος. Οι περισσότεροι συµπεριφέρονται ως ευθυνόφοβα δουλικά, επειδή χωρίς τον Στ. Κασσελάκη δεν ξέρουν τι µπορεί να τους ξηµερώσει. Καταπίνουν αµάσητα όλα τα θεσµικά και επικοινωνιακά αµαρτήµατά του, δίχως να µπαίνουν στον κόπο να σεβαστούν την υστεροφηµία τους ως αριστεροί, τάχα µου, πολιτικοί. Η πλάκα είναι ότι, εάν στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ «απαλλαγεί» από τον σηµερινό αρχηγό του, όλοι αυτοί που σήµερα δηλώνουν ότι ο γάιδαρος πετάει, όταν το ερώτηµα το θέτει ο Στ. Κασσελάκης, µόλις ο τελευταίος βγει εκτός πολιτικού παιχνιδιού, θα αρχίσουν να λένε ότι ο «βασιλιάς ήταν γυµνός».

Περί διαγραφής Σπίρτζη...

Όπως µαθαίνω, σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε µεταξύ βουλευτών και µελών της Π.Γ. και γραµµατείς τµηµάτων, που όλοι ήταν πολιτικοί υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα κατά το παρελθόν και σήµερα ορίζονται ως εσωκοµµατική αντιπολίτευση Κασσελάκη, συζητήθηκε το ενδεχόµενο διαγραφής του Χρ. Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

...και εσωκομματικής τρομοκρατίας

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριµένο θέµα ειπώθηκαν τα εξής: Πρώτον, η ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Κασσελάκης επέλεξαν να στοχοποιήσουν ένα από τα εµβληµατικά στελέχη, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν ένας από τους αποδοτικότερους υπουργούς του Τσίπρα, αλλά και πρόσωπο που σηµατοδοτεί τη µετωπική σύγκρουση µε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. ∆εύτερον, η διοίκηση Κασσελάκη και όλη η πολιτική οµάδα που τη στηρίζει για να προχωρήσει στη βρώµικη δουλειά των εκκαθαρίσεων, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη και κάποια παιδιά που ήταν τεχνική γραµµατεία στο βουλευτικό γραφείο του Παύλου Πολάκη, όπως και οι νεο-«κασσελογραµµένοι», όπως ειρωνικά τους χαρακτηρίζουν τα στελέχη της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης, οργάνωσαν την εργαλειοποίηση της Επιτροπής ∆εοντολογίας, έτσι ώστε, µε την απειλή της διαγραφής Σπίρτζη, στην πορεία για την Κ.Ε. να επιβάλουν καθεστώς τροµοκρατίας, µε στόχο να µην αρθρώνεται διαφορετική άποψη από αυτήν της ηγεσίας στην πορεία προς το συνέδριο.

Κακός και μικρόψυχος μπάρμπας

Σε κανένα σοβαρό κόµµα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχε περίπτωση να βγαίνει ένα στέλεχος και να διασύρει δηµοσίως συνάδελφό του µε υπαινιγµούς και ο αρχηγός του κόµµατος να πετάει... χαρταετό. Και αναφέροµαι στα όσα καταλογίζει ο Π. Πολάκης στη «συντρόφισσά» του Αθηνά Λινού, την οποία δεν τη βλέπω να µακροηµερεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ο Στ. Κασσελάκης επιτρέπει στον τάχα µου αψύ Κρητικό να την περιγράφει ως διαπλεκόµενη απατεώνισσα. Οµως, στις επιθέσεις που δέχεται η Λινού από τον Πολάκη υπάρχει και µια σοβαρή παράµετρος µέσα από την οποία αναδεικνύεται η υποκρισία του Πολάκη σε ζητήµατα διαφάνειας. Αν υποθέσουµε ότι η Λινού έπαιρνε υπερκοστολογηµένες δουλίτσες από το γκουβέρνο, γιατί τόσο καιρό την «προστάτευε» ο Π. Πολάκης; Το γεγονός ότι ασχολήθηκε µαζί της επειδή τη θεωρεί υπεύθυνη για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την κακία και τη µικροψυχία του ανδρός. Ο Π. Πολάκης είναι η κλασική περίπτωση του κακού ανθρώπου, που ψάχνει να εκδικηθεί όποιον τον «πειράξει». Είναι ο δύστροπος µπάρµπας, που, αν κατά λάθος πέσει η µπάλα στην αυλή του, θα βγάλει ένα κουζινοµάχαιρο και θα τη σκίσει στα δύο.

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ µάς έλεγε ότι διαγραφή Σπίρτζη µε εντολή Κασσελάκη και εκτέλεση από στέλεχος που συνδέεται άµεσα µε τη Ρ. ∆ούρου θα σηµάνουν ευρύτερες εξελίξεις... Θα είναι η αφορµή να δούµε «ανεξαρτητοποιήσεις» βουλευτών του κόµµατος.


Ασχημονεί εκ του ασφαλούς

Το έχει βρει το κόλπο ο Π. Πολάκης για να µην παραδέχεται την κατάληξη-φιάσκο που έχουν πολλές φορές οι καταγγελίες που κάνει στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν αποδειχθεί άνθρακας ο θησαυρός ή ο ίδιος καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήµηση, τότε βρίζει τους δικαστές, γνωρίζοντας ότι εκεί που απευθύνεται θα εισπράξει «µπράβο και ζήτω». Πάντα θα βρίσκει τρόπο για να δικαιολογηθεί και ανθρώπους για να τον πιστεύουν. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να σταµατήσει αυτό που ξέρει να κάνει καλά: να ασχηµονεί εκ του ασφαλούς και εκεί, φυσικά, που τον παίρνει.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Με φόντο τις συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα που κινούν τα νήµατα στο παρασκήνιο προκειµένου να οδηγηθεί εκτός κόµµατος ο Χρ. Σπίρτζης, πέφτω πάνω στα εξής ονόµατα: Μπεχράκης, Σαββόπουλος, Χατζησάββας, Οικονόµου. Ποιοι είναι αυτοί; Θα επανέλθουµε στην επόµενη έκδοση.

Με τα χρήματα του λαού

Επρεπε να κλείσει η εφηµερίδα «Αυγή» για να οµολογήσουν και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τόσα χρόνια λειτουργούσε µε χρήµατα των Ελλήνων φορολογούµενων πολιτών. Τι λένε στις ανακοινώσεις τους; Πως «µειώθηκε η κρατική χρηµατοδότηση» και γι’ αυτό δεν µπορούµε να καλύψουµε πλέον τις λειτουργικές δαπάνες. Κάνω αυτή την επισήµανση επειδή τόσο η σηµερινή όσο και η προηγούµενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν πως όλα τα ΜΜΕ, πλην των δικών τους, είναι «πετσοταϊσµένα», ενώ αυτοί παρίσταναν τους εκδότες µε χρήµατα του ελληνικού λαού.