Θετική πρωτοβουλία χωρίς... κάμερες

Θυµάστε µια καλοκαιρινή ανάρτηση της Μαρέβας ΓκραµπόφσκιΜητσοτάκη, µε την οποία εξέφραζε τις σκέψεις που της πυροδότησε η ανάγνωση του βιβλίου του κοινωνικού ψυχολόγου Τζόναθαν Χάιντ «Η αγχωµένη γενιά» («The Anxious Generation»); Ετσι ξεκίνησαν όλα. Στο best seller τεκµηριώνονται οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων από τη χρήση των smartphones και τα σοκαριστικά στοιχεία που παρουσιάζονται οδήγησαν σε ένα µπαράζ αποφάσεων σε πολιτείες των ΗΠΑ για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε την εισήγηση της συζύγου του, δέχθηκε συγχαρητήρια από τον ίδιο τον Χάιντ (στο Instagram) και, όπως πληροφορείται η στήλη, η Μαρέβα Γκραµπόφσκι σκοπεύει να εµπλακεί ενεργά σε αυτή την υπόθεση, συζητώντας µε γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλη την επικράτεια, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας.

Τα... μηνύματα και οι αριθμοί

Πολύς λόγος γίνεται γι’ αυτά τα γραπτά µηνύµατα που αντάλλαξαν ο Στέφανος Κασσελάκης µε την Κατερίνα Νοτοπούλου, στα οποία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο αποπεµφθείς πρόεδρος της έκανε bullying. Μια εύλογη απορία είναι γιατί δεν δηµοσιεύει το «θύµα» τα µηνύµατα, ενώ ο «θύτης» την προκαλεί να πάει στη ∆ικαιοσύνη. Ο λόγος της µη δηµοσιοποίησης -όπως µαθαίνω από πολύ έγκυρη πηγή- δεν είναι οι λέξεις που περιλαµβάνονται στα µηνύµατα, αλλά κάτι αριθµοί που τα συνοδεύουν. Προς το παρόν, θα µείνω σε αυτό...

Μυστικές προβλέψεις

Παρόλο που οι «παπανδρεϊκοί» έχουν µοιραστεί στα στρατόπεδα ∆ούκα και Γερουλάνου, ο πρώην πρωθυπουργός κρατά προσεκτικά αποστάσεις και από τους δύο. Συνοµιλητής του, πάντως, µετέφερε στη στήλη την εκτίµησή του ότι ο δήµαρχος Αθηναίων έχει ρεύµα και πιθανότατα θα εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο πίστευε και για τον εαυτό του στις προηγούµενες εσωκοµµατικές εκλογές, αλλά δεν του βγήκε.

Απορίες



Ποιος πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.∆. έχει δεχτεί πρόταση από µεγάλο διεθνή οργανισµό να αναλάβει επιτελικό ρόλο;  Ποιος πρώην ευρωβουλευτής της Ν.∆. δέχθηκε πρόταση από κόµµα δεξιά της Ν.∆. να περιληφθεί στα ψηφοδέλτιά του στις επόµενες εκλογές;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης θα µείνει µέχρι το τέλος ουδέτερος και δεν θα πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου για την ηγεσία, παρόλο που τον θέλουν όλοι κοντά τους. Στο Κιλκίς, πάντως, προλόγισε την Αννα ∆ιαµαντοπούλου και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς στη Χαριλάου Τρικούπη.


Καλύτερα... εξαφανισμένος

Ο Αλέξης Τσίπρας (φωτ.) δέχεται συνεχώς πιέσεις από το αντικασσελακικό µπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει µε έµµεσο τρόπο τον υποψήφιο που, τελικά, θα επιλέξουν (πιθανόν τον Σωκράτη Φάµελλο). Μέχρι στιγµής δεν έχει καµφθεί, γιατί προφανώς δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσµα, ούτε για το µέγεθος της συµµετοχής. Και δεν θέλει να «καεί», όπως συνέβη στο προηγούµενο Συνέδριο, όταν πήγε... άκλαυτη η πρότασή του για εκ νέου προσφυγή στη βάση. Μετά το γκάλοπ της Alco για τον Alpha, που έδειξε ότι εντός ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός χάνει µε double score από τον Κασσελάκη, τα πράγµατα έγιναν ακόµα χειρότερα. Τώρα όχι µόνο δεν έχει υποψήφιο να στηρίξει -µαθαίνω ότι µετρήθηκε και ο Τεµπονέρας και δεν «τράβηξε» καθόλου-, αλλά ο Τσίπρας σκέφτεται να ζητήσει από τις εταιρείες δηµοσκοπήσεων να µην εµπλέκουν το όνοµά του στα του ΣΥΡΙΖΑ. ∆ηλαδή, µε άλλα λόγια, θα ζητήσει να τον... ξεχάσουν, έχοντας έστω και αργά συνειδητοποιήσει ότι, όσο τον θυµούνται, τόσο το χειρότερο για εκείνον.

Πάντα φίλοι

Εξαλλος είναι ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, µε όσους διακινούν την πληροφορία ότι στηρίζει παρασκηνιακά τον Χάρη ∆ούκα. Το διαψεύδει κατηγορηµατικά και θεωρεί εκ του πονηρού τις φήµες. Η αλήθεια είναι ότι ο Σπυρόπουλος παραµένει σταθερά στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, µε τον οποίο τον συνδέει µακροχρόνια στενή φιλία. 

Quiz

Πώς, πότε και γιατί συµµάχησε η Ράνια Σβίγκου µε τον Παύλο Πολάκη, του οποίου το όνοµα της προκαλούσε τεράστια αποστροφή όσο ήταν πρόεδρος ο Κασσελάκης;


Με Νοτοπούλου

Μετά τον Φάµελλο, τη Γεροβασίλη, τον Φαραντούρη και τον Τεµπονέρα, που δεν τα κατάφεραν να πιάσουν διψήφιο σε καµία δηµοσκόπηση, οι «87» ετοιµάζονται να δοκιµάσουν την τύχη τους µε την Κατερίνα Νοτοπούλου. Βασικό της όπλο το bullying που υποστηρίζει ότι δέχτηκε από τον Κασσελάκη.

Tα κόλπα του Ράμα

Πηγή της στήλης στις Βρυξέλλες µεταφέρει την πληροφορία ότι η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας θα αποσυνδεθεί από εκείνη της Βόρειας Μακεδονίας, προκειµένου να επιταχυνθεί. Η είδηση έχει ενδιαφέρον, ειδικά λόγω της υπόθεσης του Φρέντη Μπελέρη, που υποτίθεται ότι θα δυσκόλευε τον Εντι Ράµα (φωτ.) στις Βρυξέλλες. Φαίνεται ότι τελικά ο Αλβανός πρωθυπουργός βρήκε τις άκρες του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ