Ενεργός στα τελευταία ματς της Λίβερπουλ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο προσπάθησε να κερδίσει τη θέση του στην αρχική αποστολή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου με το παιχνίδι Κατάρ-Εκουαδόρ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τιτέ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον 31χρονο φορ, μετά την απόφαση που έλαβε. Αντιθέτως, παίρνει μαζί του τον 39χρονο Ντάνιελ Άλβες, που ο μόνος λόγος που συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο -τώρα στην UNAM του Μεξικού- ήταν για να πάει στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του και έκανε το πρώτο βήμα, μπαίνοντας στην προεπιλογή. 

Ο Τιτέ, που ονειρεύεται να γίνει ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας που θα την οδηγήσει στο έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιστορίας της (1958. 1962, 1970, 1994, 2002), δεν πήρε στην αποστολή τον Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες της Άρσεναλ, αλλά και τον τραυματία Φιλίπε Κουτίνιο της Άστον Βίλα. Αποφάσισε να πάρει μαζί του τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Μπρέμερ της Γιουβέντους πίσω από τους Μαρκίνιο, Τιάγκο Σίλβα και Έντερ Μιλιτάο.

Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι της Άρσεναλ συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα, στην οποία κυριάρχησαν 12 παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Premier League. Οι διεθνείς και το προπονητικό τιμ έδωσαν ραντεβού για τις 14 Νοεμβρίου στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Γιουβέντους στο Τορίνο, όπου η Βραζιλία θα πραγματοποιήσει ένα πενθήμερο προπονητικό καμπ πριν αναχωρήσει για την Ντόχα στις 19/11.

Η Βραζιλία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 εναντίον της Σερβίας στις 24 Νοεμβρίου και θα αντιμετωπίσει επίσης την Ελβετία και το Καμερούν στον 7ο όμιλο, ενώ η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ρικάρντο Γκόμες, θα ενταχθεί στο τεχνικό τιμ ως βοηθός του Τίτε.

Οι 26 παίκτες που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Βέβερτον (Παλμέιρας)

Αμυντικοί: Μπρέμερ (Γιουβέντους), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνιελ Άλβες (Πούμας), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

Μέσοι: Μπρούνο Γκιμαράες (Νιουκάστλ), Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λούκας Πακέτα (Γουέστ Χαμ)

Επιθετικοί: Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέντρο (Φλαμένγκο), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης).