Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πέναλτι που έχουν καταλογιστεί ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Και μάλιστα το viral στιγμιότυπο έγινε στο «βασίλειο του Κριστιάνο Ρονάλντο», το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Αντίπαλοι η Αλ Χαζέμ και η Αλ Φατέχ, ομάδες που βρίσκονται στη 18η (και τελευταία) και στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πρωταθλήματος. Σε μια ανύποπτη στιγμή και με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε με άνεση την μπάλα σε φάση προπόνησης και ξαφνικά είδε συμπαίκτη του να τρέχει προς το μέρος του και να ακουμπάει την μπάλα με το χέρι!

Ο λόγος για τον αμυντικό Φαχάτ αλ Χάρμπι, ο οποίος αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Γιάκομπ Ρίνε αλλά και όσους βρίσκονταν στο γήπεδο, υποχρεώνοντας τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίσει το εμφανές πέναλτι.

Δείτε το απίθανο στιγμιότυπο:

Η απίθανη φάση στη Saudi Pro League μας θύμισε ένα πολυσυζητημένο στιγμιότυπο στη δική μας Super League που είχε προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις όχι μόνο για την ιδιαιτερότητά του, αλλά και για την εξήγηση που είχε δώσει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ για το μη καταλογισμό πέναλτι, δικαιώνοντας τον διαιτητή που δεν είχε στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Όταν ο Ινσούα αγκάλιασε σε αγώνα της ΑΕΚ την μπάλα αντί για τον Μπάρκα!

Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Εμανουέλ Ινσούα είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Βασίλη Μπάρκα για απόκρουσή του σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά πάνω στον ενθουσιασμό του… αγκάλιασε αντί για τον συμπαίκτη του την μπάλα κι ενώ το παιχνίδι δεν είχε διακοπεί!

Ο Κλάτενμπεργκ είχε υποστηρίξει στην ανάλυσή του ότι το άγγιγμα της μπάλας από τον Αργεντινό αμυντικό ήταν τυχαίο και δεν στοιχειοθετούσε παράπτωμα άξιο για να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών.

Θυμηθείτε στο 08.06 του βίντεο που ακολουθεί τόσο το απίθανο στιγμιότυπο όσο και το σχόλιο του Άγγλου αρχιδιαιτητή:



Το παραπάνω βίντεο, βέβαια, προκαλεί και ένα είδος μελαγχολίας, καθώς τουλάχιστον όσο υπήρχε ο Κλάτενμπεργκ στην ηγεσία της ΚΕΔ, είχε το θάρρος να ενημερώνει τους Έλληνες φιλάθλους για τις επίμαχες αποφάσεις των διαιτητών, ενώ η κοινή γνώμη μπορούσε να ακούει και τους ηχητικούς διαλόγους των διαιτητών με το VAR. Γιατί τις τελευταίες δύο σεζόν κυριαρχεί το… απόλυτο σκοτάδι!