Η Λίβερπουλ πήρε με τα... χίλια ζόρια το διπλό στο "Τερφ Μουρ" απέναντι στην Μπέρνλι με τον Πολ Τίρνεϊ και τον VAR (Σάιμον Χούπερ) ακόμη να της ακυρώνουν καθαρά γκολ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ για 60' λεπτά ήταν εμφανώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο φανερώνοντας κάθε αδυναμία των γηπεδούχων όμως από τα τρία γκολ που πέτυχε μέχρι εκείνο το σημείο μέτρησε μόνο το... ένα (Νούνιεζ 6').

Ο Ζότα στο 90' έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα και έτσι οι "Κόκκινοι" πήραν τη νίκη με 2-0 και έπιασαν έστω και προσωρινά κορυφή στην Premier League

Η πρώτη "ανακάλυψη" του Τίρνει ακύρωσε γκολ του Χάκπο

Ο Κόντι Χάκπο μπορεί να μην έχει βρει τον καλό του εαυτό με τη φανέλα των "Κόκκινων" όμως σήμερα πέραν της ασίστ του στο γκολ του Νούνιεζ, θα μπορούσε να έχει βρει και ο ίδιος ένα δικό του τέρμα, αν ο Τίρνεϊ μετρούσε το καθαρό τέρμα του.

Σε μια φάση που ο Τέιλορ της Μπέρνλι έπιανε τα μαλλιά του για το λάθος του που οδήγησε σε γκολ του αντιπάλου, ο Άγγλος διαιτητής ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Νούνιεζ, με τον VAR, Σάιμον Χούπερ, να συμφωνεί με την απόφαση. 

Η δεύτερη ανακάλυψη του Χούπερ έβαλε ξανά την Μπέρνλι στο παιχνίδι

Η Λίβερπουλ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε γκολ με τον Χάρβεϊ Έλιοτ στο 55' όμως αν και ο Τίρνεϊ αρχικά έδειξε "σέντρα", ο VAR φώναξε τον διαιτητή να επανεξετάσει τη φάση καθώς ο... ακίνητος Σαλάχ επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Τράφορντ. Ο Αιγύπτιος δεν έκανε κίνηση προς την μπάλα αλλά ήταν σε ένα σημείο που αν ο διαιτητής ήθελε να το ακυρώσει, μπορούσε να το ακυρώσει.

Από εκεί και έπειτα η Λίβερπουλ σαν να... εξαφανίστηκε από το παιχνίδι. Δεν είναι και εύκολο σε κάθε παιχνίδι να βλέπεις τους διαιτητές να βρίσκουν τρόπους να ακυρώνουν τις όποιες προσπάθειές σου. Η Μπέρνλι βρήκε φάσεις σε αντίθεση με τους "Κόκκινους" που βρήκαν ένα σουτ του Σόμποσλαϊ στο 82' κι άλλο ένα (πολύ καλύτερο) του Άρνολντ στο 86'.

Ο Ζότα κλείδωσε τη νίκη της Λίβερπουλ

Εν τέλει η ποιότητα των παικτών της Μπέρνλι δεν ήταν αρκετή ώστε να εκμεταλλευτούν την καθίζηση των αντιπάλων τους και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Γκούντμουντσον και Λάρσεν. 

Έτσι, σε μια από τις κλασικές αντεπιθέσεις τους, οι "Κόκκινοι" βρήκαν το γκολ που κλείδωσε τη νίκη με τον Ζότα στο 90'. Ο Τίρνει κοίταγε δεξιά και αριστερά, όμως δεν υπήρχε τρόπος να ακυρωθεί και αυτό το γκολ.

Στην πρώτη θέση πλέον η Λίβερπουλ η οποία περιμένει τόσο την αναμέτρηση της Άστον Βίλα στο "Ολντ Τράφορντ" κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο (κυρίως) εκείνη της Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς" κόντρα στην ανεβασμένη Γουέστ Χαμ.