Βαριά η ατζέντα Χαρδαλιά στο εξωτερικό

Σε ολοµέτωπη επικοινωνιακή «επίθεση» για τη διεθνή προώθηση του brand name της Αττικής προχωρά ο Νίκος Χαρδαλιάς µέσα από µια συνεκτική στρατηγική για την αξιοποίηση των κυριότερων πλεονεκτηµάτων της µεγαλύτερης µητροπολιτικής περιφέρειας της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται µέχρι τα µέσα Νοεµβρίου σε τρεις µεγάλες διεθνείς εκθέσεις, στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Λισσαβώνα. Και µπορεί η παραµονή του να είναι σύντοµη, αλλά το πρόγραµµά του θα είναι εξαιρετικά πυκνό, καθώς θα έχει σειρά στοχευµένων συναντήσεων µε θεσµικούς φορείς, εκπροσώπους τοπικών Αρχών και σηµαντικούς επιχειρηµατίες. Το αφήγηµα του Ν. Χαρδαλιά δεν περιορίζεται στην ανάδειξη της Αττικής µόνο ως ιδανικού προορισµού για όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και ως µιας σύγχρονης µητρόπολης, που προσφέρει µοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισµό, την καινοτοµία, τη νεοφυή επιχειρηµατικότητα, την ψηφιακή µετάβαση, την αγροδιατροφή κ.λπ., δίνοντας παράλληλα έµφαση στην ενίσχυση της βιωσιµότητας και της ανθεκτικότητας.

Σύµφωνα µάλιστα µε αξιόπιστες πηγές της στήλης, αµέσως µετά την παρουσία του στις διεθνείς εκθέσεις ο κ. Χαρδαλιάς θα αναλάβει µια οργανωµένη επικοινωνιακή δράση, προκειµένου να «κωδικοποιηθεί» το σύνολο της πολιτικής που θα ακολουθήσει η περιφερειακή Αρχή για τα πιο σηµαντικά θέµατα που αφορούν στο µέλλον της Αττικής. Τα µηνύµατα, βεβαίως, θα είναι έντονα και προς το εξωτερικό, καθώς για τον περιφερειάρχη αποτελεί βασικό στόχο η προσέλκυση νευραλγικών παικτών της παγκόσµιας αγοράς, που θα δώσουν επιπλέον ενίσχυση στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής.

Ενισχύεται η πολιτική προστασία του ∆ήμου ∆ιονύσου με ένα επιπλέον πολυμηχάνημα… αχρείαστο να είναι!


Πουλέν

Οταν ανέλαβε τα ηνία του ∆ήµου Σαρωνικού ο ∆. Παπαχρήστου, είχε την προσωνυµία «πιτσιρικάς», γιατί ήταν ο νεότερος δήµαρχος. Εναν χρόνο µετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και µε το έργο που έχει παρουσιάσει, δικαίως θεωρείται «άλογο κούρσας». Μάλιστα, ετοιµάζει πυρετωδώς την παρουσίαση των πεπραγµένων του, που είναι δεδοµένο ότι θα… κλέψει τις εντυπώσεις. Εν αναµονή λοιπόν σηµαντικών εξελίξεων στον ∆ήµο Σαρωνικού.

Ποιος επικεφαλής δηµοτικής παράταξης διαδίδει, αν και είναι νωρίς, ότι δεν θα ξανακατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028; Ηδη µέλη της παράταξής του έχουν πάρει το «µήνυµα» και τρέχουν να δουν τι θα κάνουν!


Σύμπραξη δυνάμεων

Σχέσεις καλής γειτονίας αναπτύσσουν οι δήµαρχοι της Ανατολικής Αττικής, µε πρόσφατο παράδειγµα αυτό της συνάντησης του πολύπειρου δηµάρχου Παιανίας, Ισίδωρου Μάδη, µε τον δήµαρχο Παλλήνης, Χρήστο Αηδόνη. Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν ζητήµατα αναπτυξιακών προγραµµάτων, πολεοδοµίας, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας, υποδοµών κοινής ωφέλειας, υπερτοπικών χρήσεων, διαδηµοτικών δράσεων αθλητισµού και πολιτισµού.

Γνώστης

Στοιχεία για την ανησυχητική αύξηση του φαινοµένου της νεανικής εγκληµατικότητας και παραβατικότητας και για την ανάγκη ανάληψης δράσεων από όλους τους φορείς και ιδίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιµετώπισή του παρέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγκληµατικότητας και Παραβατικότητας των Νέων της ΚΕ∆Ε, Μιχαήλ Καραµαλάκης. Ως πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνοµίας και γενικός γραµµατέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι άριστος γνώστης αυτών των ζητηµάτων. Είναι αυτό που λένε «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Ο κ. Καραµαλάκης υπερτόνισε την ανησυχητική αύξηση αυτών των φαινοµένων.

Ποιος πρώην αιρετός προσπαθεί να… τρουπώσει, που έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς σε ελληνική ταινία, για να είναι ξανά στα πράγµατα; Πάντως, θέλει να είναι ψηλά στην αυτοδιοικητική επικαιρότητα διακαώς.


Χρηματοδότηση

Μια σηµαντική χρηµατοδότηση πέτυχε ο δήµαρχος Λεβαδέων, ∆. Καραµάνης. Ο λόγος για την πρόταση του δήµου µε τίτλο «Ενίσχυση προσβασιµότητας πεζών στο πλαίσιο βιώσιµης αστικής κινητικότητας µε αρχές βιοκλιµατικού σχεδιασµού σε πεζοδρόµια», προϋπολογισµού 280.000 ευρώ, που εντάχθηκε προς χρηµατοδότηση.

Επιχειρήσεων συνέχεια

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις καθαριότητας η δηµοτική Αρχή του Γιάννη Πισιµίση στα Βριλήσσια. Ηταν προεκλογική του σηµαία και συνεχίζει να είναι προτεραιότητα για τον ίδιο µια πιο καθαρή πόλη. Επειδή, λοιπόν, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, δεν θα σταµατήσει να οργανώνει τις υπηρεσίες, για να φτάσει στον πήχη που ο ίδιος έχει θέσει.

Θωράκιση

Τη θωράκιση των σχολείων της πόλης προωθεί ο δήµαρχος Ηρακλείου Αττικής, Ν. Μπάµπαλος, ξεκινώντας έλεγχο και κατόπιν αναβάθµιση στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.