«Λαϊκοί δικαστές» χωρίς τεκμηριωμένη απάντηση

Θα ήταν πιο τίµιο εάν οι δυνάµεις της αντιπολίτευσης έβγαιναν ευθέως να παραδεχτούν ότι στην υπόθεση των Τεµπών δεν νοιάζονται για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών, αλλά για το κοµµατικό τους συµφέρον και το πώς θα καταφέρουν να εξουδετερώσουν σε ατοµικό επίπεδο τον σηµερινό πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εδώ και µία οκταετία έχει κερδίσει την εµπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που µπορεί να του χρεώσει κανείς στη διαχείριση ουκ ολίγων γεγονότων. Αν εισέλθουµε και στην ουσία της υπόθεσης των Τεµπών, κανένα κόµµα της αντιπολίτευσης δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην έρευνα της ∆ικαιοσύνης. Ακόµα και σήµερα, οι ίδιοι που κατηγορούν για «συγκάλυψη» τον Κ. Μητσοτάκη, συνδυάζοντας τον ισχυρισµό τους αυτόν µε άθλιους υπαινιγµούς ότι είναι «δολοφόνος», εάν τους ρωτήσεις τι «παραπάνω γνωρίζουν», ώστε να εµφανίζονται ως «λαϊκοί δικαστές» στους δρόµους και στις πλατείες, δεν δίνουν καµία τεκµηριωµένη απάντηση. Γιατί, απλούστατα, δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η εργαλειοποίηση µιας τραγικής υπόθεσης, στην οποία έχουν πέσει πάνω σαν τα «κοράκια», µήπως και κερδίσουν «ψηφαλάκια», εµπορευόµενοι την ευαισθησία του κόσµου. Και αφού το µόνο µέληµά τους είναι αυτό και τίποτε άλλο, µε το να κατηγορούν τον Κ. Μητσοτάκη για «συγκάλυψη» ενώ ακόµη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της ∆ικαιοσύνης, όταν φτάσει η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά δεν είναι «αντάξια» της έως τώρα επικοινωνιακής τους σπέκουλας, τότε θα ξαναβγούν και από πάνω.

Υποψίες και ανησυχίες

∆εν ξέρω ποιοι θα παραβρεθούν στον γάµο του Νικόλαου Ντε Γκρες και της Χρυσής Βαρδινογιάννη, αλλά εκείνο που έπιασαν οι κεραίες µου είναι ότι στα κόµµατα της αντιπολίτευσης ανησυχούν µήπως µετά την ολοκλήρωση του συγκεκριµένου Μυστηρίου επαληθευτούν οι φήµες που έφεραν τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να διεκδικεί και την ψήφο του ελληνικού λαού µέσα από τις εκλογικές λίστες της Νέας ∆ηµοκρατίας. Οι υποψίες τους αυτές αυξάνονται τώρα, που τον βλέπουν να γίνεται «σώγαµπρος» στο Βαρδινογιαννέικο.

Καμιά πενηνταριά παλιόφιλοι

Ο «υπαρχηγός» του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης βρέθηκε προ ηµερών στην πρωτεύουσα του Νοµού Αρκαδίας, την Τρίπολη, προκειµένου να κόψει την πίτα της οργάνωσης του κόµµατος. Η συµµετοχή του κόσµου στη συγκεκριµένη εκδήλωση ήταν εξόχως απογοητευτική. Ζήτηµα είναι εάν µαζεύτηκαν καµιά πενηνταριά νοµαταίοι, προκειµένου να τον ακούσουν στον χαιρετισµό που απηύθυνε. Και αυτοί που πήγαν ήταν κάτι παλιόφιλοι άνω των 60, που τους είχε καλέσει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού. Το όλο θέαµα από κάτι φωτογραφίες που δηµοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο έµοιαζε µε φτωχό συναπάντηµα συνταξιούχων που αναζητούν θέση σε ΚΑΠΗ.

Δεν σήκωσαν ποτέ τους ανάστημα

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην γενικός διευθυντής του κόµµατος Θύµιος Γεωργόπουλος πήρε ανάποδες στροφές όταν άκουσε τον «κοµµατικό υπασπιστή» του Π. Πολάκη, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να εγείρει διάφορα αιχµηρά ερωτήµατα εναντίον της σηµερινής ηγεσίας του Σ. Φάµελλου. Αν και ο Θ. Γεωργόπουλος δεν ανήκει στον κύκλο των ανθρώπων που «γλείφουν» τον Σ. Φάµελλο, εντούτοις ακούγοντας τον Τ. Αλεξιάδη να ρίχνει «µπηχτές» εναντίον της σηµερινής ηγεσίας, όταν ήρθε η σειρά του να πάρει τον λόγο στην Κ.Ε., επιχείρησε µε κοµψό τρόπο να τον «εξουδετερώσει», υπενθυµίζοντας τον τρόπο µε τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν «έβαζε πλάτη» στον Στ. Κασσελάκη, κάνοντας τα στραβά µάτια στις απαιτήσεις του. Ο Θ. Γεωργόπουλος στην παρέµβασή του υπενθύµισε πως ο Τ. Αλεξιάδης, που επί Στ. Κασσελάκη κατείχε δεσπόζουσα θέση στην Οικονοµική Επιτροπή του κόµµατος, φέρεται να µην εµπόδισε το να περιέλθουν σε εξωθεσµικούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη τα προσωπικά δεδοµένα των µελών του ΣΥΡΙΖΑ και οι οικονοµικές τους υποχρεώσεις έναντι της Κουµουνδούρου. Αν έχω καταλάβει καλά, αυτό που ήθελε να τονίσει ο Θ. Γεωργόπουλος είναι ότι ο Τ. Αλεξιάδης, µαζί µε όσους ακόµα λειτουργούσαν ως «θεραπαινίδες» του Στ. Κασσελάκη, δεν ύψωσαν ποτέ το ανάστηµά τους όταν έπρεπε.

Κάτι που όλοι αποφεύγουν να αναδείξουν, κυρίως οι συνδικαλιστές στους σιδηροδρόµους, δεξιοί και αριστεροί, είναι το κατά πόσο το «ξεπούληµα» του ΟΣΕ στους Ιταλούς από την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα το 2016 έναντι πινακίου φακής συνέβαλε στην αποδυνάµωση της ασφάλειας των µετακινήσεων των πολιτών.


Το μακρύ τους και το κοντό τους

Οταν ένα κόµµα λειτουργεί τυχοδιωκτικά, κάτι σαν «σουπερµάρκετ» ή αλλιώς «µπάτε, σκύλοι, αλέστε και αλεστικά µη δίνετε», λογικό είναι κάποια στιγµή, σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, να αναδεικνύονται µε τον χειρότερο τρόπο οι εκ διαµέτρου αντίθετες αντιλήψεις των στελεχών του. Οι συµµετέχοντες στο Κίνηµα ∆ηµοκρατίας του Στ. Κασσελάκη αποτελούν ένα ετερόκλητο σώµα οπαδών, που παραπέµπει σε έναν «ιδεολογικό αχταρµά», µε αποτέλεσµα, όταν προκύπτουν σοβαρά ζητήµατα διαχείρισης ενός γεγονότος, να υποστηρίζει ο καθένας το µακρύ του και το κοντό του. Το βλέπουµε αυτό τις τελευταίες ηµέρες, µε την αντιπαράθεση που ξέσπασε στους κόλπους του Κινήµατος ∆ηµοκρατίας επειδή ο εκπρόσωπος του κόµµατος και προερχόµενος από την Πλεύση Ελευθερίας βουλευτής κ. Χουρδάκης τάχθηκε εναντίον της Συµφωνίας των Πρεσπών και αµέσως διαφώνησε µαζί του η βουλευτής Κ. Μάλαµα.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Ποιοι βουλευτές, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης στην υπόθεση των Τεµπών «άγεται και φέρεται» από τον ΣΥΡΙΖΑ και το αδελφό του κόµµα, τη Νέα Αριστερά;

Διασύνδεση για γέλια

Εντωµεταξύ, στην υπόθεση των Τεµπών κάποιοι επιχειρούν να εµπλέξουν και τον αδερφό του βουλευτή της Νέας ∆ηµοκρατίας στη Λάρισα Μάξιµου Χαρακόπουλου, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. και στις τελευταίες κρίσεις αναβαθµίστηκε. Απέναντι σε αυτή τη γελοία διασύνδεση των γεγονότων η απάντηση είναι πως, εάν ήθελε το Μέγαρο Μαξίµου να «σπρώξει» τον αδελφό του Μάξιµου Χαρακόπουλου στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ., θα φρόντιζε προηγουµένως να κάνει και τον ίδιο υπουργό ή υφυπουργό της κυβέρνησης.