Δέσμευση Χαρδαλιά για αποκατάσταση των ζημιών

Το δυναµικό «παρών» της Περιφέρειας Αττικής στην αποκατάσταση των ζηµιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και την ισχυρή βούληση για ενεργό συµµετοχή στον εθνικό σχεδιασµό για την προστασία του φυσικού πλούτου και των περιουσιών των πολιτών επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συµµετείχε στο µίνι Υπουργικό που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός την Τρίτη στο παλαιό ∆ηµαρχείο Πεντέλης. «Προστατεύουµε την Αττική µε υπεύθυνη δουλειά, όχι µε όρους επικοινωνιακής διαχείρισης. Είµαστε πάντα έτοιµοι να συνδράµουµε σε ό,τι µας ζητηθεί», τόνισε µε νόηµα ο κ. Χαρδαλιάς, απαντώντας µε κατηγορηµατικό τρόπο σε όσες κατηγορίες εξαπέλυσαν (και) εναντίον του τις τελευταίες ηµέρες οι γνωστοί… δικαστές του πληκτρολογίου. Ο πολύπειρος περί τα θέµατα πολιτικής προστασίας περιφερειάρχης ανέφερε ότι διατέθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ 60 υδροφόρες και όλα τα χωµατουργικά µηχανήµατα που ζητήθηκαν, ενώ η Περιφέρεια µερίµνησε για τη φιλοξενία πάνω από 150 πυροπλήκτων, αλλά και 34 ασθενών, που αποµακρύνθηκαν από δοµή ψυχικής υγείας. «Τη µάχη την ώρα των κρίσεων τη δίνουµε µε σοβαρότητα, στο πεδίο και όχι µπροστά στις κάµερες. Και οι δικές µας µάχες θέλουµε να κρίνονται στο αποτέλεσµα και όχι στις εντυπώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Χαρδαλιάς, δίνοντας παράλληλα το στίγµα για την επόµενη ηµέρα, καθώς δεσµεύτηκε ότι η Περιφέρεια «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα µοχλεύσει κάθε διαθέσιµο πόρο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, του πράσινου κεφαλαίου που χάθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων κλιµατικών συνθηκών».

Από τις 2 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι «δημοσκοπήσεις» στο Attica TV, με πολλές αναλύσεις για την πυρκαγιά στην Aττική.


Καίρια παρέμβαση

Ουσιαστική ήταν η τοποθέτηση της δηµάρχου Ραφήνας-Πικερµίου, ∆ήµητρας Τσεβά, κατά το πρόσφατο Υπουργικό που έγινε στην Πεντέλη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κ. Τσεβά παίρνοντας τον λόγο µίλησε για τις ζηµιές που υπέστησαν συµπολίτες της από τη µεγάλη φωτιά, αλλά ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στην άµεση κινητοποίηση της Πολιτείας για την αντιπληµµυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν. Πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα πριν από το φθινόπωρο!

«Tα άκουσε»

Αποδέκτης έντονων αποδοκιµασιών έγινε η δήµαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσµοπούλου, µε το πλήθος να εκδηλώνει την οργή του, στον απόηχο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Αττική. Η δήµαρχος έτυχε «θερµής» υποδοχής από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δηµαρχείο της Παλαιάς Πεντέλης, ενώ ακούγονταν και φωνές που την καλούσαν να παραιτηθεί, χωρίς να λείπουν και οι χαρακτηρισµοί. Σίγουρα οι πολίτες, και δη οι πληγέντες, περιµένουν πολλά από τη διοίκηση το επόµενο διάστηµα και θα πρέπει να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίµα.

Ποιος δήµαρχος σκέφτεται σοβαρά αν θα δώσει το «παρών» στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕ∆Ε στη Ρόδο, αρχές Νοεµβρίου; Οι λόγοι, όπως µαθαίνουµε, είναι… προσωπικοί!


Φεστιβάλ… πολιτισμού

Πολιτιστικό µήνα µε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραµµα ετοιµάζει ο δήµαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης. Οπως πληροφορούµαστε, θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεµβρίου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Θα περιλαµβάνει παραστάσεις, συναυλίες, αλλά και πολλές δράσεις για παιδιά. Μάλιστα, στόχος του δηµάρχου είναι να αποκεντρώσει τις εκδηλώσεις και να πραγµατοποιηθούν σε πολλά σηµεία της πόλης. Ερχεται άµεσα και συνέντευξη Τύπου, µε λεπτοµέρειες της διοργάνωσης πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ.

To δόγμα

Καταλυτική είναι η παρέµβαση της Πολιτικής Προστασίας του ∆ήµου Παιανίας σε πυρκαγιές που ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως αυτής στο Κορωπί. «Η πυροπροστασία δεν είναι ατοµικό άθληµα, οφείλουµε άπαντες να επικουρούµε όπου χρειάζεται, σαν να επρόκειτο για συµβάν στη δική µας περιοχή». Αυτό είναι το δόγµα που ακολουθεί ο δήµαρχος Παιανίας και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Ισίδωρος Μάδης.

Ποιος αιρετός ασκούσε δριµεία κριτική σε δηµοτική Αρχή για τους χειρισµούς της σε πυρκαγιά… από απόσταση, από τις διακοπές του, χωρίς να έχει καν σαφή εικόνα;


Κάλεσμα

Ολους τους πολίτες καλεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και δηµοτικός σύµβουλος Πεντέλης, Βλάσσης Σιώµος, στο καθορισµένο για την 29η Αυγούστου ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Πάντως, η συµβολή του όλα αυτά τα χρόνια στην προστασία του Πεντελικού και η εµπειρία του στην αντιµετώπιση των πυρκαγιών ήταν ιδιαιτέρως µεγάλες.

Γλαφυρά

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Γιώργος Ηλίας, περιέγραψε, όπως µαθαίνουµε, µε τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις καταστροφές που υπέστη ο τόπος του στον πρωθυπουργό.