Πλώρη για... Τρίκαλα ο Παπαστεργίου - Νέες υποψηφιότητες ενόψει

Η στήλη σάς έχει ενηµερώσει για τις «κλειδωµένες» υποψηφιότητες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, σε Βόρειο και ∆υτικό Τοµέα, αντίστοιχα, όπου αµφότεροι θα δώσουν την παρθενική τους µάχη για τον σταυρό των συµπολιτών τους. Το ίδιο ισχύει και για τη «γαλάζια» βουλευτίνα Επικρατείας Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία ετοιµάζεται ήδη για την Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο εδώ και λίγο καιρό φαίνεται πως αυξάνονται οι µνηστήρες -και µάλιστα οι προβεβληµένοι- για µια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των επόµενων εθνικών εκλογών. Ανάµεσά τους και πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, ∆ηµήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος θα βάλει πλώρη (έστω κι αν η εκλογική του περιφέρεια στερείται θαλάσσης) για τον Νοµό Τρικάλων, στην οµώνυµη πρωτεύουσα του οποίου έχει διατελέσει δήµαρχος για διαδοχικές τετραετίες. Ιδιαιτέρως πιθανή επίσης θεωρείται η υποψηφιότητα του Θωµά Βαρβιτσιώτη και του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόµµατος, Νίκου Ρωµανού, στον Νότιο Τοµέα της Αθήνας, καθώς και του γενικού διευθυντή της Ν.∆., Γιάννη Σµυρλή, είτε στην Κόρινθο είτε στην Ανατολική Αττική.

Οι 13 Περιφερειάρχες στο Μαξίμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίµου θα περάσουν την ερχόµενη εβδοµάδα οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, στο πλαίσιο των σχετικών θεσµικών συναντήσεων, τις οποίες έχει δροµολογήσει ο πρωθυπουργός. Οπως αντιλαµβάνεται κανείς, το πλαίσιο της συζήτησης θα αφορά τις γενικότερες γραµµές της συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης µε τις περιφέρειες, ενώ θα αναλυθούν και κατά τόπους σηµαντικά ζητήµατα. Αξίζει να σηµειωθεί πως τις πρωτοβουλίες αυτές χαιρετίζουν ακόµα και οι περιφερειάρχες που δεν έχουν «γαλάζιες» καταβολές ή δεν στηρίχθηκαν από την κυβερνώσα παράταξη στις τελευταίες αυτοδιοικητικές κάλπες. Ειδικά ο Κουρέτας της Θεσσαλίας, µε τα τόσα προβλήµατα, έχει να το λέει... Κατά τ’ άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο καλεντάρι του το ταξίδι στις πανέµορφες δαλµατικές ακτές και στο Ντουµπρόβνικ, καθώς και την επίσκεψη στην Πάφο, όπου θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος (και σε άλλη βάση, δεδοµένης της αποφασιστικής εµπλοκής τόσο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και του Κύπριου Προέδρου, Ν. Χριστοδουλίδη) το ζήτηµα της ηλεκτρικής διασύνδεσης µε τη Μεγαλόνησο.

∆εν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας ο Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς όπως λέει ο ίδιος, έπειτα από τόσα χρόνια θα έχει κλείσει ο σχετικός κύκλος.

Είτε στον Πειραιά είτε στην αγαπηµένη της Αίγινα, η οποία επίσης ανήκει στην πρώτη εκλογική περιφέρεια του µεγάλου λιµανιού, όπου πολιτεύεται, θα παντρευτεί τον αγαπηµένο της Λεωνίδα Μαντωνάκη η ∆όµνα Μιχαηλίδου. Τα... ευχάριστα θα λάβουν χώρα το προσεχές καλοκαίρι και οσονούπω θα σας έχω περισσότερες λεπτοµέρειες.


Ωδή στη Δώρα Παντέλη

Με δεδοµένο ότι η Euroleague µόλις ξεκίνησε και µε τον Ολυµπιακό και τον Παναθηναϊκό να φαντάζουν ως τα απόλυτα φαβορί για την κούπα, νοµίζω άπαντες οι µπασκετόφιλοι οφείλουµε µια ωδή στη ∆ώρα Παντέλη.

Η επόμενη ημέρα

Πεπεισµένος είναι ο Μ. Χριστοδουλάκης ότι ο Χάρης ∆ούκας θα είναι στον δεύτερο γύρο και θα... καταφέρει να σηκώσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια µασχάλη, αν τελικώς, εκτός από δήµαρχος Αθηναίων, εκλεγεί και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το θέµα είναι τι θα συµβεί αν δεν συντρέξει η συγκεκριµένη προϋπόθεση. Βλέπετε, ο δυναµικός τρόπος µε τον οποίο στήριξε ο βουλευτής της Ανατολικής Αττικής τον Χάρη ∆ούκα, αλλά και οι εν γένει σχέσεις του µε τη Χαριλάου Τρικούπη οδηγούν ορισµένους στη σκέψη ότι, αν τελικώς επικρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα τον εξαιρέσει από τα πρόσωπα στα οποία θα τείνει χείρα φιλίας (και φυσικά θα προσφέρει σηµαντικά πόστα) την επόµενη µέρα.

Ανθρωπογεωγραφία

Για να µην τρελαίνονται ορισµένοι, από τους οκτώ βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συνυπέγραψαν την επίκαιρη ερώτηση στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραµέως για την επέκταση της απαλλαγής από τη φαρµακευτική δαπάνη, µόνο ένας διαθέτει µόνιµο δίαυλο επικοινωνίας µε τον Αντώνη Σαµαρά. Ο λόγος για τον Μεσσήνιο Μίλτο Χρυσοµάλλη, ενώ ακόµα και ο άλλοτε υπουργός ∆ικαιοσύνης Μπάµπης Αθανασίου (ο οποίος έχει έναν καηµό γιατί δεν έγινε εκ νέου αντιπρόεδρος της Βουλής) κάθε άλλο παρά συνοµιλεί τακτικά πλέον µε τον πρώην πρωθυπουργό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την περίπτωση του Γιάννη Ανδριανού µε τον Κώστα Καραµανλή. Οσο για τους υπόλοιπους, ο πολιτικός φίλος του Βαγγέλη Μεϊµαράκη, ∆ηµήτρης Καλογερόπουλος, σταθερά εµφανίζεται σκεπτικός για µια σειρά κυβερνητικών επιλογών και ο εκ Πέλλας ορµώµενος Γιώργος Καρασµάνης είναι µια περίπτωση Χαρακόπουλου. Μονίµως και παντός καιρού παραπονούµενος...

Στην τούρλα

Επειδή κάποιοι στο Μαξίµου την... πέφτουν στον φίλο µου τον Σταύρο τον Καλαφάτη, στον οποίο αποδίδουν έλλειψη ανακλαστικών σε ό,τι αφορά τον εντοπισµό των πυρήνων των «γαλάζιων» βουλευτών που καταθέτουν ενοχλητικές επίκαιρες ερωτήσεις σε υπουργούς, καλό θα ήταν οι εν λόγω να κάνουν την αυτοκριτική τους για το γεγονός ότι όλο αυτόν τον καιρό ήταν πιο ακριβοθώρητοι και από τη συγχωρεµένη τη βασίλισσα Ελισάβετ. Γι' αυτό και µαζεύει τα ασυµµάζευτα ο Μητσοτάκης, πραγµατοποιώντας ο ίδιος επαφές µε τα στελέχη της Κ.Ο. στην τούρλα του Σαββάτου.