Το master plan για το πάρκο «Α. Τρίτσης»

Το master plan για την αναβάθµιση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», του µεγαλύτερου αστικού πάρκου στην Αττική, προχωρά µε γοργούς ρυθµούς υπό την προσωπική εποπτεία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά. Το πάρκο, έκτασης 1.200 στρεµµάτων, αναµένεται να αναβαθµιστεί µε νέες υποδοµές και περιβαλλοντικά φιλικές παρεµβάσεις. Μεταξύ άλλων, αναµένονται εκτεταµένες δεντροφυτεύσεις, ενίσχυση της ασφάλειας µε φωτισµό και κάµερες, καθώς και η δηµιουργία νέων εγκαταστάσεων, όπως υπαίθρια γυµναστήρια, ποδηλατόδροµοι, παιδικές χαρές και διαδραστικές διαδροµές. Στόχος είναι η δηµιουργία µιας «πράσινης διαδροµής» που θα συνδέει το πάρκο µε τις γειτονικές περιοχές (σ.σ.: βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια των ∆ήµων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καµατερού), διευκολύνοντας την πρόσβαση για όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου που θα θελήσουν να το επισκεφθούν. Παράλληλα, προγραµµατίζεται η δηµιουργία πάρκου σκύλων, πίστες για παρκούρ και τοίχοι αναρρίχησης, µε έµφαση στην περιβαλλοντική βιωσιµότητα. Επίσης, τα κτίρια του Ιδρύµατος Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης θα µετατραπούν σε σύγχρονους χώρους εργασίας για ψηφιακούς νοµάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Η αναβάθµιση του Πάρκου Τρίτση είναι µέρος µιας ευρύτερης στρατηγικής για την ανάπτυξη ενός δικτύου µητροπολιτικών πάρκων στην Αττική, µε προϋπολογισµό άνω των 43 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θεωρεί ότι το πάρκο θα αποτελέσει βασικό τµήµα του συνολικού σχεδιασµού για τη δηµιουργία «πράσινων διαδροµών», στο πλαίσιο της µητροπολιτικής Αττικής.

Πόλεμος

Εχουν πάρει φωτιά τα social media στον ∆ήµο Αγ. Παρασκευής, µε τον δήµαρχο, Γιάννη Μυλωνάκη, να κατηγορείται από τους δύο πρώην δηµάρχους Γιάννη Σταθόπουλο και Βασίλη Ζορµπά για υπερκοστολόγηση παράστασης. Γράφονται οι λέξεις «βούρκος», «δοσοληψίες», «ασυµµάζευτα» και τα πυρά είναι συνεχή και εκατέρωθεν. Πάντως, είναι σαν να µην έχει περάσει µία ηµέρα από την εποµένη των εκλογών.

Ποιος αιρετός «βολτάρει» σε τουριστικό θέρετρο και η αλήθεια είναι ότι θέλει να περάσει όσο πιο απαρατήρητος γίνεται; Πράγµα που, λόγω της αναγνωρισιµότητάς του, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. Το προσπαθεί πάντως…


«Βόμβα»

Αυτοδιοικητική «βόµβα» που αναµένεται να σκάσει άµεσα και να επηρεάσει όλους τους δήµους της χώρας είναι -όπως όλα δείχνουν- ο «ξαφνικός θάνατος» του προγράµµατος της ∆ΥΠΑ γνωστού ως «55- 67». Το πρόγραµµα αυτό κάλυπτε ανάγκες σε διάφορους κρίσιµους τοµείς των δήµων, όπως στην καθαριότητα, στην πολιτική προστασία, στα µικροέργα και στο πράσινο. Ηδη, όπως πληροφορούµαστε, υπάρχει µεγάλος αναβρασµός στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, µε τους δηµάρχους να κάνουν λόγο για ήδη υποστελεχωµένους δήµους, που θα αδυνατούν να αντιµετωπίσουν την καθηµερινότητα. Οι αιρετοί ευελπιστούν να επανεξεταστεί το ζήτηµα από την κυβέρνηση…

Ποιος πρώην δήµαρχος αποφάσισε να «κλείσει» την αυτοδιοικητική του πορεία, η οποία ήταν διαρκής και αδιάλειπτη; Η αλήθεια είναι πως δεν είχε και πολλά περιθώρια να πάρει άλλες αποφάσεις.

Καθαρίζει

∆εν θα ησυχάσει αν δεν καθαρίσει το παραλιακό µέτωπο από τα µπάζα και τα ογκώδη αντικείµενα που έχουν πετάξει διάφοροι επιτήδειοι ο δήµαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος. Σε δύο επιχειρήσεις των συνεργείων του ∆ήµου Παλαιού Φαλήρου αποµακρύνθηκαν 65 τόνοι µπάζα. Στόχος του, να διαφυλάξει τη δηµόσια υγεία, να προστατέψει το περιβάλλον και να αντιµετωπίσει την ανοµία. Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος βελτιώνει την καθηµερινότητα των δηµοτών του, δίνοντας κατ’ οίκον βεβαίωση του γνησίου υπογραφής

Ξεκίνησε να ρίχνει πρόστιμα ο ∆ήμος Μαραθώνα για τα ακαθάριστα οικόπεδα. μαλιστα, σημειωνει σε ανακοινωση πως αυτο «∆εν χαροποιει κανεναν».

Αλλαγές

Σηµαντικές αλλαγές σε επίπεδο ειδικών συνεργατών και συµβούλων ετοιµάζουν αρκετοί δήµαρχοι, µε στόχο να επιταχύνουν το δηµοτικό έργο ή να αποµακρύνουν πρόσωπα και συνεργάτες που ενδεχοµένως δεν έφερναν το καλύτερο αποτέλεσµα. Την ίδια ώρα, πολλοί δήµαρχοι ετοιµάζονται για τον πρώτο ανασχηµατισµό σε επίπεδο αντιδηµάρχων. Ο Σεπτέµβριος προµηνύεται ιδιαιτέρως θερµός σε όλα τα επίπεδα.

Δυσκολίες

Έγκαιρα σας είχαµε ενηµερώσει για τη δύσκολη οικονοµική κατάσταση του ∆ήµου Ηλιούπολης. Ο δήµαρχος της πόλης, Στάθης Ψυρρόπουλος, ενηµέρωσε το ∆.Σ. πως το «ταµείο είναι µείον» και οι αντοχές εξαντλούνται τον Σεπτέµβριο. Πάντως, η πολλή… εξωστρέφεια του πρώτου διαστήµατος έχει περιοριστεί αισθητά - κόπηκαν και τα πολλά βιντεάκια.

Τρίτο παιδί

Νέο µέλος στην οικογένεια για τον δήµαρχο ΜάνδραςΕιδυλλίας, Αρµόδιο ∆ρίκο. Τρίτο παιδί και γεµάτος χαρές ο δήµαρχος. Να του ζήσει…