Η σωτηρία της ψυχής, όπως έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου, είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Για όλους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι στο 65' του παιχνιδιού της Πορτογαλίας με την Γκάνα την Πέμπτη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, και έδειξε τον ουρανό. Δεν χρειαζόταν πολλή προσπάθεια για να γίνει κατανοητό ποιον φανταζόταν. Ήταν ο νεογέννητος γιος του με τη Χεορχίνα Ροντρίγκες, που γεννήθηκε νεκρός, ενώ η δίδυμή του ήταν καλά.

Αυτή η απώλεια του κόστισε τρομακτικά, σε σημείο να επικοινωνήσει με τον ψυχίατρο Τζόρνταν Πίτερσον, ώστε να ανακουφιστεί. Ο Ρονάλντο πέρασε κατάθλιψη, όπως είπε ο Αμερικανός, και χρειαζόταν μια παραμυθία. 


Το γκολ που πέτυχε με την Γκάνα τον κατέστησε το μόνο ποδοσφαιριστή στην Ιστορία που σκόραρε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Το πρώτο γκολ του ήρθε το 2006, όταν σκόραρε, πάλι με πέναλτι, το μόνο τέρμα στην αναμέτρηση με το Ιράν, στη διοργάνωση που έγινε στη Γερμανία. Ο Ρονάλντο είχε δείξει τότε τον ουρανό, αλλά στόχευε τον πρόγονό του: τον πατέρα του, Χοσέ Ντινίς Αβέιρο, ο οποίος πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου 2005 στο Λονδίνο. 

Μάλιστα, για να υπερτονίσει την προσφορά που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη ζωή του, είχε πει το εξής εκπληκτικό: «Ο πατέρας μου δεν είναι ο λόγος που γεννήθηκα φτωχός, αλλά είναι ο λόγος που θα πεθάνω πλούσιος». Βέβαια, με αυτό δεν εννοούσε ότι ήταν συμμέτοχος στην επιτυχία του, αλλά πως, ως αλκοολικός, του έδειξε το δρόμο που δεν έπρεπε να ακολουθήσει.