Ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε χατ τρικ σε λιγότερο από επτά λεπτά και οδήγησε τη Ρεάλ σε θρίαμβο 6-0 επί της Βαγιαδολίδ πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Copa del Rey.

Ο πρώτος αγώνας του Καρίμ Μπενζεμά στο φετινό Ραμαζάνι τον βρήκε ξανά σεληνιασμένο, αφού σημείωσε χατ τρικ σε 6,5 λεπτά και οδήγησε τη Ρεάλ στο άνετο 6-0 επί της Βαγιαδολίδ για την 27η αγωνιστική της La Liga.

Η Ατλέτικο νίκησε σε ένα καθοριστικό για την έξοδό της στο Champions League παιχνίδι τη Μπέτις με γκολ στο 86′. Σε ένα ματς που και η ισοπαλία δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα, αφού διατηρούσε την Ατλέτικο στο +6 από την Μπέτις, οι ροχιμπλάνκος βρήκαν το χρυσό γκολ από τη χρυσή αλλαγή του Τσόλο Σιμεόνε, τον Άνχελ Κορέα στο 86′ και η διαφορά από τους πέμπτους Σεβιγιάνους πέταξε στους εννέα πόντους.

Δεύτερη συνεχής εντός έδρας ήττα για την Παρί, που βλέπει τις Λανς και Μαρσέιγ να πλησιάζουν στους έξι πόντους. Η ατμόσφαιρα στο Παρίσι μυρίζει μπαρούτι. Δεν έφτανε ο νέος πρόωρος αποκλεισμός στο Champions League ήρθε και η δεύτερη σερί ήττα στο Παρκ ντε Πρενς, αυτή τη φορά από τη μέτρια φέτος Λιόν, να εντείνει τις αποδοκιμασίες προς παντός υπευθύνου.

Η Νιούκαστλ ήταν καταφανώς ανώτερη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τα γκολ των Γουίλοκ και Γουίλσον στο δεύτερο μέρος νίκησε με 2-0 έπιασε στην 3η θέση τους κόκκινους διαβόλους, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για έξοδο στο Champions League.

Μία κεφαλιά του στόπερ Αγκέρντ στο 25ο λεπτό ήταν αρκετή για την Γουέστ Χαμ να υποτάξει με 1-0 την ουραγό Σαουθάμπτον και να κάνει άλμα σωτηρίας, ανεβαίνοντας έναν πόντο πάνω από την τελευταιά τριάδα της βαθμολογίας.

Η Βιγιαρεάλ πήρε το ντέρμπι της τετράδας με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και το 2-0 "ψαλίδισε" στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά των δύο ομάδων στη La Liga.

Με τους Ραφαέλ Λεάο (2 γκολ) και Μπραχίμ Ντίαθ (1 γκολ - 1 ασίστ) να κάνουν όργια στο χορτάρι, η Μίλαν πάτησε με 4-0 εκτός έδρας την -σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια- Νάπολι και την... προειδοποίησε ενόψει των δύο επικείμενων ραντεβού τους στα προημιτελικά του Champions League.

Η Ρόμα επιβλήθηκε με 3-0 της Σαμπντόρια και διατηρήθηκε στην τετράδα της Serie A έπειτα από την 28η αγωνιστική, στη μάχη για το Champions League.

Η Λάτσιο εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Ίντερ, επικράτησε -κόντρα στη ροή του αγώνα- της Μόντσα με 2-0 και ξέφυγε στη 2η θέση της Serie A.

Η Μονακό επικράτησε της Στρασμπούρ με 4-3 έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι και παρέμεινε σε επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται σε θέσεις Champions League.

Δείτε τα βίντεο:

Μπενζεμά: Tο τρίτο γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Ρεάλ!

La Liga: Τα highlights της 27ης αγωνιστικής

Ligue 1: Τα highlights της 29ης αγωνιστικής

Ατλέτικο-Ρεάλ Μπέτις 1-0: Κλειδώνει Τσάμπιονς Λιγκ με Κορέα!

ΠΣΖ – Λυών 0-1 : Η Λυών νίκησε το φάντασμα της Παρί

Νάπολι – Μίλαν 0-4: Υγιεινός περίπατος στο νότο