Η «κατακρεούργηση» Λινού και η πλειοψηφία στην Κ.Ε.

Με εξαίρεση την Ολγα Γεροβασίλη, που κάτι ψέλλισε περί «τεκµηρίου αθωότητας» στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού, ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ λούφαξε και δεν αντέδρασε στην καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε εναντίον της η Κουµουνδούρου, για να ικανοποιήσει τον ρεβανσιστή διώκτη της, Π. Πολάκη. Την έκπληξη υπέρ της Αθ. Λινού την έκανε ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Ντάλτας, ο οποίος µε ανάρτησή του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «δεν µπορώ να µείνω σιωπηλός µπροστά στη φρικαλεότητα που βλέπω».

Ο Κ. Ντάλτας, επικαλούµενος και τη δικηγορική του ιδιότητα, θεωρεί ότι η Αθ. Λινού έχει πέσει θύµα συκοφαντίας από τον «ουρακοτάγκο», όπως χαρακτηρίζει τον Π. Πολάκη. Μεταξύ άλλων, σηµειώνει: «Τι έκανε λοιπόν ο ουρακοτάγκος; Βρήκε µία ανθρωπιστική δραστηριότητα της Αθηνάς Λινού και την κατακρεούργησε - για να µάθουν και οι υπόλοιποι. Εάν έρχονταν στο δικό µου γραφείο τα στοιχεία από τη δραστηριότητα της ΜΚΟ, θα χρειαζόµασταν 15 µέρες µε όλους τους συνεργάτες για να πάρουµε µία µυρωδιά».

Η συκοφαντία είναι ξεκάθαρη, αφού ο εν λόγω διατυπώνει ερωτήµατα! Εποµένως, αφού διατυπώνει ερωτήµατα, σηµαίνει ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά, τη λέει άτιµη και διεφθαρµένη - πότε πρόλαβε να ανακαλύψει σε µία µέρα την αλήθεια; Το πρόβληµα λοιπόν δεν είναι η Αθηνά Λινού, αλλά ότι ο Κασσελάκης χωρίς τον «ουρακοτάγκο» δεν έχει πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή. Ανθρωπος που γνωρίζει καλά τα πράγµατα στον ΣΥΡΙΖΑ µού είχε πει πριν από µέρες ότι ο Κασσελάκης «θα τη φάει τη Λινού», γιατί χωρίς τον ακατονόµαστο δεν έχει πλειοψηφία!

Αθελά του

Τις προηγούµενες ηµέρες ο Π. Πολάκης µάς αποκάλυψε άθελά του ποιο ήταν το πρόσωπο που τον τροφοδοτούσε µε στοιχεία για να επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Τοµέα ∆ιαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Εδωσε λοιπόν στεγνά τον σηµερινό διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στ. Κασσελάκη, τον Μανώλη Καπνισάκη.

Το «βαθύ λαρύγγι»

Στην προσπάθειά του να τον πιέσει να «ασχοληθεί» µε την υπόθεση της Αθ. Λινού, όπως και έπραξε στο τέλος, του έγραψε στο fb: «Καλά, κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόµα να βγάλεις συµπέρασµα µε τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λινού;;; Οταν ήσουν στον Τοµέα ∆ιαφάνειας µαζί µου, ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;». Το ερώτηµα εδώ είναι άλλο. Ο κ. Καπνισάκης ήταν «µυστικός» συνεργάτης του Τοµέα ∆ιαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούσε ως «βαθύ λαρύγγι» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; ∆ιότι, αν δεν κάνω λάθος, το όνοµά του στον συγκεκριµένο τοµέα δεν είχε βγει ποτέ στη δηµοσιότητα.

Ματιές προς Χ. Τρικούπη

Θα θυµάστε, φαντάζοµαι, το πολιτικό φλερτ που ανέπτυξε κάποια στιγµή ο Στέφανος Κασσελάκης µε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», Ν. Κοτζιά (φωτ.). Στην πορεία, αυτή η σχέση «ατόνησε», µε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν έδωσε και τη δέουσα προσοχή στο πολιτικό ταλέντο του Ν. Κοτζιά, ώστε να τον βάλει στο εσωκοµµατικό παιχνίδι. Ενδεχοµένως να τον απέτρεψαν κάποιοι κολλητοί φίλοι του Πάνου Καµµένου στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι Π. Πολάκης και ο ναύαρχος Ε. Αποστολάκης. Ως γνωστόν, ο πρώην πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό µπροστά του τον Ν. Κοτζιά. Το ίδιο και ο Ν. Κοτζιάς. Αυτό που µαθαίνω τώρα είναι ότι ο τελευταίος, έχοντας προφανώς διαπιστώσει ότι ο Στ. Κασσελάκης είναι πιθανότερο να διευρύνει το ακροατήριό του προς τους ψηφοφόρους του Π. Καµµένου, που πολλοί µετά την αποχώρησή του από το πολιτικό προσκήνιο «ντοπάρονται» µε τον λόγο του Π. Πολάκη, έχει στραµµένη την προσοχή του στις εσωκοµµατικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας να εκλεγεί αρχηγός του ο Παύλος Γερουλάνος.

Ας µην υποτιµούν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ την περίπτωση του ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόµµατος. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει σηµαντική επιρροή.


Τρικλοποδιά μόνοι τους

Εάν στο ΠΑΣΟΚ είχαν καθίσει φρόνιµα την εποµένη των ευρωεκλογών και κάποιοι δεν είχαν ως πρώτιστο µέληµα πώς θα βγάλουν τα µάτια του Ν. Ανδρουλάκη, θέτοντας ζήτηµα ηγεσίας, ενδεχοµένως µε αυτά που συµβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ σήµερα το κόµµα τους να βρισκόταν σε καλύτερη µοίρα. ∆ιότι την εποµένη των ευρωεκλογών όλοι αυτοί που βιάστηκαν να αµφισβητήσουν τον Ν. Ανδρουλάκη πρόσφεραν σανίδα σωτηρίας και στον Κ. Μητσοτάκη, που έβλεπε τα ποσοστά της Νέας ∆ηµοκρατίας να πέφτουν, αλλά και στον Στ. Κασσελάκη, ο οποίος διαβεβαίωνε τους πάντες ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα ∆ηµοκρατία και θα µας εκπλήξει.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν αγώνα υπέρ συγκεκριµένων υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ; Αλλωστε, δεν τους κοστίζει και τίποτα να «στείλουν» δικό τους κόσµο στις εσωκοµµατικές κάλπες του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήµατος.

Μονομερείς επιλογές

Με την τροπή που έχουν πάρει οι εσωκοµµατικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αµφιβάλλω εάν τα στελέχη που ανήκουν στην κίνηση των «87» θα προσέλθουν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόµµατος, προκειµένου να νοµιµοποιήσουν µε τη φυσική τους παρουσία τις µονοµερείς επιλογές του Στ. Κασσελάκη. Το πιθανότερο είναι να τον αφήσουν να κάνει ό,τι θέλει µέχρι το Συνέδριο αυτός και ο Π. Πολάκης, που, υποτίθεται, σκοπεύει να του καταθέσει πρόταση µοµφής.