Ο Πεπ Μελ είναι η επιλογή της διοίκησης του ΟΦΗ για τον αντικαταστάση του Ντραμπράουσκας στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μετά το "ναυάγιο" που προέκυψε στην υπόθεση του Κόουλμαν, οι Κρητικοί επέλεξαν τον Ισπανό τεχνικό.

Προπονητής του Σέρχιο Αραούχο στη Λας Πάλμας τη σεζόν 2020/21 ο Πεπ Μελ 


Ερχόμενος στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ, ο Ισπανός προπονητής θα βρει κ έναν παλιό του γνώριμο από τη κοινή θητεία τους στη Λας Πάλμας, τον Σέρχιο Αραούχο. Ο επιθετικός της ΑΕΚ, έκανε απίστευτη χρονιά τη σεζόν 2020/21 με τη φανέλα της Λας Πάλμας υπό την καθοδήγηση του Πεπ Μελ στον πάγκο, πετυχαίνοντας 11 γκολ σε 29 παιχνίδια με τη ομάδα να τερματίζει στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα της La Liga 2. 

Σπουδαίο βιογραφικό για τον Πεπ Μελ σε Ισπανία και... Premier League

Ο Ισπανός προπονητής με πολυετή καριέρα στην Ισπανία, φεύγει για δεύτερη φορά από τη χώρα του, με την πρώτη φορά να είναι το 2014 για χάρη της Γουέστ Μπρομ στην Premier League όπου έκατσε στον πάγκο της από τη μέση της χρονιάς και μετά, για 17 παιχνίδια συνολικά, καταφέρνοντας όμως να την κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία. Έχει προπονήσει επίσης μεταξύ άλλων, τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, τη Ρεάλ Μπέτις αλλά και από δύο φορές τις Αλαβές, Χετάφε και Ράγιο Βαγιεκάνο. Η τελευταία ομάδα του 60χρονου προπονητή ήταν η Μάλαγα.