Όλα έτοιμα για τη μεταγραφή του Ναζ Μήτρου Λονγκ στον Ολυμπιακό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ολίγου οι Ερυθρόλευκοι τα βρήκαν και με τον παίκτη αλλά και με την Ζαλγκίρις και όλα πλέον παίρνουν τον δρόμο τους…

Ουσιαστικά απομένει μονάχα η επίσημη ανακοίνωση που θα δώσει ερυθρόλευκη φανέλα στον 30χρονο γκαρντ. Κλειδί για το deal; Το γεγονός ότι η Ζαλγκίρις και ο παίκτης χώρισαν εύκολα. Οι Λιθουανοί δεν απαίτησαν κάποιο «buyout», ο Μήτρου Λονγκ προφανώς άφησε κάποια χρήματα –που θα τα βρει στον Ολυμπιακό- και το ένα, έφερε το άλλο.

Θυμίζουμε ότι ο 30χρονος μέσα στις επόμενες εβδομάδες περιμένει στα χέρια του, το ελληνικό διαβατήριο (η μητέρα του είναι Ελληνίδα), σε μια εξέλιξη που προφανώς δημιουργεί συνθήκες asset στο μεγάλο λιμάνι.

Διότι έψαχνε έναν παίκτη ο Ολυμπιακός για να γεμίσει τη περιφέρεια του, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος έστω με κόστος να είναι ο 9ος ξένος του ρόστερ. Και βρήκε κάποιον επιπέδου Euroleague με ελληνικό διαβατήριο που θα μπορεί και να μεγαλώσει το rotation της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση αλλά και να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα αδιαφορώντας για τον περιορισμό της θέσης των ξένων.

Δεν επέλεξε τυχαία ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Μήτρου Λονγκ ακόμη και αν ήξερε ότι ο συγκεκριμένος στη Euroleague δεν μπορεί να αγωνιστεί ως το τέλος του 2023. Παίρνει έναν παίκτη κορμού ο Ολυμπιακός με αυτό το deal. Και μάλιστα παίκτη που έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα του.

Πηγή: to10.gr