Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για λύση της συνεργασίας της με τον Μπεν ΜάκΛεμορ μπορεί να συνοδευόταν από ερωτήματα, που αφορούσαν κυρίως στο γιατί συνέβη σε αυτό το χρονικό σημείο, ειδικά από τη στιγμή που ο 30χρονος από το Μιζούρι των ΗΠΑ έπεσε θύμα κλοπής το πρωί της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου, στις 6:30, όμως οι επαΐοντες αναγνώρισαν, σε αυτήν την ανακοίνωση, ότι το χτένι δεν γινόταν να υπερκεράσει τον κόμπο. 

Αυτό που πρόλαβε να τρυγήσει ο ΜάκΛεμορ, κατά την τετράμηνη θητεία του στην "Ένωση", με την οποία συμφώνησε στις 6 Αυγούστου, ήταν η... νυχτερινή Αθήνα. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η κλοπή εις βάρος του έγινε στοχευμένα, επειδή οι δράστες γνώριζαν ότι ο Αμερικανός είναι νυχτερινός τύπος. Ο ΜάκΛεμορ φέρεται να έφτασε στο σπίτι του εκείνη την ώρα, με τους κλέφτες να πετυχαίνουν την αρπαγή του πορτοφολιού του, του κλειδιού του αυτοκινήτου του και του κλειδιού του διαμερίσματός του.

Το θέμα δεν πέρασε στα ψιλά, αφού η Αστυνομία κατέφτασε στο σημείο, άρα ήταν δεδομένο πως θα γνωστοποιούνταν. Αυτή η εξέλιξη φέρεται να δυσαρέστησε ιδιαιτέρως τους διοικούντες τη ΚΑΕ, οι οποίοι έχουν κάνει πολλάκις τα στραβά μάτια αυτό το τετράμηνο σε ό,τι αφορά την κλίση του ΜάκΛεμορ προς τη νύχτα και τα συχνά ξεπορτίσματα, τα οποία πολλάκις επιχειρούσε ο μπον βιβέρ Αμερικανός. Μάλιστα, αυτό αντανακλούσε στο αγωνιστικό κομμάτι και ο Ζουάν Πλάθα δεν είναι ένας προπονητής που επρόικειτο να το αφήσει να περάσει έτσι, λες και ήταν... Δευτέρα. Ο ΜάκΛεμορ έμεινε εκτός της εξάδας των ξένων που ο Πλάθα δήλωσε στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ για την Basket League, δηλαδή το 90-70 επί του ΠΑΟΚ για την 8η και το 91-89 επί του Αμαρουσίου για τη 10η αγωνιστική. 



Ο ΜάκΛεμορ, που έπειτα τόνισε ότι βρισκόταν σε σπίτι φίλων του και δεν ήταν σε κλαμπ, είχε ήδη δυσαρεστηθεί με αυτήν την εξέλιξη, γι' αυτό, κιόλας, η ΑΕΚ στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για κοινή συναινέσει, και μάλιστα σε εισαγωγικά, αποχώρηση. Ο ΜάκΛεμορ έπαιξε πέντε παιχνίδια στο Champions League της FIBA, με μέσο όρο 9,2 πόντους, 3,4 ριμπ. και 1,6 ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ είχε και 9,7 πόντους με 3,9 ριμπάουντ σε οκτώ ματς της Basket League. To κορυφαίο παιχνίδι του ήρθε νωρίς στη χρονιά, στην ευρεία νίκη της ΑΕΚ στα Λιόσια επί του Απόλλωνα Πάτρας (100-70), αφού έβαλε 26 πόντους (με 5 στα 5 τρίποντα) σε 17 λεπτά. 



Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: Η ΑΕΚ BETSSON ΒC ανακοινώνει την “κοινή συναινέσει” λύση της συνεργασίας της με τον Μπεν Μάκλεμορ. Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC εύχεται στον αθλητή κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.