Ήταν πραγματικά ένα παιχνίδι, στο στάδιο «974», που η ομάδα που θα νικούσε θα έπαιρνε προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ, ιδιαιτέρως αν υπολογιζόταν η νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής, 2-1, το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο, Μεξικό και Πολωνία έμειναν στο 0-0, στην πρεμιέρα τους για το γ' όμιλο της διοργάνωσης, και για αυτό το σκορ είναι υπεύθυνοι, κατά κύριο λόγο, οι δύο τερματοφύλακες.






Ο Βόιτσιεχ Σέσνι είχε περισσότερη δουλειά στη διάρκεια του παιχνιδιού σε σχέση με τον ομόλογό του, Γκιγέρμο Οτσόα, αλλά ο Μεξικανός πορτιέρε έκανε την απόκρουση της αναμέτρησης. Στο 56' οι Μεξικανοί ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν ένα φάουλ κοντά στην πολωνική περιοχή, όταν ο VAR έδειξε πως στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε ανατραπεί από τον Έκτορ Μορένο. 




Ο Αυστραλός διαιτητής Κρις Μπιθ, που είχε αφήσει τη φάση να περάσει δίχως να σφυρίξει παράβαση, έδωσε την εσχάτη των ποινών. Ο Λεβαντόφσκι ήταν έτοιμος να πετύχει το 78ο γκολ του με την εθνική ομάδα και πρώτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και η μόνη του παρουσία ήταν το 2018, όταν και προκρίθηκε η ομάδα του στην τελική φάση της διοργάνωσης που έγινε στη Ρωσία. 





Ο Οτσόα απέκρουσε το σουτ του Λεβαντόφσκι, κράτησε το μηδέν και, παρά τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες, το σκορ δεν άλλαξε έως τη λήξη. 



Μεξικό (Χ. Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71' Ροντρίγκες), Έ. Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (71' Χιμένες), Βέγκα (84' Αντούνα)
Πολωνία (Σ. Μίχνιεβιτς): Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Σ. Σιμάνσκι (72' Φρανκόβσκι), Ζαλέβσκι (46' Μπιέλικ), Ζιελίνσκι (87' Μίλικ), Λεβαντόφσκι