Ρομαντζάδες στην Αντίπαρο για Χάντινγκτον - Στέιθαμ

Ρόζι Χάντινγκτον (top model, αν σας διαφεύγει) και Τζέισον Στέιθαµ τα πέρασαν ζάχαρη στην Αντίπαρο το προηγούµενο διάστηµα - την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές πετούσαν για Ντόχα. Η όµορφη ξανθιά, µάλιστα, έκανε και δηµόσια ερωτική εξοµολόγηση (µέσω social) στον «µάτσο» σύντροφό της: «Θα είσαι εσύ κι εγώ, θα είναι όλα όσα εσύ έχεις ονειρευτεί», έγραψε σε ποστ στον ινσταγκραµικό της λογαριασµό. Και λούστηκε µε καρδούλες και άλλα -από γλυκά έως «γλυκερά»- emojis από φαν. Το εντυπωσιακό στην περίπτωσή τους είναι ότι µιλάµε για ζευγάρι µε δύο παιδιά που έχει κλείσει 14 χρόνια µαζί. Οµως, εξακολουθούν να «ροµαντζάρουν» και να φλερτάρουν ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, το «κοινό µυστικό» κάθε επιτυχηµένου δεσµού;

Το τρέιλερ της (ανολοκλήρωτης) «Ψυχής»

Το «Τι ψυχή θα παραδώσεις, µωρή;», η θρυλική σειρά, επανέρχεται, πλην όµως ως ταινία και σε δύο µέρη. Σε σενάριο-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, η πρώτη ταινία αναµένεται να κάνει πρεµιέρα στις αίθουσες τον ερχόµενο Ιανουάριο. Οµως, ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο teaser, εισαγωγή σε κινηµατογραφικό ταξίδι µε εξάρσεις, χιούµορ και ιστορίες... εκδίκησης. Τα γυρίσµατα του φιλµ ξεκίνησαν στις 19/8. Πρόκειται για το «Red Teaser» µε τη Βασιλική Ανδρίτσου (Αλέκα), που σπάει τον τέταρτο τοίχο και απευθύνεται στο κοινό. Τα επόµενα teasers είναι το πράσινο, το µαύρο και το λευκό (Green, Βlack, White), το καθένα µε τη δική του πρωταγωνίστρια.

Τα 37α γενέθλια της jet setter

Τα 37 έκλεισε η jet setter Αλίνα Καλτσίδου, κόρη του «βασιλιά του τσιµέντου», κροίσου Φιλάρετου Καλτσίδη, και µας παρουσίασε την τούρτα της µε πλατύ χαµόγελο. Τώρα έχει φύγει από την οικογενειακή έπαυλη-«µεγαθήριο» στην Κορώνη, όπου πραγµατοποιήθηκε ο γάµος της µε τον Πάτρικ Ποπράφσκι (επρόκειτο για αξέχαστο γεγονός για την περιοχή, καθώς συγκεντρώθηκε η κρεµ ντε λα κρεµ Ελλήνων και ξένων επιχειρηµατιών, ενώ το όλο σκηνικό αποτέλεσε επιτοµή της πολυτέλειας). Μάλιστα, το περασµένο Σαββατοκύριακο γιόρταζε και η αδελφή της, Μαρί, που απεχθάνεται τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξεφάντωσαν χορεύοντας. Ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως και το περασµένο και το φετινό καλοκαίρι ακολούθησε το ίδιο δροµολόγιο: Πελοπόννησος, Μύκονος, Κρήτη και... ξανά από την αρχή.

Από άλλο έργο

  • ∆ιακοπές στο Μπατσί της Ανδρου χωρίς (τους) κύκνους (του) δεν νοούνται. Επειτα από ταξίδι δύο ωρών και «έξι-επτά Μποφόρ», όπως µου διεµήνυσαν από το πλήρωµα του πλοίου -µε τα οποία Μποφόρ, πάντως, ως «θαλασσοπούλι», ποσώς ασχολήθηκα-, επέστρεψα στη Ραφήνα. Εχοντας επιστρατεύσει διάφορα καλούδια/νοστιµιές, όπως γλυκό του κουταλιού παµπιλόνι -γευστικά κατηγοριοποιείται µεταξύ περγαµόντου και κίτρου-, αµυγδαλωτά, σκαλτσούνια. Αλλά και σουµάδα και πεντανόστιµο λευκό, light τυρί, που το όνοµά του µου διαφεύγει τώρα. Επίσης, ανδριώτικο τσίπουρο και, φυσικά, µαγνητάκια για το ψυγείο (κλασικά εικονογραφηµένα). Το ωραιότερο σουβενίρ, όµως, στριφογύριζε στο µυαλό µου: Ηταν οι εναλλασσόµενες καθηµερινά εικόνες µε τα καταπληκτικά πτηνά που συναναστράφηκα για οκτώ 24ωρα - και µετά το σούρουπο, καθώς ούτε το βράδυ κοιµούνταν... Πανέτοιµα για socializing και για χαιρετούρες µε ξένους και ντόπιους, στη θέα των οποίων είναι συνηθισµένα, έδιναν ρεσιτάλ. Πρόκειται για τέσσερις κύκνους και δύο κυκνάκια, που «σταδιακά», απ’ ό,τι πληροφορήθηκα από τους λοκάλ, θα «αποτινάξουν το γκρι τους φτέρωµα αντικαθιστώντας το µε το επόµενο και το τελευταίο τους, το λευκό». Το είχα ξανακούσει, αλλά 14 χρόνια µετά που επισκέφτηκα ξανά -για τέταρτη φορά- το νησί, τι να πρωτοθυµηθώ... Ψέλλισα: «Μα τι µαγεία είναι αυτή η φύση!». Ετσι απλά.
  • Τίτλος της φετινής σεζόν, έπειτα από 16-17 τόπους, που άλλους είδα πρώτη φορά και άλλους ξαναείδα, γιατί η σεζόν µετριέται και µε ταξίδια, θα µπορούσε να είναι όχι το «Χορεύοντας µε τους κύκνους», κατά το κλασικό (φιλµ) «Χορεύοντας µε τους λύκους», αλλά «∆ιακοπές µε κύκνους». Μια αναµφίβολα «απογειωτική» εµπειρία: Εστω για λίγο, θεωρώ πως κατέκτησα το ζεν. Και σας συνιστώ το ίδιο, αν βρεθείτε στην Ανδρο µέχρι τα τέλη του µήνα, άντε αρχές Οκτώβρη. Στη συνέχεια, ουσιαστικά τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Μπατσί, το πιο κοσµοπολίτικο θέρετρο του νησιού, κλείνουν. Μόνο στη Χώρα εξακολουθούν να κρατούν ανοιχτές, για τυχόν ενδιαφεροµένους, τις πόρτες τους. Οµως, στη Χώρα κύκνοι δεν «παίζουν». Οι εικόνες που µου έµειναν; Τα πτηνά ουσιαστικά επιδίδονταν σε... πτήσεις, ευθυγραµµίζονταν, έκλειναν τα φτερά τους όταν ήθελαν να κολυµπήσουν, έστω λίγο, στον βυθό. Σαν αεροπλάνα που ετοιµάζονται για προσγείωση στον αεροδιάδροµο.
  • Ηταν, όµως, σούπερ τσαχπίνικα όταν διέσχιζαν, κολυµπώντας καµαρωτά, ανοίγοντας τα πλουµιστά τους φτερά, την παραλία του Μπατσιού -που δεν τη λες και µικρή- αστραπιαία. Πόζαραν στις κάµερες των κινητών cool, γνωρίζοντας πόσο εντυπωσιακά είναι, πεπεισµένα ότι όλοι ήθελαν κλικ µαζί τους γιατί είναι αγέρωχα, περήφανα πλάσµατα. Και κάπως έτσι, πέρα από το ότι ο σύζυγος της Ελένης Μενεγάκη, Μάκης Παντζόπουλος, δραστηριοποιείται επαγγελµατικά εκεί, αντιλήφθηκα τον άλλο λόγο που η παρουσιάστρια λατρεύει την Ανδρο: ∆εν είναι µόνο επειδή στα Αχλα, τη βάση της, το τοπίο σού ανοίγει την καρδιά. Είναι και οι κύκνοι της, οι καλύτεροι εκπρόσωποι του µότο της Μενεγάκη: «Η οµορφιά είναι αυταπόδεικτη». Γεια σου, Ελένη (µας), καλή σεζόν σε όλους µας, µε υγεία και χαµόγελα µόνο.