Δεν χρειαζόταν καν να αρχίσει το παιχνίδι του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης για να καταστεί σαφές, από τις έξωθεν μαρτυρίες, ότι τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και η διοίκηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αρίστευσαν στη διοργάνωση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άλλωστε, ήταν πεπεισμένος ότι ο Πειραιάς θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, έφερε στους «πολίτες» τον τέταρτο φετινό τίτλο τους, ύστερα από την επικράτηση 5-4 στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να λήγει 1-1 και να μη διεξάγεται παράταση.

Αυτό το τρόπαιο που σήκωσε στο φαληρικό ουρανό ο Κάιλ Γουόκερ είναι το πρώτο Super Cup που κατακτούν οι «πολίτες», οι οποίοι, πλέον, προτού μπει ο πλανήτης στο δίσεκτο, στοχεύουν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα κάνει τους φετινούς τίτλους τους πέντε και θα καταστήσει το 2023 μια ιστορικά καλή χρονιά γι’ αυτούς.



Οι Άγγλοι, βεβαίως, άλλο που δεν ήθελαν για να επισκεφτούν την Αθήνα. Ήταν εξαρχής δεδομόμενο ότι οι οπαδοί της Σίτι θα ήταν περισσότεροι από εκείνοι της Σεβίλλης -και στα βίντεο που μοιάζουν με χρονογραφήματα, καθίσταται σαφές. Σαφέστερος, δε, είναι ο αριθμός ικανοποίησης από τον ήλιο, τη θάλασσα, αλλά και το γήπεδο, το οποίο επιδέχθηκε αλλαγές και κέρδισε σε επιβολή και ομορφιά. Ώσπου να φτάσουν εκεί οι ομάδες, όμως, οι εντυπώσεις για τον τελικό είχαν κριθεί.

Λίγο, το να συνομολογούν οι αξιωματούχοι της Μάντσεστερ Σίτι ότι επρόκειτο για ένα άρτια διοργανωμένο event και το να δηλώνει ο Βίκτορ Όρτα, αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης, σοκαρισμένος από το ότι κάθε λεπτομέρεια είχε αναγνωστεί και έγινε κατορθωτό να λειτουργήσει προς όφελος της διοργάνωσης, δεν το λες. Ο Πειραιάς, εν ολίγοις, θέτει υποψηφιότητα και για μελλοντικές μεγάλες διοργανώσεις. Ο καιρός από τον Μάιο είναι μούρλια, το γήπεδο είναι στολίδι και οι ομάδες της ΠΑΕ και του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανέδειξαν την τεχνοτροπία και την τεχνογνωσία τους προς όφελος των ομάδων και κυρίως του κόσμου που απήλαυσε κατά το δοκούν την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, σε μία πόλη με φανερούς θησαυρούς και ομορφιές, που μοιάζει να χορεύει τάνγκο με το καλοκαίρι.

«Έχουμε εκπλαγεί με το πόσο καλά οργανωμένη είναι κάθε λεπτομέρεια. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, ως φιλοξενούμενοι του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Κάρλος Αρόγιο.

Η συνεργασία της UEFA, με τον Ολυμπιακό και το γήπεδο Καραϊσκάκη απέδωσε στο έπακρο, για μια διοργάνωση που για πρώτη φορά πραγματοποίησε ένας σύλλογος και όχι η Ομοσπονδία.

Οι δράσεις εκτός γηπέδου έγιναν επίσης θερμά αποδεκτές, όπως στην πλατεία Κοραή με τη μετάδοση του ματς σε γιγαντοοθόνη.

Η UEFA έβαλε τον υψηλότερο δυνατό βαθμό σε όλα τα οργανωτικά θέματα αλλά και σε αυτά της ασφαλείας. Την ώρα του τελικού και κατά τη διάρκεια των εκπομπών, το MEGA ήταν πρώτο στις προτιμήσεις με ποσοστά που ξεπέρασαν το 30%.

View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)