Οι Ιάπωνες, που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ υπενθύμισαν την ανθρωπιστική τάση τους, με το καθάρισμα των κερκίδων, δεν προβαίνουν σε πράξεις άμιλλας μόνο για να φαίνονται. 
Το 2022 επέστρεψαν απωλεσθέν ποσό της τάξης των τεσσάρων δισεκατομμυρίων γεν, που είναι ρεκόρ.  Το ποσό των, για την ακρίβεια, 3,99 δισ. γεν αντιστοιχεί σε 28,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Φυσικά, λόγω και της Covid-19, τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν πολλά περισσότερα, για την ακρίβεια 600 εκατομμύρια γεν. 

Από το ποσό η Αστυνομία επέστρεψε στους κατόχους του περίπου 3 δισ. γεν ενώ άλλα 480 εκατ. δόθηκαν ως εύρετρα που είναι 5% με 20% βάσει του νόμου. Αν δεν αναζητήσει κανένας τα χρήματα μέσα σε τρεις μήνες, επιστρέφονται σε αυτόν που τα βρήκε, αλλά αν δεν τα ζητήσει ούτε αυτός, δύο μήνες αργότερα πηγαίνουν στα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνολικά το 2022 βρέθηκαν περίπου 3,43 εκατ. αντικείμενα. Επρόκειτο κυρίως για άδειες οδήγησης, ταυτότητες, κάρτες για τα μέσα μεταφοράς, γάντια και άλλα αξεσουάρ και, φυσικά, πορτοφόλια.

Το μεγάλο ποσό που χάθηκε είναι μια ένδειξη ότι στην Ιαπωνία τα μετρητά εξακολουθούν να κυκλοφορούν πολύ, σημειώνει ο «Guardian», αλλά και ότι τα μέτρα για την πανδημία υποχωρούν και ο κόσμος κυκλοφορεί ξανά.