Για άλλη μια φορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο δυσφημίζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν γύρω από αυτό.

Η επίθεση στον δικαστή του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που τον ανάγκασε να παραιτηθεί αλλά και οι αποφάσεις που επέλεξαν να πάρουν οι διοικούντες την ΕΠΟ, Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, και τους έχουν φέρει μια ανάσα από την έκπτωσή τους αναφέρονται εκτενώς σε ρεπορτάζ της Daily Mail.

Το δημοσίευμα

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει ένα σκάνδαλο διαφθοράς μετά την επίθεση με μεταλλική ράβδο στο αυτοκίνητο του δικαστή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση που αφορά στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).



Τρία μέλη της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Στέργιος Αντωνίου και ο Κλέαρχος Τζαφέρης, κατηγορήθηκαν για παράβαση του καταστατικού της Ομοσπονδίας για τους κανονισμούς αδειοδότησης 10 συλλόγων της SuperLeague 2, της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την τιμωρία που θα λάβουν εάν κριθούν ένοχοι, αν και έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρόκειται να κρίνει περαιτέρω. Η ΕΠΟ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Αλλά σε μια ανησυχητική ανατροπή, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση είδε το αυτοκίνητό του να βανδαλίζεται έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα «λίγες μόλις ώρες» αφότου επιλέχτηκε.

Πιστεύεται επίσης ότι παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως. Απαντώντας στις επιθέσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι ο εκφοβισμός είναι «η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».



Η δήλωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Γκρεγκ Κλάρκ, πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, οραματίστηκαν μια νέα εποχή με διαφάνεια για το άθλημα στη χώρα.

Ένα καυστικό ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι το ποδόσφαιρο εκεί «διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν όρια». Νόμοι δεν υπάρχουν, το Καταστατικό παραβιάζεται διαρκώς, το ίδιο ισχύει και για τους κανονισμούς της ΕΠΟ».

Τέλος, έγινε αναφορά και στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Άγγελος Χαριστέας στο «Footbal365» για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανάγκη να επέμβουν FIFA και UEFA.