«Μηνύματα» στη Λινού, για να τα βλέπει ο Στέφανος

Ο Π. Πολάκης τα λέει για τη Λινού, για να τα ακούει ο Στ. Κασσελάκης. Και ακολούθως οι οπαδοί του να κράζουν και τον σηµερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξαιτίας της Αθ. Λινού διέγραψε τον, τάχα µου, αψύ Κρητικό. Πολλοί, βέβαια, από το φαν κλαµπ του Π. Πολάκη δεν τα «σπάνε» µόνο για χάρη του εντός της διαδικτυακής του έδρας, αλλά «εισβάλλουν» και στα προφίλ εκείνων που επιλέγει να στοχοποιήσει. Η Αθηνά Λινού, η οποία τόλµησε να του απαντήσει για τις καταγγελίες που εκτοξεύει εναντίον της για τις χρυσές δουλειές που έκανε µέσω της ΜΚΟ που έχει ιδρύσει µε τον σύζυγό της, από προχθές δέχεται «φιλικές» επισκέψεις από οπαδούς του Π. Πολάκη, που ταυτόχρονα στέλνουν µήνυµα και στον Στ. Κασσελάκη. Σας µεταφέρω αποσπάσµατα ενός µηνύµατος που εστάλη στον λογαριασµό της Αθ. Λινού στο fb από έναν υποστηρικτή του Π. Πολάκη. Γράφει λοιπόν: «Μονόδροµος να πάρει ο Παύλος Πολάκης την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλος δεν κάνει! Κανείς από ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί να κάνει αντιπολίτευση όσο ο ΠΠ. Τελεία και παύλα. Ο Κασσελάκης, ένας ουρανοκατέβατος, άσχετος µε την πολιτική, ανίκανος για αντιπολίτευση, µας έχει κάτσει στον σβέρκο». Και σε άλλο σηµείο αναφέρει για την Αθ. Λινού: «Η κλαίουσα θα πληρώσει ακριβά το κροκοδείλιο δάκρυ της, όχι µόνο γιατί θα βγουν τα πάντα στη φόρα και θα πρέπει να λογοδοτήσει, αλλά και να παραδώσει την έδρα της, αλλά και γιατί µας έδειξε ποιον πρέπει να στηρίζουµε. Περαστικά της και άλλη φορά να µην υποτιµάει κανέναν!».

Μαζεύει τα ασυμμάζευτα

∆εν ξέρω εάν θα φτάσει ποτέ η στιγµή που η σηµερινή εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, θα αναφωνήσει «Στερνή µου γνώση, να σε είχα πρώτα», αλλά σίγουρα κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της στην παρούσα συγκυρία. Εδώ καίγεται ο τόπος, κυριολεκτικά και µεταφορικά, και η ίδια καλείται κάθε τρεις και λίγο να βγάζει τα κάστανα από την εσωκοµµατική φωτιά για θέµατα που πολλές φορές είναι και γελοία. Και αυτό όχι επειδή, τάχα µου, η επικοινωνιακή υπεροπλία της Ν.∆. είναι πανίσχυρη, αλλά γιατί τις περισσότερες φορές οι σύντροφοί της είναι απρόσεκτοι, ατζαµήδες και επιπόλαιοι.

Κρατούν τα… μπόσικα

Μέχρι τώρα στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν να φυλάνε τα νώτα τους και δεν διολισθαίνουν στον κατήφορο του ξεκατινιάσµατος. Αν εξαιρέσει κανείς τις πρώτες ηµέρες µετά το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, όταν κάποιοι αµφισβητίες του Ν. Ανδρουλάκη πήγαν να στήσουν σκηνικό διάλυσης, στη συνέχεια ο σηµερινός πρόεδρος του κόµµατος και εκ νέου διεκδικητής της αρχηγίας κατάφερε να περιφρουρήσει την ενότητα και κυρίως να µην επιτρέψει την ανάπτυξη εκφυλιστικών φαινοµένων. Ασφαλώς, µερίδιο συµµετοχής για να µην απολέσει ο χώρος τη σοβαρότητά του έχουν και οι συνυποψήφιοί του, οι οποίοι µέχρι τώρα δεν κάνουν καραγκιοζιλίκια για να διακριθούν στη µάχη που πάνε να δώσουν.

Δεν ξέρουν από πού να φυλαχθούν

Την αγωνία του τερµατοφύλακα πριν από τα πέναλτι βιώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της παρουσίασης των πρώτων δηµοσκοπήσεων του φθινοπώρου. Οσο το κόµµα παραµένει εγκλωβισµένο στην εσωστρέφεια -και, όπως όλα δείχνουν, τα φαινόµενα διάλυσης θα κορυφωθούν στην πορεία προς το Συνέδριο-, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος οι επόµενες µετρήσεις να καταγράψουν εκ νέου ποσοστά κάτω από 10%. Ο Στ. Κασσελάκης αλλά και τα πρόσωπα που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του ανησυχούν για την επικοινωνιακή «χρήση» των όποιων αρνητικών δηµοσκοπήσεων από τους εσωκοµµατικούς αντιπάλους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. ∆ιότι σε µια τέτοια δύσκολη συγκυρία, όσο και αν επιχειρεί να την αντικρούσει ο Στ. Κασσελάκης, καταφεύγοντας στη θεωρία του «εσωτερικού εχθρού», εύκολα µπορεί να ανακινηθεί το αφήγηµα της πολιτικής ανεπάρκειάς του και της αδυναµίας του να αυξήσει την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε, δε, που αυτή τη φορά ελλοχεύει ο κίνδυνος να µην του τραβήξουν το χαλί της αµφισβήτησης οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά πρόσωπα τα οποία είχαν επενδύσει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Με πρώτο και καλύτερο, όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες, τον Νίκο Παππά, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αποφεύγει να ταυτιστεί µε τα πολιτικά και επικοινωνιακά πεπραγµένα της Κουµουνδούρου.

Εάν ο Παύλος Πολάκης διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ή τέλος πάντων αποφασίσει να ιδρύσει δικό του κόµµα, τότε θα βρει ένθερµο συµπαραστάτη τον φίλο του και πρώην πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καµµένο.


Τα γνώριζαν και τα είπαν

Μπορεί τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηµατίσουν τη Νέα Αριστερά να έχουν ακούσει τα εξ αµάξης από τους «πραιτωριανούς» του Στ. Κασσελάκη, ωστόσο για κάποια πράγµατα δεν έχουν µετανιώσει. Αντιθέτως, αισθάνονται δικαιωµένοι, επειδή, όταν έπρεπε, πήραν θέση, λες και ήξεραν τι θα επακολουθούσε. Πρώτον, εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει και τον Αλ. Τσίπρα να «πετάξει» από το κόµµα τον Π. Πολάκη και να µην του επιτρέψει να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Και ,δεύτερον, στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Αθήνα είχαν στυλώσει τα πόδια προκειµένου να µην πάρει το χρίσµα ο σηµερινός ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, ο οποίος στην πορεία αποδείχτηκε... πρύτανης στη χυδαιολογία.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος στενός συνεργάτης του Στ. Κασσελάκη γελάει µε την προοπτική να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης; Μάλιστα, στοιχηµατίζει στις κατ’ ιδίαν συνοµιλίες του ότι ο βουλευτής Χανίων δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα.

Αλώνισαν τη χώρα

Και οι δηµοσκοπήσεις για τους υποψήφιους διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον το επόµενο διάστηµα. Αυτό διότι ενδέχεται να δούµε σηµαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση µε τα ποσοστά που κατέγραφαν οι υποψήφιοι τον προηγούµενο µήνα. Μπορεί οι εταιρείες δηµοσκοπήσεων να µη διακινδύνευσαν µετρήσεις µες στην καρδιά του Αυγούστου, ωστόσο όλοι οι διεκδικητές αλώνισαν και συνεχίζουν να αλωνίζουν ολόκληρη τη χώρα, για να κερδίσουν την εµπιστοσύνη της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή.