Euro 2024: Πώς η Εθνική Ελλάδας χάλασε ένα τέλειο αριθμητικό παράδοξο - Μετακίνησε τον… Ωροσκόπο από τον Ζυγό
Η Εθνική ομάδα χάλασε την ακολουθία των ζυγών αριθμών στον όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2024
Απαραίτητο είναι το νήμα να πιαστεί από το αριθμητικό τέλος του δεύτερου ομίλου για τους προκριματικούς στο Euro 2024, στον οποίο συμμετείχε η Εθνική Ελλάδας μαζί με τις Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Δεν είναι άλλο (αυτό το τέλος) από τη βαθμολογία του ομίλου: Γαλλία 22, Ολλανδία 18, Ελλάδα 13, Ιρλανδία 6, Γιβραλτάρ 0. Εξαρχής, κάτι μοιάζει διαφορετικό από τα υπόλοιπα: οι πόντοι που μάζεψε η Εθνική ομάδα στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει στη Γερμανία, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.
Είναι ο μόνος μονός αριθμός. Ο ένας βαθμός που πήρε στην «OPAP Arena» με τη Γαλλία, το 2-2 της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου, ήταν η μόνη ανωμαλία του ομίλου. Αν μετρούσε στο τέλος η προσπάθεια του Κίνγκσλεϊ Κομάν, για την οποία τόση σπέκουλα έγινε και οι Γάλλοι το μόνο που δεν έκαναν ήταν επίσημο διάβημα στη FIFA, το ποδοσφαιρικό οικοσύστημα θα βρισκόταν για πρώτη φορά ενώπιον ενός τέλειου ομίλου.
Ο όμιλος, αν δεν δρούσαν δίκην αντάρτικου οι Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης, θα ήταν ένας λόγος για να φαντάζεται ο αναγνώστης ιδιαίτερα ικανοποιημένο τον Λεονάρντο της Πίζας, τον περίφημο μαθηματικό Φιμπονάτσι, η ακολουθία του οποίου είναι ένα σημείο αναφοράς στην αριθμητική και, γενικώς στα μαθηματικά. Η Εθνική χάλασε, την τελευταία στιγμή, κάτι που δεν έγινε - και ακόμη δεν έχει γίνει.
Με νίκη της επί της Ελλάδας, η Γαλλία θα είχε 24 βαθμούς, η Ολλανδία 18, η Εθνική 12, η Ιρλανδία 6 και το Γιβραλτάρ 0. Η Γαλλία θα είχε 8 νίκες, η Ολλανδία 6, η Ελλάδα 4, η Ιρλανδία 2 και το Γιβραλτάρ 0. Η Γαλλία θα είχε 0 ήττες, η Ολλανδία 2, η Ελλάδα 4, η Ιρλανδία 6 και το Γιβραλτάρ 8.
Η «μουντζούρα» που άφησε το συγκρότημα του Γουστάβο Πογέτ δεν αφορά μόνο στους «τρικολόρ», αλλά και τον ίδιο τον κόσμο της αριθμητικής. Η τελειότητα αυτού του αριθμητικού παραδόξου με τους ζυγούς αριθμούς αναζητείται και επιζητείται, με το παραπεμπτικό να βρίσκεται στις καλένδες.