Άρχισε η επιχείρηση «Θεσσαλονίκη 2024»

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κυβερνητικός µηχανισµός ενόψει της φετινής ανόδου του πρωθυπουργού στην 88η ∆ΕΘ, καθώς η Εκθεση θεωρείται κοµβικό πολιτικό γεγονός για την κυβέρνηση και το restart µετά το αρνητικό για τη Ν.∆. αποτέλεσµα των ευρωεκλογών είναι ο βασικός στόχος της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της διοργάνωσης. Το πρώτο µέρος του σχεδίου «Θεσσαλονίκη 2024» περιλαµβάνει επισκέψεις υπουργών. Από την Πέµπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκος, είχε σειρά επαφών και συναντήσεων. Παρουσία του υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, Χ. Σταϊκούρα, θα συνεδριάσει την Τρίτη το Συντονιστικό Συµβούλιο Θεσσαλονίκης για το Flyοver, που συγκαλεί κάθε 15 ηµέρες ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κ. Γκιουλέκας. Στη σύσκεψη θα συµµετάσχουν ο αρµόδιος υφυπουργός Υποδοµών και Μεταφορών, Ν. Ταχιάος, και η νέα γενική γραµµατέας Υποδοµών, ∆. Παληαρούτα.

Το δεύτερο µέρος της επιχείρησης έχει να κάνει µε την παρουσία στη Θεσσαλονίκη του ίδιου του πρωθυπουργού. Αντί για τις καθιερωµένες συναντήσεις µε τους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες, φέτος θα παρουσιάσει τη συνολική κυβερνητική πολιτική για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και την ψηφιακή πλατφόρµα που έχει ετοιµάσει ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού την Τρίτη θα ξεκινήσει µε πρωινή συνάντηση µε τους βουλευτές της Ν.∆. Θεσσαλονίκης στο ∆ιοικητήριο. Η συνέχεια θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ο πρωθυπουργός θα µιλήσει σε εκδήλωση µε τίτλο «Εθνική στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη» και θα γίνει η παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρµας erga.gov.gr .

Επονται δύο συναντήσεις εργασίας του πρωθυπουργού µε εκπροσώπους παραγωγικών και επιστηµονικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και συζήτηση µε δήµαρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το τρίτο κοµµάτι της επιχείρησης «Θεσσαλονίκη 2024» περιλαµβάνει κοµµατικές εκδηλώσεις πριν από τα εγκαίνια της ∆ΕΘ.

Κουίζ για ψαγµένους: Ποιον θα στηρίξει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης;

Χαρτομάνι

Mία φωτογραφία, χίλες λέξεις. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα, που ενόψει της φετινής ∆ΕΘ τρέχει µε χίλια και προετοιµάζεται, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία που ανέβασε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα απίστευτο χαρτοµάνι πάνω στο γραφείο του. Και ακόµη δεν είδαµε τίποτα, καθώς έπονται δύο άνοδοι του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Λάτρης της Χαλκιδικής ο Ζόραν Ζάεφ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εθεάθη το περασµένο Σάββατο στην περιοχή της Σάνης, να περπατά στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου. Ανετος και χαλαρός, κινήθηκε ανάµεσα στον κόσµο, ήταν ευδιάθετος και προσιτός, κάνοντας οικογενειακά έναν απογευµατινό περίπατο.


Ραστώνη

Μπορεί στα κοµµατικά γραφεία επί της οδού Εγνατίας τα φώτα να παραµένουν ανοικτά έως αργά το απόγευµα, όµως στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης µάλλον εξακολουθούν να κινούνται σε ρυθµούς καλοκαιρινής ραστώνης. Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάνει διακοπές και ανεβάζει φωτογραφίες µε καλοκαιρινούς καφέδες, ο Χρήστος Γιαννούλης είναι εξαφανισµένος και η Ράνια Θρασκιά κάνει τα πολύ απαραίτητα. Να δούµε ποιος θα τρέξει για την άνοδο του Κασσελάκη στη ∆ΕΘ…

Με σημασία

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συνεργασία µε τον Κώστα Γκιουλέκα για θέµατα της Μακεδονίας και της Θράκης ετοιµάζει για τις 2 Σεπτεµβρίου ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Με δεδοµένο ότι είναι σπάνιες οι φορές που ο υπουργός Εξωτερικών κάνει τέτοιου είδους επισκέψεις, η περιοδεία θα έχει τη σηµασία της. Με πιθανό ενδεχόµενο στο ∆ιοικητήριο της Θεσσαλονίκης να πραγµατοποιηθούν τουλάχιστον δύο συσκέψεις παρουσία του ΥΠ.ΕΞ.

Αρνητικό

Το γνωστό κλισέ «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» ίσχυσε και φέτος, αλλά αρνητικά, µια και ο Αύγουστος ήταν ένας κακός µήνας για την περιοχή. Ξεκινώντας από το πιστολίδι των Βουλγάρων σε beach bar στη Χανιώτη και φτάνοντας στα τραγικά περιστατικά της Κρυοπηγής και της Καψόχωρας, όπου ένα 8χρονο κορίτσι και ένας 19χρονος έχασαν άδικα τη ζωή τους. Οταν τελειώσει η τουριστική περίοδος, ας προβληµατιστούν όλοι…

Η πρώτη

Τη ∆ευτέρα θα γίνει η πρώτη δηµόσια εµφάνιση του Α. Τζιτζικώστα µετά την πρόταση από τον πρωθυπουργό να είναι αυτός ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Για το πρωί έχουν προγραµµατιστεί δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συµβουλίου, όπου ξεχωρίζει η λογοδοσία της περιφερειακής Αρχής. Και σίγουρα τα όσα πει ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα έχουν ενδιαφέρον.

Ανατροπές

Οργανώνονται ξανά από τη ∆ευτέρα στη Βόρεια Ελλάδα οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι το µπλοκ των στελεχών που προέρχονταν από την παλιά εκσυγχρονιστική οµάδα και παλιότερα είχαν στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει ελαφρώς διασπαστεί. Κι αυτό γιατί µε την είσοδο στο παιχνίδι της Αννας ∆ιαµαντοπούλου πολλοί παλιοί «σηµιτικοί», όπως ο Χρήστος Πάχτας και ο Σπύρος Βούγιας, έχουν σταθεί στο πλευρό της. Την ίδια στιγµή, υπήρξαν και µετακινήσεις, όπως αυτή του Απόστολου Πάνα, που ήταν ο Βορειοελλαδάρχης του Ανδρουλάκη και τώρα µετακόµισε στο στρατόπεδο του Χάρη ∆ούκα. Γενικά, έχουµε ανατροπές…

Κυκλάδες

Οικογενειακό tour στις Κυκλάδες έκανε αυτές τις ηµέρες ο ∆ηµήτρης Κούβελας. Με αφετηρία και τερµατισµό την Πάρο και µετακινούµενος µε καταµαράν, ο «γαλάζιος» βουλευτής απόλαυσε τις οµορφιές των νησιών του Αιγαίου και γέµισε τις µπαταρίες του ενόψει του φετινού χειµώνα.