Περίπτωση υψηλής... χοληστερίνης αποδεικνύεται ο τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα πρώτα χόρευε στα πέναλτι που έχαναν οι αντίπαλοι, το δεύτερο που έπιασε στον προημιτελικό με την Ολλανδία αλλά και εκείνο που έστειλε άουτ ο αμυντικός χαφ της Γαλλίας, Ορελιέν Τσουαμενί, έπειτα έδειξε το... γάντι στους «τρικολόρ», το οποίο έβαλε στο ύψος των γεννητικών οργάνων του μετά τη βράβευσή του ως του κορυφαίου τερματοφύλακα του τουρνουά και τώρα... κορόιδεψε τον Κιλιάν Εμπαπέ. 



Ουδείς, βεβαίως, ξέρει αν, στην παρέλαση των πρωταθλητών κόσμου Αργεντινών ο Μαρτίνες αυτοσαρκαζόταν, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο 24χρονος, αφού είχε τα γενέθλιά του την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, στράικερ του έβαλε τρία γκολ και ευστόχησε σε ισάριθμα πέναλτι, πάντως ο τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής, που έκανε την κορυφαία απόκρουση σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και μία από τις πιο σημαντικές όλων των εποχών στο τετ α τετ με τον Κόλο Μουανί στο 119', κρατούσε ένα κουκλάκι που είχε «ντύσει» με το χάρτινο πρόσωπο του Εμπαπέ

Εξάλλου, οι πανηγυρισμοί των Αργεντινών διανθίστηκαν από τα δευτερόλεπτα που κρατήθηκε σιγή για τη... μνήμη του Γάλλου φορ.