Κυνικός καπιταλιστής

Η συµπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στους εργαζοµένους στα κοµµατικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπάνω από άθλια. Ούτε ο χειρότερος εργοδότης δεν θα επεδείκνυε τέτοια αδιαφορία και τέτοια κυνική στάση, πόσω µάλλον ένας αρχηγός κόµµατος της Αριστεράς. Βεβαίως, ο Κασσελάκης δεν έχει την παραµικρή σχέση µε την Αριστερά, αναπόσπαστο κοµµάτι της οποίας είναι εδώ και 70 χρόνια η «Αυγή». Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο οι εργαζόµενοι να είναι απλήρωτοι, να µην έχουν πάρει το επίδοµα αδείας, να µην έχουν την παραµικρή επαφή µε την ηγεσία και την ίδια ώρα να βλέπουν τον βασικό µέτοχο, τον Κασσελάκη δηλαδή, να απολαµβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο. Με εξαίρεση την εκπρόσωπο Τύπου του κόµµατος, Βούλα Κεχαγιά, που δείχνει να συµµερίζεται τις αγωνίες των εργαζοµένων, δεν υπάρχει καµία επικοινωνία ούτε και απάντηση στις τηλεφωνικές κλήσεις των εκπροσώπων των εργαζοµένων. Σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις, ο Κασσελάκης φαίνεται πως θέλει να κλείσει την «Αυγή» και, αν βρει νοµική φόρµουλα, να πουλήσει σε ιδιώτες το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Η ΔΕΘ και η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σε προηγούµενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει να αλλάξει η ηµεροµηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, προκειµένου να µη συµπέσει µε την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Τώρα υπάρχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε πως θα πρέπει να αλλάξει η ηµεροµηνία που έχει οριστεί η κρίσιµη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς την ίδια µέρα θα λάβουν χώρα οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ. Στελέχη που το επισηµαίνουν µοιάζουν να έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς δεν γίνεται να απουσιάζει η ηγεσία του κόµµατος από τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ιδίως σε µια φάση που ζεσταίνεται το αντικυβερνητικό µέτωπο. Θα έχει ενδιαφέρον αν ο κ. Κασσελάκης το αντιληφθεί και αλλάξει την ηµεροµηνία.

Προχώ η Αννα

Αρκετά προχωρηµένη καµπάνια, ακόµα και για τη δική της ιδιοσυγκρασία, κάνει η Αννα ∆ιαµαντοπούλου. Περισσότερο έχει ενδιαφέρον η επικοινωνία µέσα από το TikTok, όπου απαντάει σε νεανικά κοινά. Σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις, τα πηγαίνει αξιοπρόσεκτα καλά στην Αττική.

Στα ΜΜΕσα

Μια πολύ δυνατή οµάδα ετοιµάζει η Φαίη Σκορδά για τη νέα της εκποµπή στην πρωινή ζώνη του Μega. Ξεχωρίζει η έµπειρη δηµοσιογράφος Αννα Ορφανουδάκη, που θα είναι η αρχισυντάκτρια της εκποµπής.

Ο ρεαλισμός του Γιώργου Γεραπετρίτη

Πριν από λίγες ηµέρες ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε µια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη (ΣΚΑΪ), όπου µίλησε για τις αυξηµένες µεταναστευτικές ροές που µπορεί να προκύψουν λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, για τη βελτίωση των σχέσεων µε την Τουρκία, αλλά και για τον νέο κύκλο συνοµιλιών που θα ανοίξουν σε λίγες ηµέρες για το Κυπριακό. Παρά τις αυτονόητες επισηµάνσεις του, δέχτηκε καταιγισµό από χυδαία σχόλια από διάφορους κύκλους που έχουν κάνει επάγγελµα την πατριδοκαπηλία. Το ευχάριστo είναι ότι ο κ. Γεραπετρίτης δείχνει να µην επηρεάζεται από τις συνηθισµένες προσβολές και ανοησίες που ακούνε όσοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τον δρόµο του ρεαλισµού και του πραγµατισµού στην εξωτερική πολιτική, αδιαφορώντας για τις ανέξοδες εθνικιστικές κραυγές.

Δίπλα του

Η στήριξη που παρέχει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στον Χάρη ∆ούκα είναι εµφανής και ειλικρινής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιοδεύει σε κάθε σηµείο της χώρας και βοηθάει να χτιστούν τοπικές συµµαχίες.

Διακοπές στην Ισλανδία!

Η κόπωση για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι υπερπολλαπλάσια από τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς µέσα σε λίγους µήνες κάνει για δεύτερη φορά τον γύρο της Ελλάδας. Την άνοιξη έτρεχε επί τρεις µήνες για τις ευρωεκλογές και τώρα για τις εσωκοµµατικές κάλπες. Οπότε αναζητούσε ένα µέρος αυτό το διάστηµα για να κάνει κανονικές διακοπές, που δεν θα συνδυάζονται µε κοµµατική δουλειά και δράση. Από τις αρχές της εβδοµάδας ο Ανδρουλάκης βρίσκεται στη µακρινή Ισλανδία και κάνει ολιγοήµερες διακοπές, µακριά από τα ΠΑΣΟΚικά δρώµενα αλλά και τις ανυπόφορες θερµοκρασίες.

Δίδυμο

Ο Παναγιώτης ∆ουδωνής και ο Θανάσης Γλαβίνας έχουν κάνει ένα ισχυρό δίδυµο, στηρίζοντας µε σθένος τον Νίκο Ανδρουλάκη τόσο στα ΜΜΕ όσο και µε επισκέψεις σε διάφορα σηµεία της Ελλάδας. Τις προάλλες, για παράδειγµα, περιόδευσαν από κοινού σε νοµούς της Θράκης.

Quiz: Ποια είναι η σχέση του Χρήστου Σπίρτζη µε τον πρόεδρο της Επιτροπής ∆εοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπενίση;


Στήριξη

Με τον πολύπειρο Πέτρο Λάµπρου συναντήθηκε τις προηγούµενες ηµέρες ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι το ιστορικό στέλεχος του κόµµατος και από τους αγαπηµένους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου θα υποστηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στη µάχη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα έχει ενδιαφέρον αν στην επιλογή αυτή θα έχει µαζί του τον διαχρονικό του φίλο Κώστα Λαλιώτη.

Σε εγρήγορση

Σε κόκκινο συναγερµό βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά µε την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και την παρουσία Ελλήνων στις εµπόλεµες ζώνες. Για παράδειγµα, ήδη αποχώρησαν οι συγγενείς των µελών της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό. Στον Λίβανο είναι σηµαντικός ο αριθµός της ελληνικής κοινότητας, καθώς υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3.500. Μέχρι στιγµής, η πρεσβεία µας είναι ανοιχτή, την ίδια ώρα που η Σουηδία «µετακόµισε» την πρεσβεία της στην Κύπρο.