Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να κατακτήσει το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αφού στον ημιτελικό της διοργάνωσης, που πέρασε μπάι, νίκησε 3-0 την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς από την Ιαπωνία. 

Η Ουράβα φάνηκε ότι θα έβαζε δύσκολα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία, όμως, είναι πολύ έμπειρη για να της ξεγλιστρά νίκη σε τέτοιου είδους ματς από τα χέρια. Απέναντι στον αφελή (πλην μεταδοτικό) ιαπωνικό ενθουσιασμό παρέταξε χτύπημα σε καίριο σημείο, δηλαδή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος, όταν ο Μάριους Χοϊμπράτεν, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Οι Ιάπωνες μπήκαν για να πιέσουν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και ο Έντερσον έβγαλε εύκολο μεροκάματο και οι "πολίτες" είχαν άφθονες ευκαιρίες στο τρανζίσιον. Δικλίδα μπήκε στο 52', αφού η πάσα του Γουόκερ στον Κόβατσιτς, στην αντεπίθεση, ήταν μισό γκολ, όσο και το πλασέ αυτοπεποίθησης του Κροάτη. 



Η Σίτι εξασφάλισε τη νίκη στο 59', με τον Μπερνάρντο Σίλβα να έρχεται ως τρέιλερ για να πετύχει το τρίτο γκολ με καραμπόλα. 



Την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, στις 20:00, η Σίτι θα παίξει με τη Φλουμινένσε, που τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, νίκησε στο δικό της ημιτελικό 2-0 την Αχλί από τη Σαουδική Αραβία, στο γήπεδο που έχει πάρει το όνομα του βασιλιά Αμπντουλάχ, με στόχο να πάρει το πέμπτο φετινό τρόπαιό της. Πλην του League Cup, της Premier League και του Champions League, η ομάδα του Γκουαρδιόλα κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup στα πέναλτι, στον τελικό με τη Σεβίλλη στο Καραϊσκάκη, ενώ της διέφυγε μόνο το Charity Shield, δηλαδή το αγγλικό Super Cup, στο οποίο ηττήθηκε, επίσης στα πέναλτι, από την Άρσεναλ.