Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ μετά τις 30 Οκτωβρίου και το 2-0 από την ΑΕΚ είναι γεγονός, αφού ο Άρης τον νίκησε 2-1 στο "Κλ. Βικελίδης", στο παιχνίδι για τη 17η αγωνιστική της Super League και τον έριξε από την κορυφή, μια και ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 40 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε στους 38. 

Ο Άρης προερχόταν από την ήττα στην Τρίπολη, 3-2 από τον Αστέρα, σε παιχνίδι που προηγήθηκε 2-0, ο ΠΑΟΚ από το 4-0 επί του ΟΦΗ στην Τούμπα, σε παιχνίδι που, πάντως, οι Κρητικοί είχαν τις δικές τους στιγμές και αυτό είναι η απόδειξη ότι το ειδικό βάρος ενός τοπικού παιχνιδιού δεν υπόκειται σε στατιστικές και άλλες ακολουθίες. Ειδικά στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο ΠΑΟΚ πολλάκις έχει "καεί" και αυτό έμοιαζε να συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση. 

Το πρώτο ημίχρονο στο κεκλεισμένων των θυρών πάλαι ποτέ Χαριλάου δεν είχε τελική στην εστία, αφού οι δύο αντίπαλοι είχαν από πέντε, σχεδόν ουδεμία από θέση που τα analytics "βλέπουν" γκολ. Όμως ο Άρης βρήκε το γκολ σε μια κατάσταση "προσαρμογής", δηλαδή στα 26 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αφού ο Σαβέριο βρήκε χώρο στα αριστερά, "ζυγίζοντας" την αδυναμία του Βιεϊρίνια να τον ακολουθήσει και ο Σουλεϊμάνοφ, ενεργώντας επί κρυπτό, στην πλάτη του Μπάμπα, έκανε το 1-0. 

Ο Άρης, που ήταν ελάχιστα απειλητικός, χτύπησε ξανά στην κόντρα, στο 59', με ένα υπέροχο πλασέ του Σαβέριο, που έμεινε ξανά στο ένας εναντίον ενός με τον Βιεϊρίνια και μπόρεσε να πλασάρει βάζοντας ισόποσα φάλτσο και δύναμη και στέλνοντας την μπάλα στο πλάγιο δίχτυ της εστίας του Κοτάρσκι. Με την ασίστ και το γκολ του, "στέφθηκε" Man of the Match μετά τη λήξη της αναμέτρησης. 

Άρης-ΠΑΟΚ: Αναστάτωση με Κωνσταντέλια

Στο 55', ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάννη Κωνσταντέλια, και ενώ ο ΠΑΟΚ δέχθηκε αργότερα δεύτερο γκολ, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε τη διαφορά. Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ έγινε πολύ πιο έντονος, παρά τις... φωνές που ακούγονταν από την κερκίδα σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, κάτι που πρέπει να ελεγχθεί από την πολιτεία μέσα από τις κάμερες του γηπέδου. 

Ο Κωνσταντέλιας είχε ένα φανταστικό σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα στο 74', ενώ έγινε εκείνος που έδωσε τη χόκεϊ ασίστ στον Σβαμπ, ο οποίος, γυρνώντας την μπάλα διαγώνια και πίσω στην περιοχή του Άρη, βρήκε τον Μπάμπα, που σκόραρε με το "κακό" πόδι του, το δεξί, στο 75'. 

Η ένταση στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν εγγυημένη, αφού ο Άρης, που έπαιζε συνεχώς πίσω από την μπάλα, έψαχνε την ευκαιρία του στο τρανζίσιον και ο ΠΑΟΚ, τη στιγμή του μέσα στην "κίτρινη" περιοχή. Στο 85', ο Παναγίδης άνοιξε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να σουτάρει, ενώ ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Κωνσταντέλιας τράβηξε την άμυνα σε παράλληλη κίνηση πάνω του, ο Σάστρε, με τη σειρά του, δεν πρόλαβε να κάνει ιδανικό κοντρόλ, με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Κουέστα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σημαντική ευκαιρία το 90+1', ύστερα από στημένη φάση, με την κεφαλιά ψαράκι του Σβαμπ να φεύγει άουτ. 

Άρης (Ακ. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5' Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (81' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5' Σαμόρα), Σαβέριο (81' Παναγίδης), Μορόν (90+5' Φεράρι).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (68' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (67' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (67' Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (55' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82' Τζίμας).