Όποιο κέντρο κι αν εμφανιζόταν στη Βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνο) μετατρεπόταν σε χώρο… λαϊκού προσκυνήματος των απανταχού φίλων του ΠΑΟΚ. Ένα δικό τους παιδί, ένα γνήσιο τέκνο της Τούμπας, ένας αυθεντικός ΠΑΟΚτσής (όπως τον αποκάλεσε η ΠΑΕ στο δικό της λιτό αποχαιρετιστήριο μήνυμα) έγραφε ιστορία στη νυχτερινή ζωή της χώρας και η διαδρομή του ως την κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου έφερνε στον “Δικέφαλο του Βορρά” αύρα πρωταθλητισμού, στα δύσκολα, στα “πέτρινα χρόνια” του συλλόγου.

Τι ήταν η ΠΑΟΚάρα του για τον Βασίλη Καρρά: “H καψούρα μου”, όπως τον είχε αποκαλέσει στα επινίκια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2017, στην πίστα της “Πύλης Αξιού”.

“Βασίλη τη ψηφίζεις;”… τον ρώτησαν μερικά χρόνια αργότερα Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο πλατό του “Πρωινού”. “Μόνο ΠΑΟΚ”, ήταν η απάντησή του…

Η λατρεία του Βασίλη Καρρά στον Λουτσέσκου

Ο Βασίλης Καρράς είχε αδυναμία σε πολλούς ποδοσφαιριστές που τίμησαν με την πάροδο των ετών τη φανέλα του ΠΑΟΚ και φυσικά βρίσκονταν παραδοσιακά στα πρώτα τραπέζια να τον ραίνουν με λουλούδια. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η αδυναμία του είχε ονοματεπώνυμο: Ραζβάν Λουτσέσκου!

Οι δύο άνδρες διατηρούσαν ιδιαίτερα φιλική σχέση και είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Καρράς βρέθηκε στο Βουκουρέστι για να δώσει μια μεγάλη συναυλία, ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρισκόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων για να τον αποθεώσει.

“Τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο. Νομίζω ότι θα μας οδηγήσει στο Champions League. Δημιούργησε μια ισχυρή ομάδα στον ΠΑΟΚ, την έκανε νούμερο ένα και για εμάς της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε επίπεδο θεότητας” είχε δηλώσει ο Βασίλης Καρράς σε ΜΜΕ της Ρουμανίας.

“ΠΑΟΚ, ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι”

Τον λάτρευαν τον Καρρά οι φίλοι του ΠΑΟΚ, όπως λάτρευε ανιδιοτελώς κι εκείνος την ομάδα της καρδιάς του. “ΠΑΟΚ, ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι” ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα συνθήματα που συνόδευαν τις αναμνήσεις ενός τραγουδιστή που είχε την ικανότητα να αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ατάκα του σε συναυλία στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, το 2011, όταν κάποιοι φίλοι του “Δικέφαλου του Βορρά” που βρίσκονταν στο πλήθος άρχισαν να του τραγουδούν “ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα μες στο μυαλό”. Εκείνος διέκοψε το πρόγραμμά του, τους κοίταξε και είπε “τα ΠΑΟΚια είναι σεβασμός”.

Όπου κι αν ταξίδευε, όσο μακρινή κι αν ήταν η γωνιά της Υφηλίου που έδινε συναυλίες, κουβαλούσε πάντα μαζί του την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Όπως το 2016 σε περιοδεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν επισκέφτηκε το Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης και είδε μαζί τους το ντέρμπι με τον Ηρακλή που διεξαγόταν για το πρωτάθλημα της Super League. Ήταν ένας από τους Συνδέσμους στους οποίους είχε γίνει μέλος!

“Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά”

O αείμνηστος Βασίλης Καρράς, όμως, δεν συνδέθηκε με το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της σχέσης που τον ένωνε με τον ΠΑΟΚ. Τη δεκαετία του ’90, όταν εμφανίστηκε σαν… κομήτης στη ζωή των Ελλήνων και τα τραγούδια του αποτελούσαν υπ’ αριθμό ένα επιτυχίες στα ραδιόφωνα, υπήρχε ένα σύνθημα των γηπέδων που έγινε ένα από τα κορυφαία σλόγκαν όλων των εποχών: “Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά!”…

Ο Γιώργος Μύρτσος ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς Έλληνες τερματοφύλακες εκείνης της εποχής, αλλά και ένας ποδοσφαιριστής με… αδυναμία στη νυχτερινή ζωή, το ποτό και τα ξενύχτια.

Πως είχε γεννηθεί, όμως, εκείνο το… θρυλικό σύνθημα; Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο Μύρτσος αρκετά χρόνια αργότερα σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε.

“Είμαι στον Ολυμπιακό περίοδο 1992-93. Εγώ έχω δηλώσει πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες ότι πίνω, καπνίζω, ξενυχτάω και θέλω να με κρίνετε μόνο αγωνιστικά. Εκείνη την εποχή έχει έρθει ο Βασίλης ο Καρράς στην Αθήνα, στο ‘Posidonio’. Ήταν Τρίτη, ξημερώματα Τετάρτης και με παίρνει η ώρα πιο αργά και την Πέμπτη παίζαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τσερνομόρετς. Με βλέπουν εκεί έξω και θυμάμαι μετά είχα πάει και στο Romeo. Πιο παραδίπλα καθόταν ο Νταϊφάς. Και μου λένε γύρω στις εφτά το πρωί “είπε ο πρόεδρος να φύγεις”. Γυρνάω και απαντάω “ρε πείτε στον πρόεδρο να πάει να… απαυτωθεί. Το γράφουν οι εφημερίδες πρωτοσέλιδα και πάμε να μπούμε στο παιχνίδι με την Τσερνομόρετς κι όπως βγαίνω σηκώνεται όλο το γήπεδο στον αέρα ‘Μύρτσο γερά το βράδυ στον Καρρά’. Τρώω και ένα μάπα γκολ στο τέταρτο λεπτό και αρχίζουν όλοι να με βρίζουν.

Του είχε αδυναμία του Μύρτσου ο Καρράς και πάντα φρόντιζε να του τη δείχνει…

Το “προξενιό” της Δέσποινας και του Ντέμη στον Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς είχε βάλει άθελά του και το… δαχτυλάκι του για να γίνει πραγματικότητα το ζευγάρι των δικών μας… Μπέκαμς. Η σχέση του Ντέμη Νικολαϊδη και της Δέσποινας Βανδή είχε ουσιαστικά εκκινήσει στο “Γκάζι” το 1999 κατά τη διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης της ΑΕΚ.

Η Δέσποινα (που εμφανιζόταν στο πλευρό του Καρρά) είχε κλείσει μόλις τα 30 της χρόνια και ο Ντέμης τα 26. Η Βανδή εμφανίστηκε στην πίστα φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερα έντεκα, ο Νικολαϊδης ανταποκρίθηκε στο… κάλεσμα και έτσι ξεκίνησε η πιο αστραφτερή σχέση celebrities στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τον Βασίλη Καρρά σε… άτυπο ρόλο προξενητή!

Οι φιέστες των αντιπάλων στον… ΠΑΟΚτσή Καρρά!

Παρά την δεδηλωμένη αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Καρράς αποτελούσε πόλο έλξης για όλες τις ομάδες. Όλοι τον λάτρευαν. Και όλοι έσπευδαν να επιλέξουν τα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζόταν για να στήσουν τα επινίκια πάρτι τους μετά από κατακτήσεις τίτλων.

Κι εκείνος πάντα ως καλός οικοδεσπότης, άφηνε στην άκρη τα ασπρόμαυρα συναισθήματα του και τους χάριζε νύχτες μαγικές και ονειρεμένες. Όπως το έκανε επί δεκαετίες για κάθε Έλληνα!