Ο Στιβ Νας υπήρξε σύμβουλος του Κέβιν Ντουράντ, σε ό,τι αφορά τη μηχανική του σουτ του, και του Κάιρι Ίρβινγκ, για τα μυστικά της θέσης του πόιντ γκαρντ, όταν δεν είχε εμπλακεί με τα της προπονητικής στο NBA, αλλά η θητεία του στους Μπρούκλιν Νετς, που παίζουν και οι δύο, έληξε δίχως να δικαιωθούν οι προσδοκίες που συνόδεψαν την πρόσληψή του ως κόουτς της ομάδας από τη Νέα Υόρκη. 

Ο Καναδός είναι πλέον παρελθόν από την ομάδα που δεν κατάφερε να οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας, κυρίως λόγω του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τους απέκλεισε με τους Μιλγουόκι Μπακς στον έβδομο ημιτελικό της Ανατολής το 2021, αλλά και στους Μπόστον Σέλτικς, που τους «σκούπισαν», 4-0, με μειονέκτημα έδρας, στον πρώτο γύρο των Playoffs στην Ανατολή. 


Οι Νετς φέτος έρχουν αρχίσει από άσχημα έως χλιαρά, με ρεκόρ 2-5, ως εκ τούτου έφτασε η ώρα να χωρίσουν τα τσανάκια τους με το 48χρονο πρώην MVP του πρωταθλήματος για δύο σερί χρονιές. Διαφωνία υπάρχει ως προς τον τρόπο που συνέβη η απόλυση, αφού οι πληροφορίες είναι διττές: το ESPN αναφέρει ότι οι Νετς τον απέλυσαν, ενώ ο οργανισμός μιλά για «διαζύγιο» κοινή συναινέσει. 

Ο Ζακ Βον θα αποτελέσει τον προπονητή του Μπρούκλιν στην αναμέτρηση με τους Μπουλς, ενώ οι Νετς φέρονται να εξετάζουν τον τιμωρημένο προπονητή των Μπόστον Σέλτικς, Ίμε Ουντόκα, και τον πρώην προπονητή της Γιούτα Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ. Το ESPN, πάντως, υπογράμμισε ότι οι Σέλτικς θα αποδεσμεύσουν τον Ουντόκα, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε στον οργανισμό της Βοστόνης.