Η εντυπωσιακή Λίβερπουλ από τη μία, και η καταθλιπτική Γιουνάιτεντ από την άλλη συνέθεσαν ένα ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό σκηνικό.

Από τη μια πλευρά του πάγκου ο Κλοπ των 200 νικών, κι από την άλλη ο Σόλσκιερ που δεν ήταν σε θέση να δώσει καν τις απαιτούμενς οδηγίες.

Έτσι, οι Reds διέλυσαν με 5-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί της οποίας δυσανασχέτησαν και άρχισαν να αδείαζουν τις εξέδρες.

Το πρώτο ημίχρονο ο Σαλάχ έγραψε ιστορία. Κατάφερε με το συγκεκριμένο τέρμα να γίνει ο κορυφάιος Αφρικανός σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ σημείωσε σερί 10 αγώνων με γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, το κορυφαίο του σερί με τη Λίβερπουλ στην μόλις τέταρτη φορά που συμβαίνει στα Top-5 πρωταθλήματα.

Δεν ξανάγινε. Tέσσερα γκολ στο ημίχρονο η Λίβερπουλ στη Γιουνάιτεντ

Απίθανα πράγματα συνέβησαν στο πρώτο 45λεπτο. Αυτό που φοβόντουσαν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε πράξη, αφού κόντρα σε μια πραγματικά καλή ομάδα φάνηκαν οι τεράστιες αδυναμίες στην άμυνα. Δυο γκολ ο Σαλάχ, ένα ο Κεϊτά κι ένα ο Ζότα σε ένα α' μέρος που θα περάσει στην ιστορία. Κι όμως, η Μάντσεστερ δεν ήταν κακή από τη μέση και μπροστά, ήταν επικίνδυνη όταν έπαιρνε τη μπάλα,  ενώ έχασε ευκαιρίες.

Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Σαλάχ, πάντως, έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουναίτεντ και μέσα σε διάστημα μόλις 13 λεπτών, χτυπήσε δύο φορές.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής, έγραψε ιστορία σκοράροντας σε τρείς διαδοχικές εμφανίσεις στο «Ολντ Τράφορντ».

Το 38ο λεπτό ήταν αυτό που ξεκίνησαν τα γκολ από τον Αιγύπτιο, σκορπίζοντας την άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων και πετυχαίνοντας μοναδικό ρεκόρ-παράσημο στο «Θέατρο των Ονείρων».

Πίσω όμως το απόλυτο χάος. Μαγκουάιρ – Λίντελοφ έπαιζαν σαν τσακωμένοι, ενώ Μπισάκα και Σο ξεχνούσαν πως έπρεπε να καλύπτουν τις πλευρές τους.

Επίσης, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ φαινόταν υποτονικός και παρουσίασε την ομάδα με δυο χαφ κι έδωσε ευκαιρίες στον αντίπαλο για πάρτι. Οσο για τη συμπεριφορά του από τον πάγκο, εκεί έβαλε τον Φίλαν να δώσει οδηγίες.

Η Μάντσεστερ, λοιπόν, λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, αλλά ο Μπρούνο αν και βρισκόταν σε εξαιρετική θέση κατάφερε, να αστοχήσει.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ είχε ουσία και στην πρώτη επίσκεψη σκόραρε. Στο 5ο λεπτό, ο Σαλάχ εκμεταλλεύθηκε την απουσία των Μαγκουάιρ – Λίντελοφ, έβγαλε στον αμαρκάριστο Κεϊτά κι αυτός εύκολα πέτυχε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Στο 13’ ήρθε το δεύτερο… σοκ στο Ολντ Τράφορντ. Ακόμα μια αδράνεια στην άμυνα και ο Ντιόγκο Ζότα από ασίστ του Άρνολντ σημείωσε το 2-0. Η Μάντσεστερ απάντησε στο 29’ με τον Γκρίνγουντ στη δεύτερη καλή της φάση, αλλά ο Αλισον ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν.

Τα νεύρα, η πίεση από τις εξέδρες, η έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και η απουσία καθοδήγησεης από τον πάγκο έδωσαν την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να διαλύσει τη Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Στο 38’ ήρθε το τρίτο γκολ! Ο Σο ήταν… αλλού, ο Αιγύπτιος βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε. Όχι, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει! Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Σαλάχ βρέθηκε ολομόναχος και πέτυχε το 4-0.

Έπειτα, ήρθε η γκάφα του Γάλλου στο 50ο λεπτό, τραγική αντίδραση της άμυνας και ο Σαλάχ έγραψε ιστορία.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα στο 52’, αλλά όλα κυλούσαν στραβά κι ανάποδα. Το VAR είδε οφσάιντ και η απογοήτευση μεγάλωσε.