Ακυρώθηκε το γαμήλιο ταξίδι

Η κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, µε τα πολλαπλά εσωκοµµατικά προβλήµατα, αλλά και ο αρνητικός ντόρος που προκλήθηκε για το τριήµερο γαµήλιο πάρτι στην Κρήτη και το honeyfund ανάγκασαν τον Στέφανο Κασσελάκη να αλλάξει τον προγραµµατισµό του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ειδοποιήσει τους συνεργάτες του πως θα λείπει από την 1η Σεπτεµβρίου και για περίπου πέντε ηµέρες σε γαµήλιο ταξίδι µε τον Τ. Μακµπέθ, χωρίς ωστόσο να τους ενηµερώσει για τον προορισµό - πιθανότατα είχε κλείσει κάπου στο εξωτερικό. Ολο το σούσουρο γύρω από το πάρτι στην Κρήτη, αλλά και η κριτική για τις παρατεταµένες διακοπές που έκανε όλο το καλοκαίρι οδήγησαν τον κ. Κασσελάκη να ακυρώσει το γαµήλιο ταξίδι.

Ούτε οι μισοί βουλευτές...

Επισήµως η Κουµουνδούρου δεν έχει ζητήσει τις παραιτήσεις των βουλευτών Επικρατείας και, πολύ περισσότερο, των επιλαχόντων στο τιµητικό ψηφοδέλτιο, προκειµένου να µπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετράει, ωστόσο, µε αγωνία τον αριθµό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που το έχουν κάνει και διαπιστώνει πως είναι µόλις 16. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 35 βουλευτές, σηµαίνει ότι οι 19 δεν πολυκαίγονται να δουν τον κ. Κασσελάκη στα βουλευτικά έδρανα ή κάνουν άλλες σκέψεις. Ε, δεν το λες και επιτυχία αυτό για τον πρόεδρο του κόµµατος. Από την άλλη, είναι και µια άτυπη καταµέτρηση, για να φανούν οι συσχετισµοί στην Κοινοβουλευτική Οµάδα ενόψει των σηµαντικών εξελίξεων που θα προκύψουν το προσεχές διάστηµα στην αξιωµατική αντιπολίτευση...

Προετοιμάζεται;

Στη Σύρο διατηρεί εξοχικό εδώ και χρόνια ο Κωνσταντίνος Τασούλας, µε αποτέλεσµα να έχει οικοδοµήσει σχέσεις µε τους κατοίκους. Στον µικρόκοσµο του νησιού υπάρχει µια διάχυτη αίσθηση από µικρές αλλαγές στη συµπεριφορά πως ο πρόεδρος της Βουλής έχει αρχίσει να προετοιµάζεται για ακόµα µεγαλύτερα αξιώµατα. Αυτό, προσώρας.

Στα ΜΜΕσα

Οριστική είναι πλέον η απόφαση του Κωνσταντίνου Ζούλα να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΡΤ µε προορισµό τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ. Μαζί του θα έχει τη στενή του συνεργάτιδα και απολύτως πετυχηµένη στα καθήκοντά της, Λίνα Παπαδάκη.

Η επιλογή της Λέσβου

Η Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας έχει κερδίσει µε τη συµπεριφορά της την πλειονότητα των Ελλήνων, καθώς λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια µε µεγάλη θεσµικότητα και συνάµα µε σεµνότητα. Ως αποτέλεσµα, δέχεται συνεχώς προσκλήσεις από διάφορες περιοχές της χώρας, προκειµένου να τις επισκεφτεί, ιδίως τις πιο ακριτικές, όπως έχει κάνει µε το Καστελλόριζο και όχι µόνο. Αντιστοίχως είχε πολλές και σηµαντικές προσκλήσεις και για τον ∆εκαπενταύγουστο και τον εορτασµό της Παναγιάς, ανάµεσα σε αυτές και από την Τήνο. Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ωστόσο, επέλεξε να βρεθεί σε χωριουδάκια της Λέσβου, καθώς παρακολούθησε τον εσπερινό στην Πέτρα, ενώ ανήµερα της Παναγιάς ήταν στην Αγιάσο. Ειδικά τέτοιες µέρες προτιµά για συµβολικούς λόγους περιοχές που δεν έχουν πολύ κόσµο.

Τάζει θέσεις

Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν από τώρα παζάρια µε τους υποψηφίους για την περιφέρεια όπου θα πολιτευτούν, αλλά και για το ψηφοδέλτιο του νοµού. Μάλιστα, ακούγεται πως ένας εκ των υποψηφίων τάζει αφειδώς θέσεις και αξιώµατα, ακόµα και σε πρόσωπα που είναι εκτός των κοµµατικών τειχών.

Αλαλούμ με το καλημέρα

∆εν έχει ξεκινήσει καλά στα κυβερνητικά του καθήκοντα ο Ιάσων Φωτήλας και συγκεκριµένα σε αυτά του σύγχρονου πολιτισµού. Με το καληµέρα, προκλήθηκε αλαλούµ µε τη γνωµοδοτική επιτροπή που συγκρότησε για την ελληνική ταινία που θα υποβληθεί ως πρόταση για τα Οσκαρ. Η σύνθεση της επιτροπής ήταν αλλοπρόσαλλη, µε αποτέλεσµα να υπάρχουν είτε αδικαιολόγητες και ξαφνικές αντικαταστάσεις τεσσάρων µελών της είτε παραιτήσεις µε καταγγελίες. Με αποτέλεσµα να τρέχει και να µη φτάνει η Λίνα Μενδώνη για να διασώσει το «Βατερλώ».

Σώζει...

Στελέχη που ζουν τη ΣΥΡΙΖΑϊκή καθηµερινότητα µου µεταφέρουν πως, αν µέσα σε όλη αυτή την κωµικοτραγική κατάσταση που επικρατεί δεν υπήρχε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, όχι απλώς τα πράγµατα θα είχαν ξεφύγει, αλλά θα υπήρχε απόλυτη διάλυση στην Κουµουνδούρου.

Quiz: Ποιο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε πως οι αντιδράσεις απέναντι στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς παραπέµπουν σε ακραίους πολακισµούς;

Εν αναμονή

Mε παντελή αδιαφορία αντιµετωπίζουν στη Νέα Αριστερά τις διακηρύξεις του Κασσελάκη πως θα κάνει αποκαλύψεις για τους λόγους που αποχώρησαν. Στο κόµµα του Αλέξη Χαρίτση αναµένουν τις αποφάσεις της µειοψηφίας, προκειµένου να δουν αν µπορούν να υπάρξουν προϋποθέσεις συνεργασιών στην Κεντροαριστερά, ενόψει και των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Πληροφορούµαι, δε, πως έχουν κλείσει πληγές του παρελθόντος µεταξύ στελεχών της µειοψηφίας του ΣΥΡΙΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

Φράξια

Απέναντι στην εµφανή απουσία στιβαρής ηγετικής οµάδας, η πλευρά των «87» διατηρεί τις παραδόσεις της Αριστεράς, µε οργανωµένες συνεδριάσεις και δοµές. Είναι χαρακτηριστικό πως η µειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη συνεδρίαζε διαδικτυακά έως τα µεσάνυχτα, προκειµένου να είναι καλά προετοιµασµένη για την Πολιτική Γραµµατεία την εποµένη, µε αντικείµενο την οικονοµική κατάσταση στα κοµµατικά ΜΜΕ. Φυσικά, το κλίµα ήταν πολεµικό και στον αντίποδα της εισήγησης Κασσελάκη.