Μια μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός την περασμένη Δευτέρα (18/12) κόντρα στον Πανσερραϊκό για τηγν 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το μοναδικό γκολ έβαλε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ενεργοποιήθηκε τελευταία και δείχνει ξανά την κλάση του.

Στα 36 του πλέον Μαροκινός μπόμπερ, αλλά δείχνει πως η τέχνη δεν ξεχνιέται. Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός, τον έφερε στον Πειραιά.

Στα 32 προς τα 33 του χρόνια τότε ο Ελ Αραμπί άφησε τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια του Κατάρ για να γυρίσει στην Ευρώπη. Τα στατιστικά του εντυπωσιακά καθώς σε κάθε σεζόν έβαζε από 20 γκολ και πάνω, μοιράζοντας και πολλές ασίστ.
Δεν άργησε ο Ολυμπιακός και οι φίλοι του να το διαπιστώσουν. Για να φτάσει τώρα σε σημείο να έχει 91 γκολ σε 211 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με 24 ασίστ.

Το τελευταίο ήταν απέναντι στον Πανσερραϊκό, το οποίο στην οικονομία του πρωταθλήματος θα είναι σημαντικό, καθώς έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν το δεύτερο γκολ μέσα σε 4 ημέρες. Καθώς είχε σκοράρει και στην αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα, την περασμένη Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός και ο Καρβαλιάλ θέλουν τον καλό Ελ Αραμπί

Δύο γκολ με τα οποία έδειξε πως παρά το γεγονός πως βαδίζει πλέον προς το 37ο έτος της ηλικίας του, παραμένει κομβικός. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον «ενεργοποίησε» για να του κάνει αυτό ακριβώς που έκανε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις. Να μπει αλλαγή και να προσφέρει 30 ποιοτικά λεπτά, ίσως και παραπάνω. Βοηθώντας στο σκοράρισμα και γενικότερα στο να έρθουν οι νίκες που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο ίδιος περίμενε την στιγμή του κι ας είναι ένας σταρ, ένας γκολτζής, με ετήσιες απολαβές κοντά στα 2.000.000 ευρώ. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον είχε παροπλισμένο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αγωνίστηκε σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό Β’ προκειμένω να είναι σε ετοιμότητα. Κάπως έτσι ο γερόλυκος Γιουσέφ Ελ Αραμπί έρχεται ξανά στην επικαιρότητα γιατί το δικαιούται.

Όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τον Γκόγκιτς

Η περίπτωση του θυμίζει εκείνη του Σίνισα Γκόγκιτς. Διαφορετική εποχή και διαφορετικά τα χαρακτηριστικά. Ο παρονομαστής ήταν ο ίδιος. Το γκολ! Ο Σίνισα Γκόγκιτς αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» στις τελευταίες ώρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου το 1997.

Σε ηλικία 33 ετών, ήταν μια επιλογή του τότε τεχνικού των «ερυθρόλευκων», Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον γνώριζε καλά κι εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην ανάγκη απόκτησης επιθετικού καθώς είχε τραυματιστεί ο Ίλια Ίβιτς.
Φυσικά δεν σχολιάστηκε καλά αυτή η επιλογή, αλλά ο ίδιος «κουβαλούσε» και τα 159 του γκολ από την 8ετή του παραμονή στην Κύπρο, παίζοντας σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση.

Παράλληλα δεν ξεκίνησε καλά με τους «ερυθρόλευκους» και οι μουρμούρες ήταν πολλές. Την επόμενη σεζόν (1997-98) έβαλε μόλις 4 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά ήταν πολύ καλός στο να δημιουργεί φάσεις και να ανοίγει διαδρόμους για τους μεσοεπιθετικούς. Ωστόσο και πάλι δεν κέρδισε τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Η σεζόν 1998-99 το Ολυμπιακός – Γιουβέντους και το σύνθημα για Γκόγκιτς

Ωστόσο την σεζόν 1998-99 «εκτοξεύθηκε» στην συνείδηση των φίλων των «ερυθρόλευκων».

Έβαλε πέντε γκολ στο πρωτάθλημα αλλά πάνω από όλα τέσσερα στο Champions League, όπου κατάφερε να εκθέσει την αμυντική γραμμή της Κροάσια Ζάγκρεμπ, της Πόρτο, αλλά και της Γιουβέντους, αναγκάζοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού να του βγάλουν και το γνωστό σύνθημα… «Ο παππούς πίνει χ…ς και κ…α γεια σου «Γκόγκα» γεια σου «Γκόγκα».

Στα 36 του ο γερόλυκος Σίνισα Γκόγκιτς απέδειξε πως η ηλικία σε έναν σκόρερ δεν παίζει ρόλο. Και θα μπορούσε να πει περισσότερα για την ερυθρόλευκη ιστορία του, αν έμενε εκείνο το γκολ που έβαλε στο 12ο λεπτό της ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League, με την Γιουβέντους, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και δεν ισοφάριζε ο Αντόνιο Κόντε!




Μετά από 24 χρόνια σχεδόν ο Ελ Αραμπί, αν και σε γενικά διαφορετική εκδοχή «ξυπνάει» μνήμες του Σίνισα Γκόγκιτς, με κοινό σημείο τον Έφηθο στο στήθος της φανέλας του Ολυμπιακού.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή