Το αίνιγμα του Αλέξη

Με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να µοιάζουν µε φαντασµαγορική σειρά του Netflix και τον Στέφανο Κασσελάκη, πρωταγωνιστή, να δοκιµάζει τις αντοχές των στελεχών, βάζοντας στο τραπέζι ακόµα και την αλλαγή ονόµατος του κόµµατος, όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνει και πότε ο Αλέξης Τσίπρας… Με δεδοµένο ότι η εσωκοµµατική αντιπολίτευση των «87», που εκφράζεται από την πρόταση της Ολγας Γεροβασίλη για προσφυγή Κασσελάκη στη βάση, προκειµένου να γίνουν νέες εκλογές ηγεσίας, δεν δείχνει πρόθυµη να χαρίσει το κόµµα στην προεδρική φρουρά αποχωρώντας, γίνεται σαφές ότι σε αυτή τη φάση ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχεδιάζει τη δηµιουργία ενός νέου φορέα. Αντίθετα, µέχρι το τοπίο να ξεκαθαρίσει µε ή χωρίς Κασσελάκη, ο Αλ. Τσίπρας, σύµφωνα µε στελέχη του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης που τον γνωρίζουν καλά, θέλει να µην αποχωρήσει κανείς και να µπει ένα φρένο στις σπασµωδικές κινήσεις Κασσελάκη. Με λίγα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα…

Φούντωσαν οι συζητήσεις

Είναι βέβαιο ότι στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στη ∆ΕΘ ο πρωθυπουργός θα δεχθεί ερώτηµα για το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της ∆ηµοκρατίας. Προφανώς, ο ίδιος δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του από τον Σεπτέµβριο, καθώς οι αποφάσεις του θα γίνουν γνωστές κοντά στο τέλος του έτους. Μέχρι τότε ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα προταθεί νέα θητεία στην Κ. Σακελλαροπούλου. Αντίθετα, σε συνεννόηση µε την Πρόεδρο, θα ανοίξει ο βηµατισµός για το πρόσωπο που θα τη διαδεχθεί. Το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών», το προηγούµενο Σάββατο, που ανέφερε ότι ο Νίκος ∆ένδιας είναι το πρόσωπο που βολιδοσκοπείται για επόµενος Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας φούντωσε τις συζητήσεις µεταξύ των βουλευτών της «γαλάζιας» παράταξης. Ο Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας συνέχεια από το ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» 90,1, δήλωσε ότι η περίπτωση ∆ένδια θα ήταν κατάλληλη για τον θεσµό. Τέλος, αλλαγές στον εκλογικό νόµο µην περιµένετε…

Με «ώρα» Δούκα

Σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ από το χαλαρό που συνηθίζεται στη Χαριλάου Τρικούπη και συνδέθηκε µε τη λεγόµενη «ώρα ΠΑΣΟΚ» κινείται ο Χάρης ∆ούκας. Εχει βάλει στο πρόγραµµά του «κουτάκια», ώστε να είναι ακριβώς στην ώρα του όπου χρειαστεί και να γεµίζει την ηµέρα του. Στο επικοινωνιακό τρέξιµο της οµάδας ∆ούκα ξεχωρίζει η δηµοσιογράφος Ανδριάννα Μαγγανιά, ενώ πάντα στο πλευρό του βρίσκεται ο Λάζαρος Καραούλης. Η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Αναστασία Σιµητροπούλου γράφει επίσης αρκετά χιλιόµετρα µαζί του.

Το ∆ηµογραφικό αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα του Μητσοτάκη, από τον οποίο θα ακούσουµε παρεµβάσεις που αφορούν την υποβοηθούµενη αναπαραγωγή. Εν αναµονή πολλά νέα ζευγάρια.


Παναθηναϊκό τεστ

Ο αγώνας του ΠΑΟ µε τη Λανς, ο οποίος είχε αίσιο τέλος για τους «πράσινους», που πέρασαν στους οµίλους, δεν είχε µόνο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και πολιτικό. Αποτέλεσε το απόλυτο τεστ για το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, καθώς εκείνη την ηµέρα έγινε ρεκόρ ταυτοποίησης εισιτηρίων µέσω gov.gr, καθώς οι φίλαθλοι που µπήκαν στη σχετική πλατφόρµα σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν τους 54.000. Τελικά, το τεστ περάστηκε µε επιτυχία µαζί µε τη δήλωση των φιλοξενουµένων που εισήλθαν µε λίστα στο γήπεδο.

Έσπασε το δίδυμο

∆ύο καλοί φίλοι και συνεργάτες, που µέχρι τώρα συµπορεύονταν απόλυτα, ακολουθούν πολιτικά πλέον διαφορετικούς δρόµους. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Βλάχο και Βαγγέλη Τσόγκα. Ο Βλάχος στηρίζει τον Χάρη ∆ούκα, ενώ ο Τσόγκας βρίσκεται στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη. Μέχρι τις προηγούµενες εκλογές ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τα δύο µέλη της Κ.Ε. του κόµµατος βρίσκονταν στο «στρατόπεδο» Ανδρουλάκη, ωστόσο οι εξελίξεις και οι ΠΑΣΟΚικές συγκρούσεις χώρισαν τους δρόµους τους. Πάντως, στις εµφανίσεις τους κρατούν χαµηλούς τόνους και αποφεύγουν τους χαρακτηρισµούς.

Απόφαση μετά πρωινού

Εχει ενδιαφέρον ότι ουδείς διέψευσε το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γιακουµή στο Action24 σύµφωνα µε το οποίο η επιστροφή Πολάκη αποφασίστηκε σε ραντεβού Κασσελάκη-Παππά σε καφέ του Μετς, στην οδό Αναπαύσεως. Μάλιστα, το µενού είχε αµερικανικό breakfast, µε αυγά, µπέικον και όλα τα σχετικά, µε τον Στέφανο Κασσελάκη να έρχεται µε φόρµες από την πρωινή του γυµναστική. Κάπως έτσι, µετά το πρωινό, έγινε η ανακοίνωση της επιστροφής Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Βαρετά τα κοµµατικά γραφεία…

Τη διαφορά στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, που απαντά µε ψυχραιµία σε όλες τις ερωτήσεις, χωρίς φάλτσα…


Ανησυχίες

Εχουν τις αγωνίες τους στη Χ. Τρικούπη για το αν εµφανίζονται στα ΜΜΕ αρκετά στελέχη που εκπροσωπούν την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές. Ο πιο πρόθυµος και µαχητικός των προεδρικών είναι ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Θανάσης Γλαβίνας, που γίνεται «λάστιχο», γράφοντας χιλιόµετρα, όταν άλλοι παραγοντίζουν. Το πρόβληµα είναι ότι τα στελέχη που στηρίζουν άλλους υποψηφίους είναι πολύ πιο διαθέσιµα στα σχετικά καλέσµατα, ενώ κάποιοι στην προεδρική φρουρά βαριούνται πολύ να εκπροσωπούν το κόµµα στις τηλεµαχίες….

Δυναμικό μπάσιμο

Με ενδιαφέρον διαβάζουν τις πρώτες δηµοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ στο επιτελείο της Αννας ∆ιαµαντοπούλου, που αυτές τις ηµέρες «τρέχει» στα πάτρια εδάφη της, στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου αντλεί σηµαντικές δυνάµεις. Το στοιχείο που φέρνει αισιοδοξία είναι ότι το «µπάσιµό» της στην κούρσα είναι δυναµικό, καθώς έπειτα από τις περιοδείες ανεβαίνει και το ποσοστό της, σε αντίθεση µε αντιπάλους της που πιάνουν ταβάνι. Με δεδοµένο ότι εκτός θερινής ραστώνης η καµπάνια της µετρά 20 ηµέρες, ουσιαστικά επικρατεί αισιοδοξία.