Eπιστροφή απ'το Παρίσι με γεμάτη ατζέντα

Με ξεκάθαρο στόχο να εδραιώσει την Αττική ως κορυφαίο τουριστικό προορισµό, ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε µεσοβδόµαδα στο Παρίσι, δίνοντας δυναµικό «παρών» στην κορυφαία διεθνή έκθεση International & French Travel Market (IFTM) «Top Resa 2024». Η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσµο και αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για την ανάδειξη της τουριστικής δυναµικής της Αττικής. Με την Περιφέρεια να συµµετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε θερµό κάλεσµα στους Γάλλους και τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τις απαράµιλλες εµπειρίες που µπορεί να τους προσφέρει η Αττική, παρουσιάζοντας µεταξύ άλλων τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, τις οµορφιές των κοσµοπολίτικων νησιών του Αργοσαρωνικού και το εκτεταµένο παραλιακό µέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μάλιστα, συνοµίλησε µε πλειάδα από tour operators, δηµοσιογράφους και σηµαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιοµηχανίας, µε στόχο να εδραιώσει την Αττική στον παγκόσµιο τουριστικό χάρτη. Κατά τη διάρκεια της ολιγοήµερης παραµονής του, όµως, στη γαλλική πρωτεύουσα, ξεχώρισε και η συνάντησή του µε την πρόεδρο της περιοχής Île de France, κ. Valérie Pécresse. Οι δύο σηµαίνοντες θεσµικοί ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τις δυνατότητες συνεργασίας σε τοµείς όπως ο πολιτιστικός τουρισµός και η βιώσιµη τουριστική ανάπτυξη, θέτοντας τις βάσεις για σηµαντικές µελλοντικές συνέργειες. Ανανεωµένος και µε νέες προοπτικές, ο περιφερειάρχης επέστρεψε από το Παρίσι µε ατζέντα γεµάτη νέες επαφές και δυναµικά σχέδια για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής τα προσεχή χρόνια.

Επιτυχία

Το είπε και το έκανε ο δήµαρχος Παιανίας, Ι. Μάδης: Χτύπησε µεγάλη επισκεψιµότητα στο φεστιβάλ κρασιού «Οίνου Μέθεξη». Η κεντρική πλατεία της Παιανίας «βούλιαξε» από τους 3.000 παρευρισκοµένους. Ο δήµαρχος έχει βάλει στοίχηµα κάθε χρόνο η διοργάνωση να είναι ακόµα καλύτερη. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει, αυτή η διοργάνωση έχει γίνει θεσµός για την πόλη και θα επαναλαµβάνεται κάθε χρόνο. Λογικό, αφού έχει µπει στη συνείδηση των πολιτών και στο... καλεντάρι, όπως λέει ο ίδιος.


Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων. Οι Δήμοι, όμως, το θέλουν. Αφορμή για την αντίδραση, το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ.


Πρότυπο

∆εν είναι υπερβολή να θεωρείται δήµος-πρότυπο ο ∆ήµος Γλυφάδας επί δηµαρχίας Γιώργου Παπανικολάου. Το ένα έργο διαδέχεται το άλλο, και µάλιστα, πέραν των µικρών, αλλά εξίσου σηµαντικών παρεµβάσεων, ετοιµάζονται και µεγάλα, εµβληµατικά έργα, όπως το 7ο Γυµνάσιο, ένα πρότυπο οικολογικό σχολείο που θα θεωρείται όταν κατασκευαστεί το σχολείο του µέλλοντος. ∆ικαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον αγιασµό για τη νέα σχολική χρονιά παραβρέθηκε σε σχολείο της Γλυφάδας, όπως και ανακοινώσεις µεγάλων έργων τις πραγµατοποιεί από τον συγκεκριµένο δήµο. Αλλωστε, και οι σχέσεις µε τον δήµαρχο Γλυφάδας είναι άριστες.

Αμεση ανάγκη


Μέσα σε τρία χρόνια είπε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, ότι η Κέρκυρα θα έχει έτοιµο το πολυπόθητο εργοστάσιο της διαχείρισης των απορριµµάτων. Μακάρι να επιβεβαιωθεί ο περιφερειάρχης στα χρονοδιαγράµµατα, γιατί υπάρχει άµεση ανάγκη για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήµατος. Εχουν «πονέσει» τα νησιά του Ιονίου -και όχι µόνο- από τη διαχείριση των απορριµµάτων, που είναι σηµαντικός οικονοµικός βραχνάς.

Ούτε στο ίδιο δηµαρχείο δεν µπορούν να συνυπάρχουν οι δύο αιρετοί, «οµογάλακτοι» και συνεργάτες. Μάλλον, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγµατα, σε καµιά διετία θα είναι πρώην συνεργάτες..


Τα είπε όλα

Στην οικονοµική επιτροπή της ΚΕ∆Ε µίλησε ο δήµαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραµόπουλος, και απαρίθµησε ένα προς ένα τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο δήµος του και όχι µόνο. Αναφέρθηκε στα σηµαντικά ζητήµατα της λειψυδρίας, της αντιπυρικής προστασίας και των αντιπληµµυρικών έργων. Εκανε επίσης λόγο για ενίσχυση της χρηµατοδότησης, για να µπορούν οι δήµοι να αντεπεξέλθουν

Σωστή κατεύθυνση

Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι οι κινήσεις εξωστρέφειας του δηµάρχου Βόρειων Τζουµέρκων, Νίκου Βαΐτση. Ξέρει πολύ καλά τα πλεονεκτήµατα και τις οµορφιές του τόπου του και δεν χάνει ευκαιρία µε δράσεις και ενέργειες να τα προβάλλει. Είναι σίγουρο ότι φέτος τον χειµώνα θα είναι προορισµός η περιοχή του.

Quiz



Ποιοι δύο πρώην αιρετοί έχουν το τελευταίο διάστηµα έντονη… δραστηριότητα και κάνουν συνεχώς δηµόσιες εµφανίσεις; ∆εν ξέρουµε αν σχετίζεται µε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028 ή δεν µπορεί να τους φύγει το... µικρόβιο της Αυτοδιοίκησης.

Ερωτήματα

Για να δούµε τι θα γίνει στον ∆ήµο Περάµατος... Θα λειτουργήσει ποτέ το ∆ηµοτικό Κολυµβητήριο κανονικά ή θα ανοίξει όπως την πρώτη φορά, χωρίς σύνδεση µε... παροχή νερού;

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/9