Παιχνίδι με 25 τελικές προσπάθειες, δύο γκολ, ισάριθμα δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι ήταν αυτό στο «Education City», για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εν τέλει, η ομάδα με τις 9 προσπάθειες στο σύνολο ήταν εκείνη που νίκησε, καθώς είχε την ουσία και τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή στη σύνθεσή της. 








Με το γκολ, άλλωστε, που έβαλε στο 82', ύστερα από κλέψιμό του σε ανυποψίαστο και αφελή αμυντικό, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 77 γκολ στην Εθνική, «κλείδωσε» το σκορ, που ήταν υπέρ της Πολωνίας από το 39', όταν ο φορ της βρήκε τον Ζιελίνσκι για το 1-0,  αλλά κυρίως πέτυχε το πρώτο γκολ του σε Παγκόσμιο Κύπελλο: θα ήταν ανορθογραφία να μην βρίσκεται στην κατηγορία των Γκρέγκορζ Λάτο και Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ. 

Ο Βόιτσιεχ Σέζνι δεν άφησε τους Σαουδάραβες, που είχαν 16 τελικές και 5 εντός εστίας -και έδειξαν ότι, αν και όλα του γάμου δύσκολα, το ατσαλάκωτο κοστούμι τους στο ματς με την Αργεντινή, 2-1, δεν ήταν τυχαίο αλλά... Στιρέλα- να πανηγυρίσουν την επίτευξη ενός τέρματος, αφού έπιασε το πέναλτι, που δόθηκε από χτύπημα του Κρίστιαν Μπιέλικ στον Σαλέχ αλ Σεχρί, του Σαλέμ αλ Νταουσάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ έκανε και δεύτερη εκπληκτική επέμβαση στην ίδια φάση. 


Η Πολωνία πολιορκούνταν ανά διαστήματα, αλλά ήταν εκείνη που, πριν το γκολ του «Λέβα» είχε τα δοκάρια: εκεί κατέληξε η κεφαλιά του Μίλικ στο 63' και η στραβοκλωτσιά του Λεβαντόφσκι τέσσερα λεπτά μετά. 








Με αυτήν τη νίκη των Πολωνών, η Αργεντινή θα αποκλειστεί αν ηττηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:00, από το Μεξικό, καθώς τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Κεντροαμερικανοί θα έχουν πάνω από 3 βαθμούς, τους οποίους θα έχει ταβάνι η «αλμπισελέστε». 

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Μίλικ (71' Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι (85' Αλ Ομπούντ), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46' Αλ Αμπίντ, 90+5' Μπαχμπρί), Αλ Σεχρί (85' Αλ Νταουσαρί).