«Ένα μεγάλο κόμπο στο στομάχι» είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα ότι είχε η Μάντσεστερ Σίτι μετά τους περυσινούς ημιτελικούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ύστερα από την παράσταση το βράδυ της Τετάρτης, 17 Μαΐου, στο «Etihad», με το 4-0 για το δεύτερο ημιτελικό του Champions League, ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα στην Ιστορία της ομάδας, ο κόμπος δεν υπάρχει πια. 

Η Μάντσεστερ Σίτι εξοστράκισε τον περυσινό αποκλεισμό, χτυπώντας τη Ρεάλ σαν... χταπόδι στο ξύλο. Μετά το 1-1 του «Μπερναμπέου», είχε το ελαφρύ προβάδισμα, αλλά αυτό που συνέβη στο πρώτο εικοσάλεπτο γίνεται να παρομοιαστεί μόνο για βασανιστήριο, καθώς οι «μερένχες», που με προθυμία έδωσαν στους παίκτες του Καταλανού όλο το χώρο για να παίξουν, δεν είδαν το φως του ήλιου. 

Επιπλέον, η Σίτι δεν ήταν τόσο αφελής όσο στον περυσινό πρώτο ημιτελικό, όταν νίκησε τη Ρεάλ 4-3 ενώ ήταν σαφώς καλύτερη και, παίζοντας εντός έδρας, η υποστήριξη από τους φιλάθλους ήταν η κηροζίνη που έκανε το όχημά της πυραυλοκίνητο. Η «βασίλισσα», στο μάλλον τελευταίο παιχνίδι του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της, υπήρξε αρκετά τυχερή ώστε να μη φάει γκολ έως το 22', αλλά βρήκε τον μπελά της από τον Μπερνάρντο Σίλβα, που άνοιξε το σκορ και πέτυχε, με κεφαλιά, το δεύτερο γκολ στο 37', μετά το δοκάρι του Τόνι Κρόος, ώστε να βάλει ταφόπλακα, στην πραγματικότητα, μια και το γήπεδο κατηφόριζε, στις πιθανότητες πρόκρισης της ισπανικής ομάδας. 

Το τρίτο γκολ, στο 76', χρεώθηκε στον Μανουέλ Ακάντζι, ενώ ο Χούλιαν Άλβαρες, που μπήκε αλλαγή, έβαλε το τέταρτο στις καθυστερήσεις. 

Η Σίτι φτάνει στον τελικό για δεύτερη φορά, μετά το 2021, δηλαδή, όταν έχασε από την Τσέλσι. Στις 10 Ιουνίου θα ανταμώσει στην Κωνσταντινούπολη με την Ίντερ, με την αγγλική ομάδα να θεωρείται τεράστιο φαβορί για την επικράτηση. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να κάνει το τρεμπλ που έκανε το 1999 η Γιουνάιτεντ, αφού της απομένουν, ουσιαστικά, τρία ματς: ένα ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το τρόπαιο του πρωταθλητή Αγγλίας, ο τελικός του Κυπέλλου στις 3 Ιουνίου, απέναντι στη συντοπίτισσά της Γιουνάιτεντ, και το παιχνίδι με την Ίντερ.