Η πιο αγωνιώδης ώρα για τους παίκτες του... Πορτογάλου Πάουλο Μπέντο ήταν εκείνα τα βασανιστικά λεπτά αφού είχε τελειώσει το παιχνίδι τους με την Πορτογαλία, στο «Education City», για την τρίτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου







Η Νότια Κορέα επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας, κάνοντας την ανατροπή και μάλιστα στο 90'+1'. Ήταν ένα εκπληκτικό σόλο του Χέουνγκ-Μιν Σον, που έφερε τον Χι-Τσαν Χουάνγκ, αλλαγή στο παιχνίδι από το 66', σε απόσταση βολής από τον Ντιόγκο Κόστα. Ο νέος ήρωας της Νότιας Κορέας δεν αστόχησε, αλλά, παρά το γεγονός ότι οι Ασιάτες κράτησαν το προβάδισμά τους έως το σφύριγμα της λήξης, έπρεπε να γίνει ακόμα κάτι. 





Η Ουρουγουάη προηγείτο 2-0 της Γκάνας και στην ισοβαθμία η Κορέα υπερείχε, παρά το μηδενικό ενεργητικό των δύο ομάδων, επειδή πέτυχε τέσσερα γκολ, ενώ η «σελέστε» έβαλε μόλις δύο. Αν οι Λατινοαμερικανοί σκόραραν, τότε θα έφταναν το +1 και θα άφηναν το συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο εκτός. 





Το παιχνίδι στο «Al Janoub», όμως, έληξε 2-0 και η Κορέα πανηγύρισε την πρόκριση, μία μέρα μετά το έπος της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας. Η τελευταία φορά που προκρίθηκαν μαζί οι δύο ομάδες στη διοργάνωση ήταν το 2010, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η Νότια Κορέα, αξίζει να υπενθυμιστεί, είχε φτάσει στους ημιτελικούς του δικού της Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2002, όταν και αποκλείστηκε 1-0 από τη Γερμανία. 



Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο θα παίξει, κατά πάσα πιθανότητα, με τη Βραζιλία στη φάση των «16». 

Νότια Κορέα (Π. Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81' Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66' Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81' Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν.
Πορτογαλία (Φ. Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεαό), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (81' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82' Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα.