Η κυβέρνηση έχει αντίπαλο...

Ενα πλατύ κάλεσµα για συµπόρευση µε το ΚΚΕ απηύθυνε η Κεντρική Επιτροπή του κόµµατος, το οποίο κάλεσµα πατάει στην εκτίµηση του Περισσού πως υπάρχει ταύτιση στις πολιτικές που ασκούνται ή εκφράζονται µεταξύ κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στην ανάλυση του ΚΚΕ γίνεται λόγος για την εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ εκτιµάται ότι είναι σε φάση «νέας περιδίνησης». Θεωρούν ότι είναι λανθασµένη η αντίληψη πως η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο, καθώς υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο «δίνει τη µάχη για να συγκροτηθεί ένα τέτοιο µεγάλο πανελλαδικό κίνηµα, που θα εκφράζει τη συµµαχία των εργαζοµένων, των αυτοαπασχολουµένων και αγροτών, ριζωµένο σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά και τις πόλεις. Για να αλλάξουν οι συσχετισµοί στην κατεύθυνση της ανατροπής του συστήµατος. Το ΚΚΕ φωτίζει τη µόνη ρεαλιστική διέξοδο για τον λαό, αυτήν του σοσιαλισµού».

Ο Κασσελάκης τούς βουλιάζει

Με τον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στο καλύτερο κόµµα για τα πρωινάδικα και τα µεσηµεριανάδικα. Ο γάµος του, το σκυλάκι, τα σπίτια του, ο πλούτος του, τα γυµναστήρια, τα µπαρ κ.λπ. ήταν το καλύτερο δώρο για την αδηφάγα ζώνη της τηλεόρασης. Πλέον, η κατάσταση έχει γίνει τόσο εκφυλιστική, που ακόµα και αυτές οι εκποµπές βαρέθηκαν να ασχολούνται σε καθηµερινή βάση µε τον Κασσελάκη και τα καµώµατά του. Σε λίγο θα είναι αντικείµενο του δικαστικού ρεπορτάζ το κόµµα του ΣΥΡΙΖΑ µε όσα συµβαίνουν µε τα εξώδικα, τα «πόθεν έσχες», τους δικηγόρους κ.ο.κ. Οσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνουν την οριστική απόφαση να ξεκόψουν από τον Κασσελάκη, τόσο θα τους βουλιάζει στον πάτο της απαξίωσης.

Τα βρήκαν

Κρατήστε την πληροφορία πως έπειτα από καιρό υπήρχε επικοινωνία, αλλά και αποκατάσταση στη σύνθετη σχέση µεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Στέλιου Αγγελούδη. Ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης συνέβαλε καταλυτικά στην εκδήλωση που έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης την Παρασκευή στην πόλη.

Στα ΜΜΕσα

∆εδοµένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι η επιτοµή του επικοινωνιακού πολιτικού, πρέπει να επισηµανθεί ο καταλυτικός ρόλος που έπαιξε η συνάδελφος Στεφανία Μουρελάτου στην επικοινωνιακή στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερος σεβασμός

Στελέχη µε διαδροµή στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο ∆ηµήτρης Ρέππας, ο Χάρης Καστανίδης, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά και εµµέσως ο Κώστας Σκανδαλίδης πήραν θέση υπέρ του Χάρη ∆ούκα στον δεύτερο γύρο. Με αφορµή τη στάση τους αυτή, διάφοροι θερµόαιµοι έσπευσαν να κάνουν ειρωνικά σχόλια, αλλά και να τους απαξιώσουν, επικαλούµενοι ακόµα και την ηλικία τους. Οσοι το έπραξαν δείχνουν, αν µη τι άλλο, έλλειψη σεβασµού σε ανθρώπους που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία του κόµµατος. Και, πολύ περισσότερο, δεν βοηθούν τον κ. Ανδρουλάκη στην ενωτική προσπάθεια που κάνει, δηλώνοντας ότι τον αφορά το 100% του κόµµατος.

Με zoom

Οι λεγόµενοι «κασσελακοφύλακες» έχουν φτιάξει ένα zoom µέσω του οποίου συνεννοούνται για τη χάραξη της γραµµής για τον πρόεδρο Στέφανο. Σε αυτό µετέχουν, µεταξύ άλλων, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Βαγγέλης Σκούφας, πρόσωπα δηλαδή που βγάζουν προς τα έξω την επικοινωνιακή στρατηγική του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοίρασαν τις ψήφους

Ο Κώστας Σηµίτης δεν θα µπορούσε να απουσιάζει από τις εσωκοµµατικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – άλλωστε, αποτελεί σηµείο αναφοράς όλου του χώρου. Ψήφισε παρέα µε τη σύζυγό του, ∆άφνη, και µάλιστα, όπως µαθαίνουµε, «µοίρασαν» ως οικογένεια τις ψήφους. Η µία πήγε στον Ν. Ανδρουλάκη και η άλλη στην Α. ∆ιαµαντοπούλου. Ηταν µια δίκαιη µοιρασιά για όσους γνωρίζουν τα συναισθήµατα που διακατέχουν τον κ. Σηµίτη τόσο για τον Ανδρουλάκη όσο και για τη ∆ιαµαντοπούλου. Πράγµα που σηµαίνει ότι είναι προφανές τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός στον δεύτερο γύρο.

Ποιοτικά στοιχεία

Σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις, το 50% των ψηφοφόρων της ∆ιαµαντοπούλου και το 63% του Γερουλάνου θα πάνε στον δεύτερο γύρο. Από τους ψηφοφόρους της Αννας, το 68% είναι µε Ανδρουλάκη και το 19% µε ∆ούκα, ενώ από τους αντίστοιχους του Παύλου, το 35% µε Ανδρουλάκη και το 54% µε ∆ούκα.

Quiz: Ποιο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, µε βαρύ επίθετο, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, αρνήθηκε να πάρει θέση για τον δεύτερο γύρο των εσωκοµµατικών εκλογών και γιατί;


Χωρίς δίλημμα

Από τους τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στον πρώτο γύρο είχαν πάρει επισήµως θέση ο Ν. Παπανδρέου και ο Σ. Αρναούτογλου υπέρ του Π. Γερουλάνου. Στον δεύτερο γύρο ο πρώτος δήλωσε ότι στηρίζει ∆ούκα. Αυτός που τάχθηκε υπέρ του Ανδρουλάκη ήταν ο Γ. Μανιάτης. Ο τελευταίος είχε πραγµατικό δίληµµα στον πρώτο γύρο λόγω της στενής σχέσης που έχει τόσο µε τον Ανδρουλάκη όσο και µε τη ∆ιαµαντοπούλου. Οπότε στον δεύτερο γύρο απελευθερώθηκε...

Διασώζεται

Η Ρένα ∆ούρου είναι ίσως το µοναδικό κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παράγει πολιτική και έχει καταφέρει να µην εµπλέκεται στον µπουγαδοκαυγά. Εχοντας την ευθύνη του τοµέα της εξωτερικής πολιτικής, βρίσκεται αυτές τις µέρες στην Κύπρο και µάλιστα κάνει επίσκεψη και στην κατεχόµενη Μόρφου. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει συναντήσεις µε την κυπριακή ηγεσία, κυρίως όµως παρουσία στην αντικατοχική πολιτιστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστροµερίτη κ.α.