Η απώλεια του Βασίλη Καρρά γέμισε θλίψη όλη την Ελλάδα. Από τον Βορρά έως τον Νότο, τα τραγούδια του θυμήθηκαν, αλλά με πονεμένο τρόπο. Παράλληλα ξύπνησαν και μνήμες από τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο «Άρχοντας», όπως τον αποκαλούσαν οι θαυμαστές του, με το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο ως άρρωστος ΠΑΟΚτσής, που ήταν και το δήλωνε με καμάρι.

Ο Καρράς ήταν ίσως ο μόνος τραγουδιστής που έγινε σύνθημα και ακούστηκε σε κάθε ελληνικό γήπεδο. «Μύρτσο, γερά, το βράδυ στον Καρρά», φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν ο τερματοφύλακας από την Καλαμαριά υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας τους!

Ο Καρράς, ο Μύρτσος, ο Τιτανικός και το… ναυάγιο

Η έφεση του Γιώργου Μύρτσου στο ξενύχτι αποτελούσε θέμα συζήτησης, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Γι' αυτό και δεν έφτασε στο επίπεδο που προέβλεπαν όσοι τον παρακολούθησαν στα πρώτα βήματά του. Η καριέρα του βούλιαξε σαν τον Τιτανικό, μέσα στις κάβες των νυχτερινών μαγαζιών. Έτσι, έλεγαν ακόμα και οι φίλοι του. Ίσως να ήταν και σημαδιακό ότι η πρώτη ομάδα του, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ήταν ο Τιτανικός Καλαμαριάς.

Από εκεί πήγε στον Απόλλωνα, που τότε αγωνιζόταν στην Α' Εθνική υπό την καθοδήγηση του τεράστιου Χάρρυ Κλυν. Φόρεσε τα γάντια των Ποντίων μόνο σε 37 ματς και μετά άρχισε η περιπλάνησή του ανά την Ελλάδα. Πρώτα η Καλαμάτα, έπειτα ο ΑΟ Πάτραι στη Δ' Εθνική. Και μετά η Παναχαϊκή!

Τον είχαν δει ο Άρης Λουκόπουλος και ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και του έδωσαν την ευκαιρία. Ο Μύρτσος την αξιοποίησε και μετά από μία διετία στο καμάρι της Πάτρας, βρέθηκε στον Ολυμπιακό.

Όλοι περίμεναν ότι στα 29 χρόνια του, θα είχε κόψει τις κακές συνήθειες. Αλλά ο Μύρτσος παρέμεινε λάτρης της διασκέδασης και παρότι η καριέρα του στον Πειραιά άρχισε εξαιρετικά, ο κύκλος ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα χρόνο επειδή ακριβώς όταν έπαιζε γερά, σκεφτόταν το βράδυ στον Καρρά.

Το γαμήλιο πάρτι που έμεινε αξέχαστο

Ακολούθησε η Ξάνθη κι εκεί έζησαν αλησμόνητες στιγμές. Με αποκορύφωμα ένα βράδυ, που γινόταν στο ξενοδοχείο «Νατάσα» το γαμήλιο γλέντι ενός ζευγαριού, που αποκλείεται να ξεχάσει εκείνη τη νύχτα.

Ξαφνικά, ένας από τους καλεσμένους δείχνει προς τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου ένα άνδρα να αιωρείται ανάμεσα σε δύο μπαλκόνια. «Θα πέσει», φωνάζει και όλοι στρέφουν το βλέμμα τους προς τον... ακροβάτη. «Γυμνός είναι;», έρχεται μία ερώτηση κολλητά με το βουητό από τον κόσμο, που δεν πιστεύει όσα βλέπει να εκτυλίσσονται σαν κινηματογραφική ταινία.

«Κράτα γερά», φωνάζουν στον προπομπό του... Τζέισον Στέιθαμ. Εκείνη την ώρα δεν μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά του άνδρα με το φουντωτό μαλλί, για να επικαλεστούν το γνωστό σύνθημα με τον Βασίλη Καρρά. Με τα πολλά, ο Γιώργος Μύρτσος κατάφερε και έφτασε σώος στο δωμάτιό του. Χωρίς, μάλιστα, να τον πιάσει στα πράσα ο ένοικος του άλλου δωματίου, όταν επέστρεψε στη... σύζυγό του.

Ναι, είχε και τέτοια... κουσούρια ο άλλοτε ταλαντούχος τερματοφύλακας. Ήταν αυτός, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από την Ξάνθη, με βέτο από συμπαίκτη του. Όπως είχε αποχωρήσει νωρίτερα ένας μέσος, επειδή κάποιος συμπαίκτης του στάθηκε, μέσα στην ατυχία του, πιο τυχερός από τον γείτονα του Μύρτσου και έπιασε τον παιδικό έρωτά του παρέα με τον άτακτο των αποδυτηρίων να του λένε «δεν είναι αυτό που νομίζεις...».

Ιούνιος Βερν