Υπόθεση μπούλινγκ

Αρκετοί αναρωτήθηκαν, µετά την καταγγελία της Κατερίνας Νοτοπούλου για µπούλινγκ που δέχθηκε από τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τι εννοεί. Ο ίδιος την προέτρεψε να πάει στη ∆ικαιοσύνη, σηµειώνοντας ότι δεν δέχεται σκιές… Αυτά που έχουν φτάσει στις κεραίες µου από τα καθηµερινά πάνελ µε καλεσµένους από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όντως είχε δεχθεί µηνύµατα από τον πρόεδρο του κόµµατος ή από στελέχη της επιρροής του, προκειµένου να διορθώσει θέσεις που είχε εκφράσει µε επικριτικό τόνο για τον ίδιο. Μάλιστα, σύµφωνα µε τις πηγές αυτές, υπήρχαν και δηµοσιογράφοι φιλικοί στην πλευρά Κασσελάκη, που, στέλνοντας µηνύµατα στον ίδιο, τον ενηµέρωναν για όσα έλεγε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Οι ίδιοι κύκλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραµµίζουν ότι ένα βράδυ, µετά από τηλεοπτική της εµφάνιση, είχε συγχυστεί πολύ ύστερα από µηνύµατα που έλαβε, µε συνέπεια να σκέφτεται να µετριάσει τις τοποθετήσεις της. Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια φαίνεται µέσω της παράθεσης αποδεικτικών

Δεξιά πολυκατοικία

Μπορεί ακόµα η Ν.∆. να µην έχει αντίπαλο -και µε δεδοµένες τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά θα αργήσει να έχει-, αυτό ωστόσο δεν σηµαίνει ότι δεν βλέπουν τις δηµοσκοπήσεις, που κάνουν την αυτοδυναµία να µοιάζει ακατόρθωτη. Στα δεξιά της Ν.∆. µαζεύεται ένα ποσοστό από κόµµατα που φτάνει το 20%. Με αυτά τα δεδοµένα κάποιοι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικά τις συµµαχίες και την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Λογαριάζουν χωρίς τον Μητσοτάκη, που δεν τρελαινόταν ποτέ για τους «γείτονες».

Από ΜεΡΑ25

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συµπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ την Κωνσταντίνα Αδάµου (φωτ.), πρώην βουλευτή του ΜέΡΑ25, που είχε αποχωρήσει από το κόµµα του Γιάνη Βαρουφάκη και είχε γίνει ανεξάρτητη. Η «µεταγραφή» στην αρχή ξένισε, ωστόσο η συνέπεια της ίδιας τη βοήθησε να αφοµοιωθεί σε καλό κλίµα. Ολα δείχνουν ότι είµαστε κοντά στη δεύτερη µετακίνηση, αυτή της Μαρίας Αµπατζίδη, που υπήρξε επίσης βουλευτής µε το ΜέΡΑ25 και ανεξαρτητοποιήθηκε. Η ίδια ανάρτησε κάλεσµα σε οµιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο ∆ηµαρχείο Αχαρνών

ΠΑΣΟΚικό ντιμπέιτ

Ο συγχωρεµένος και αγαπηµένος Νίκος Αλέφαντος έλεγε χαρακτηριστικά «ρε, κάνε ένα ντιµπέι», µε την ατάκα του να µένει στα viral του ∆ιαδικτύου. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τελικά θα την κάνουν την τηλεµαχία, η οποία ωστόσο πέρασε από κύµατα. Η πλευρά Ανδρουλάκη επέµεινε να υπάρχει ένα δίλεπτο απευθείας διαλόγου µεταξύ των υποψηφίων, στα πρότυπα των ντιµπέιτ στην Ευρώπη και στις προκριµατικές εκλογές των ΗΠΑ. Η πλευρά ∆ούκα (φωτ.) ζήτησε να πραγµατοποιηθεί η τηλεµαχία µε πρότυπο το µοντέλο της ΕΡΤ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή µε ερώτηση µεταξύ των υποψηφίων και όχι µε αντιπαράθεση. Κύριο επιχείρηµα ότι µια εικόνα «χάβρας» δεν θα βοηθούσε. Ενδιάµεσα οι διαρροές µεταξύ των αντίπαλων επιτελείων έπεφταν κατά ριπάς… Στο τέλος της ηµέρας βγήκε ανακοίνωση από την Ε∆ΕΚΑΠ ότι δεν υπήρξε καµία ένταση. Αλήθεια τώρα;


Μαθαίνω ότι, αφού ο Νίκος Παππάς δεν δείχνει πρόθυµος να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κλείδωσε η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάµελλου. Ζυµώθηκαν…

Ρίχνουν βελάκια


Η πλευρά Κασσελάκη ακόµη θεωρεί ότι για το αποτέλεσµα της Κ.Ε. που τον κήρυξε έκπτωτο ευθύνονται πρόσωπα που ήταν στην ηγετική οµάδα του. Στο στόχαστρο βρέθηκαν και αποτελούν «κόκκινα πανιά» ο Νίκος Παππάς και η γραµµατέας του κόµµατος, Ράνια Σβίγκου. Από ό,τι µαθαίνω, τους χρεώνουν ότι δεν τον ενηµέρωσαν ούτε για τους συσχετισµούς ούτε για το ότι θα µπορούσε να έχει παραµείνει στη θέση του µέχρι τις εκλογές ηγεσίας. Κάποιοι, όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, επέµεναν να κινηθεί νοµικά.

Κάλεσαν περιπολικό

Θα θυµάστε αυτές τις απερίγραπτες εικόνες έξω από την Κουµουνδούρου λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας, µε καµία δεκαριά άτοµα να «στολίζουν» λεκτικά τα στελέχη της πλευράς των «87» που ψήφισαν υπέρ της πρότασης µοµφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Πάνος Ρήγας από την Π.Γ. και πρώην γραµµατέας του κόµµατος, εµφανώς απογοητευµένος από όσα συνέβησαν, είπε ότι κάποιοι έφτασαν στο σηµείο να καλέσουν και την Αστυνοµία. Λογικό να περιγράφει µε θλίψη ένα τέτοιο σκηνικό, τουλάχιστον απαράδεκτο.

Στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στέκεται ο Λευτέρης Καρχιµάκης, γιος του Μιχάλη Καρχιµάκη. Οι πληροφορίες τον θέλουν στις επόµενες εκλογές υποψήφιο στο Λασίθι.

Στρατόπεδα

Λίγο οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, λίγο ο πόλεµος στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήλεψαν και στη Ν.∆. Κάπως έτσι οι «γαλάζιοι» βουλευτές Αραµπατζή, Βλάχος, Γιόγιακας, ∆αβάκης, Κακλαµάνης, Καραµανλή, Καράογλου, Μπουκώρος, Σαλµάς, Στυλιανίδης και Χαρακόπουλος έκαναν παρέµβαση απευθυνόµενοι στον ΥΠ.ΟΙΚ., Κ. Χατζηδάκη. Οπως σηµειώνουν, θεωρούν απροστάτευτη την περιουσία δανειοληπτών, εγγυητών και µικροµεσαίων επιχειρήσεων. Σαφώς έτσι δηµιουργείται ένα «γαλάζιο» στρατόπεδο βουλευτών που ρίχνει τις προειδοποιητικές του βολές. Θα µου πείτε, αφού στην αντιπολίτευση έχουν εκλογές, κάνουν αυτοί τη δουλειά τους.

Σπασμένο τηλέφωνο

Σας έλεγα την προηγούµενη βδοµάδα ότι το ένα µεγάλο στοίχηµα της κυβέρνησης είναι η Υγεία. Το άλλο είναι τα σχολεία. Εκεί τα πράγµατα είναι ζόρικα, οι δήµοι έχουν την ευθύνη των κτιριακών υποδοµών και το υπουργείο τα χρήµατα για την ανακαίνισή τους από το πρόγραµµα «Μαριέττα Γιαννάκου». Μέχρι στιγµής, στο υπουργείο δεν έχουν φτάσει λίστες µε τα προβλήµατα κάθε σχολείου από τους δήµους. Τα λεφτά του προγράµµατος θα «περιµένουν» µέχρι τις αρχές του 2025, µαζί µε τα προβλήµατα βεβαίως.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/9