Με συνολικά 22 πόντους διαφορά κρίθηκαν τα πέντε παιχνίδια που έγιναν την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, για τη Euroleague και με τα οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της 12ης αγωνιστικής στη Euroleague. 

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να στείλει το τελευταίο σουτ με την Αναντολού Εφές στην παράταση, αλλά ο Ντίνος Μήτογλου αστόχησε και το τελικό 81-78 παρέμεινε, δεν έγινε, όμως, το ίδιο στο Βελιγράδι, όπου ο Μάικ Τζέιμς πήρε την κατάσταση πάνω του και δεν άφησε τη Μονακό να χάσει από την Παρτίζαν στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Τα δύο τρίποντα του Αμερικανού μέσα σε 22'', μαζί με την αβλεψία του Τζέιμς Νάναλι ο οποίος πήγε να βάλει ένα λέι απ με 10'' να απομένουν -και ενώ ευστόχησε στις δύο βολές άφησε πολύ χρόνο στο ρολόι, έφεραν την ανατροπή, παρ' όλα αυτά η Παρτίζαν νίκησε 89-85 στην παράταση (72-72 κ.δ.) και πανηγύρισε την έκτη νίκη της στη διοργάνωση. 









Επίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από το ΣΕΦ, όπου νίκησε 77-71 τον Ολυμπιακό, ενώ η Άλμπα Βερολίνου είδε άσπρη μέρα, νικώντας σε παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος τη Ζάλγκιρις Κάουνας 64-62. Οι Λιθουανοί επιδόθηκαν δυνητικά σε αυτοχειρία, αφού προηγήθηκαν με 1'37'' 59-62, είχαν την ευκαιρία να "σκοτώσουν" το παιχνίδι με τρίποντο του Ουλάνοβας, ο οποίος έκανε το λάθος ενδιαμέσως του δίποντου του Τίεμαν στα 39'' και του τρίποντου του Μάτισεκ στα 6'', ενώ αστόχησε και στο τελευταίο σουτ που επρόκειτο να δώσει τη νίκη στη Ζάλγκιρις. 





Τέλος, η Μπάγερν Μονάχου, που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, έχει πάρει την... ανιούσα, αφού το 91-84 επί της Αρμάνι Μιλάνο ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη της, και από τις ομάδες στο τέλος της κατάταξης έχει φτάσει, πια, στο 6-6, ρεκόρ που έχουν η Εφές, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Παρτίζαν. Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν επίσης με παράταση και ένα... εξοργιστικό τρίποντο του Σερζ Ιμπάκα στη λήξη του χρόνου της κανονικής διάρκειας, που έφερε το ματς στο 76-76. 



Το πανόραμα της Euroleague (5/12)


Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής (Τρίτη 5 Δεκεμβρίου): Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 81-78, Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 71-77, Άλμπα Βερολίνου-Ζάλγκιρις Κάουνας 64-62, Μπάγερν Μονάχου-Αρμάνι Μιλάνο 91-84, Παρτίζαν-Μονακό 89-85. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου: 21:15 Βιλερμπάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ, 21:30 Βίρτους Μπολόνια-Μπαρτσελόνα, Βαλένθια-Ερυθρός Αστέρας, Μπασκόνια Φενέρμπαχτσε.